Kerstshow De Boet: iedere kleur die je kersthart begeert

6

Velen van jullie komen er ieder jaar, maar ik was nog nooit bij Tuincentrum De Boet in het hoge Noorden geweest. Dus toen ik een uitnodiging kreeg om verslag te doen van hun kerstshow, was ik daar heel blij mee! Niks leuker dan een nieuw tuincentrum ontdekken. Elke kerstshow heeft zo haar eigen charme en dat geldt zeker ook voor deze. Nieuwsgierig? In dit verslag vertel ik je er alles over!

Roadtrip naar het Noorden

Tuincentrum De Boet ligt in Hoogwoud (Noord-Holland) en dat is best een stukje rijden vanuit Eindhoven. Maar gelukkig hadden we prachtig weer onderweg dus genoten we van het herfstlandschap. Eenmaal aangekomen bij De Boet viel ons gelijk op hoe gróót dit tuincentrum is. En ‘tuincentrum’ is eigenlijk niet het goede woord, er is ook een complete woonafdeling met tafels, stoelen, banken, kasten en ga zo maar door. Achterin het ‘kluscentrum’ ligt bovendien een kleine kerstoutlet met kerstspulletjes voor bodemprijzen.

Alle kleuren van de regenboog…

Maar daar kwamen we natuurlijk niet voor. We waren er om de kerstshow te bewonderen! En ook die is behoorlijk groot. In tegenstelling tot sommige kerstshows in het Zuiden van het land, is er veel licht. Je kunt hier dus heel goed zien wat er allemaal te koop is. De spulletjes die in een bepaalde boom hangen, liggen handig in bakken naast de kerstbomen gepresenteerd. Zo hoef je niet lang te zoeken naar die ene mooie kerstbal waar je oog op viel.

En shoppen kun je hier als geen ander. Er zijn diverse sfeerkamers, groot en klein, met kerstdecoratie in werkelijk alle kleuren van de regenboog. Zoek je blauwe ballen? Check! Zoek je zwarte ballen met panterprint? Ook gezien! Zoek je warm gekleurde kerstballen met herfstdecoraties erop? Yup, eveneens gespot. Ik zal mijn favoriete kleurthema’s hieronder laten zien.

Traditioneel rood, groen & goud

Er gaat gewoon weinig boven traditionele kerstkleuren. Het blijft altijd mooi en je krijgt er direct een kerstgevoel van! Erg slim dus dat deze kerstshow met een klassieke sfeerkamer opent vol rood, groen en goud.

Wit met roze (en koper, en goud)

De grootste sfeerkamer bij De Boet is heel licht. Je wordt overspoeld met wit, roze, koper en brons. Ook vind je hier een prachtig versierd hoekje met diverse kerstbomen en een sierlijke bank. Als je van roze, pastels, romantisch en lief houdt, dan moet je deze kamer zeker gaan bekijken.

Botanisch met zwart en heel veel kleur

De volgende kamer is juist precies het tegenovergestelde. De basis is donker – zwart – en dat wordt gecombineerd met veel felle kleuren. Paars, groen, roze, alles door elkaar. Opvallend in deze kamer is het gebruik van kunsttakken met een soort druifjes of besjes. Ze hangen bijvoorbeeld boven een gedekte tafel en slingeren hier en daar om pijlers heen. Feestelijke maskers, glitterende paddestoelen, pauwenveren en stralende vlinders maken het geheel af.

Winters wit met diverse tinten blauw

Winters wit met heel veel kleuren blauw? Ook dat vind je bij De Boet! Kijk maar eens naar de fotootjes hieronder. Kleine meisjes zullen hun ogen uitkijken bij de sfeerpresentatie van een winterse prinses in een koets, voortgetrokken door een prachtig wit paard.

Bosrijk & herfstachtig

Kennen jullie de trend ‘Into the Woods‘ nog? Als je deze herfstachtige en bosrijke stijl mooi vindt, dan kun je ook bij dit tuincentrum terecht. Ik was in deze stijlkamer vooral gefascineerd door de grote vliegende uil in de boom, zie de foto’s hieronder!

Sfeerhoekjes in de kerstshow

Verspreid door de kerstshow vind je diverse sfeerhoekjes. Minder groots en opvallend dan in andere shows die ik gezien heb, maar zeker de moeite van het bewonderen waard. Vooral de gedekte tafels vond ik hier en daar inspirerend. In het gedeelte waar de kerstverlichting te koop is, staat bijvoorbeeld een tafel met allerlei verlichte kerstdecoraties erop. Leuk idee!

Bewegende, dansende en zingende diertjes

Erg tof zijn ook de bewegende, dansende, vertellende en zingende diertjes die overal opduiken in de kerstshow. Perféct voor de kinderen. Zo is de beroemde berenband (in tutu!) van de partij. Ik begreep van het personeel dat ze de beren een paar jaar geleden hadden uitgeleend aan een ander tuincentrum, en dat klanten daar op z’n zachtst gezegd ‘niet blij mee waren’. Het is in De Boet namelijk pas Kerst als de berenband speelt!

img_3398Efteling & Elfstedentocht

De show eindigt met de Lemax-show. Kerstdorpjes en kersthuisjes in alle soorten en maten. Een prachtig groot schip staat vol met de Elfstedentocht in kerstdorpstijl. En verstopt achter kleine raampjes zie je een miniatuurversie van de Efteling. Genoeg om naar te kijken dus!

Slim kerstshoppen

Nu willen jullie natuurlijk mijn mening over deze show weten… Is het de moeite van een bezoek waard? Ik vond het de perfecte plek om je kerstinkopen te doen. Niet alleen omdat er zoveel verschillende kleuren en smaken te vinden zijn (voor ieder wat wils), maar ook omdat de prijsjes erg scherp zijn! Interessant, toch?

Ben jij al bij De Boet geweest?

Nog mindere kanten of verbeterpunten? Hmmmz, altijd lastig, want ik blijf graag positief. Omdat de show toen ik er was (op zondag 30 oktober) nog niet helemaal af was, was het hier en daar nog wat rommelig en waren niet alle sfeerpresentaties helemaal klaar. De finishing touches volgen dus nog!

Er komt bovendien een ‘levende’ kerststal met echte dieren, en een bos van echte kerstbomen. Ik hoorde verder dat er ook nog een treintje komt waar de kleinste bezoekers een ritje in kunnen maken.Ben jij al bij de kerstshow van Tuincentrum De Boet geweest? Dan hoor ik heel graag wat jij ervan vindt. Deel je mening in een reactie hieronder, ik lees ‘m graag!

Deze blog is in samenwerking met Tuincentrum De Boet tot stand gekomen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

 1. marianne veldhuizen op

  de boet heeft elk jaar de mooiste kerst show van nederland ik ben een grote fan van de boet en ga er ook vaak heen en natuurlijk wil ik elk jaar nieuwe kerstspullen hebben dit jaar wil ik wit en roze zo mooi ik noem het ook altijd mijn boetje en de mensen die dit elk jaar weer opbouwen super

 2. familie. van hamersveld op

  De boet wordt bij ons elk jaar opgenomen in onze bijna landelijke kerstshow tour
  De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat het deze keer toch iets minder verrassend is dan andere jaren.
  Er gaat voor ons toch echt niets boven intra in duiven,maar ook Amsterdam osdorp is met de grootste lemax show van nederland zeker een bezoek waard.
  Onder de titel klein maar fijn valt zeker ook intra oosterblokker bij hoorn.

 3. Gisteren voor het eerst naar Hoogwoud geweest.
  Wij hebben Door de jaren heen toch heel wat kerst shows en markten bij verschillende tuincentra in binnen- én buitenland gezien, maar bij de Boet hebben ze echt een hoger niveau bereikt! Ik ben er nog stil van.
  Voor alle volgers : als je de mogelijkheid hebt GA NAAR DE BOET.
  Ik wil nog een keer

 4. Ik heb in de loop der jaren al heel veel kerstshows bezocht, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat toch echt keer op keer uit naar De Boet! Er wordt zoveel zorg aan het decoreren besteed en er is zoveel keus en alles is ook zo mooi op kleur, waardoor shoppen een groot feest is! Prachtige kunst kerstbomen, welke niet van echt te onderscheiden zijn….een enorme keuze in binnen/buiten kerstverlichting en ……..ga……zo ……maar …….door! Bij De Boet…..koop je spulletjes, welke net even iets anders zijn, dan elders! Kortom, dit prachtige tuincentrum is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen!

 5. De Boet is gewoon fantastisch .
  Daarvoor hoef je niet naar buitenland.
  Dus nu eerst naar De Boet en dan gaan genieten van een heel fijne en mooie Kerstdagen.