Nieuwe films in de bios waar je een kerstgevoel van krijgt!

6

Echte kerstfilms komen natuurlijk niet zo vaak uit, maar ieder jaar verschijnen er weer films in de bioscoop die zich (deels) afspelen rond Kerst. Die inhaken op de kerstgedachte. Films waar je gewoon een echt kerstgevoel van krijgt! Of die om te janken zo slecht zijn, maar wel errug grappig. Ik zet een paar nieuwe kerstfilms voor je op een rij die je in 2016 in de bioscoop kunt gaan zien.

Soof 2

Oh Soof. Want ben je toch een onhandige lieverd. In deze tweede Soof-film gaan Soof en Kasper uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof is de controle over haar toch al chaotische leven ondertussen volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak.

Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Als de sexy, grappige en mooie Soof en niet als een chaotische, werkende moeder. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is? Een vrolijke, grappige, liefdevolle film met veel kerstbomen, kerstballen en kersttruien op de achtergrond! In de bioscoop vanaf 8 december.

Bad Santa 2

Dit is dan wel weer een échte kerstfilm. Hoewel, het is maar wat je onder het woord ‘kerstfilm’ verstaat. Want deze film is flauw, sexistisch en grof. Je moet er dus wel van houden! Bad Santa is een vervolg op de film uit 2003, en de sequal is minstens net zo hard. Voortgedreven door goedkope whiskey, hebzucht en haat, werkt Willie (aka Bad Santa) wederom samen met zijn boze kleine sidekick Marcus om een liefdadigheidsbal in Chicago van geld te ontdoen. In de bioscoop vanaf 24 november. 

Fantastic beasts and where to find them

Geen kerstfilm, maar wel kerstmagie! Oscar-winnaar Eddie Redmayne speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld. Fantastic Beasts and Where to Find Them speelt zich af in dezelfde magische wereld als de Harry Potter-serie. De film begint in 1926 als Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond.

Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans woord voor een Dreuzel – iemand die niet magisch is), een magische koffer en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren. Een beetje Dickens-sfeer, een hoop magie en ook mooie winterse plaatjes gegarandeerd. Deze film ga ik zeker kijken! In de bioscoop vanaf 16 november. 

André Rieu – Kerst met André

André Rieu en zijn welbekende Johann Strauss orkest spelen tijdens een speciaal kerstoptreden in Maastricht diverse feestelijke nummers, zoals Hallelujah, Jingle Bells en White Christmas. Tijdens de voorstelling maakt André een tour door Maastricht, langs o.a. de kerstmarkt. Dit wordt samen met een Q&A (vraag- en antwoord) live vanuit Maastricht naar diverse Pathé-bioscopen gestreamd. Daarnaast bevat de voorstelling een live opgenomen concert van André met bekende kerstliedjes. Speciaal hè? Alleen in de bioscoop op zaterdag 19 november om 18:00. Tickets koop je hier!

Office Christmas Party

Ho, Ho, Holy Sh$%#t! Wederom een flauwe kerstfilm met o.a. Jennifer Anniston in een hoofdrol! Als Jennifer de zaak van haar broer dreigt te sluiten, besluit de eigenaar zó’n goed kerstfeest te plannen dat hij een grote klant binnenhaalt en daarmee de dag kan redden. Maar het feestje loopt al snel een kleeeeeiiiin beetje uit de hand. Een tikkie. Ietsiepietsie. Check de trailer hieronder voor een sneak peek. In de bioscoop vanaf 8 december.

Welke kerstfilms 2016 ga jij kijken?

En zit er een kerstfilm tussen die jij wil gaan kijken in de bioscoop? Of kijk je liever oudere kerstfilms op Netflix of op dvd? Ik hoor het graag in een reactie hieronder! Ben ook superbenieuwd naar jullie lievelingskerstfilms trouwens.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

 1. Collateral Beauty! Draait vanaf 15 december in de bioscoop! Lijkt mij een fantastische film. De trailer roept bij mij een beetje de sfeer van Love Actually op, ook al draait het niet perse om kerst.

  Als een succesvolle New Yorkse reclameman door een tragedie diep in de put belandt, beramen zijn vrienden een plan om te voorkomen dat hij alles kwijtraakt.

  Ze dwingen hem, op verrassende en menselijke wijze, tot het uiterste om de waarheid onder ogen te zien.

  Met een topcast; Will Smith, Helen Mirren, Edward Norton, Keira Knightley, Kate Winslet e.a.

 2. Fantastic Beasts and Where to Find Them : dat wordt de film voor mij, en dat is een poos geleden dat ik in de bios zat.Dus ik ga met alles erop en eraan naar Pathe Scheveningen, laten we ons ophalen en kunnen we nog ff richting het reuzerad 🙂
  Ho, Ho, Holy Sh$%#t! ga ik dus de bios niet voor in, wacht wel tot die op tv komt haha.

  Oooowww voor André met kerst moet ik snel denken/kiezen, lijkt me wel erg speciaal.

 3. Ballerina is vanaf 21 december in de bioscoop! Dat is een Frans/Canadese animatiefilm met o.a. de stem van Igone de Jongh (Eerste soliste). Het gaat over een jongen en een meisje die uit een weeshuis vluchten. Zij wil ballerina worden en hij uitvinder. Nu maar afwachten of ze dat gaat lukken! Met een ballerina in huis willen wij natuurlijk dolgraag deze sfeervolle film zien.