De leukste voorleesboeken over Kerst

0

Wist je dat voorlezen, naast leuk en erg gezellig, ook heel goed is voor de ontwikkeling van je kind? Het prikkelt de fantasie en vergroot de woordenschat. Voorlezen kan vanaf baby af aan al gedaan worden. Als je kind iets ouder is, wordt het voorlezen steeds interactiever en gaan kinderen ook meer vragen stellen. En in deze tijd lees je natuurlijk het liefst voor uit boeken over Kerst!

Voorleesboeken met een kerstthema

Tijdens onze ‘favourite time of the year’ lees je natuurlijk het liefste voor in bed met de kerstlampjes aan en een kopje chocolademelk erbij. Of bij de kerstboom net voor het slapen gaan. Zoek je een leuk boek met een kerstthema om uitvoor te lezen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Hieronder vind je een aantal leuke boeken over kerstmis voor allerlei leeftijden! Perfect om cadeau te geven met Sinterklaas.

Het vrolijke Kerst voorleesboek

kerstvoorleesboekHet vrolijke kerstvoorleesboek komt uit een fantastische serie themaboeken die geschreven zijn door Marianne Busser en Ron Schröder. Er zijn boeken gericht op bepaalde feestdagen, maar ook boeken speciaal voor opa’s en oma’s. De tekeningen van Dagmar Stam spreken de kinderen echt aan.

Het boek biedt een leuke afwisseling van versjes en verhaaltjes die je echt de kerstsfeer laten proeven. Er zijn in elk versje of verhaal weer verschillende hoofdrolspelers. Dit boek bevat leuke korte verhaaltjes met grote sprekende plaatjes, en is daardoor heel geschikt om ook met de allerkleinsten te lezen.

Titel: Het vrolijke kerstvoorleesboek
Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder
ISBN: 9789000340286
Uitgever: van Holkema & Warendorf
Prijs: €7,99

De kleine kerstman – Anu Stohner

9789056374556De kleine kerstman woont in een heus kerstmannendorp maar mag nooit mee om cadeautjes rond te brengen, hij is te klein. Gelukkig zijn er ook dieren die graag kerstcadeaus krijgen en waarmee hij leuke avonturen beleeft. Inmiddels zijn er al 3 delen over de kleine kerstman geschreven:  ‘De kleine kerstman’, ‘De grote kleine kerstman’ en ‘De kleine kerstman gaat op reis’. Bestel dit boek op Bol.com.

Titel: De kleine kerstman
Auteur: Anu Stohner
ISBN: 9789047700159
Uitgever: Lemniscaat
Prijs: €4,95

O, dennenboom – Jacques Vriens

9789000310173Dit beroemde boekje heeft leuke tekeningen van Dagmar Stam. Op een grappige manier leren de kinderen meer over het kerstverhaal in ‘O, dennenboom’. Allemaal via Mieke en Wouter, die broer en zus zijn. Het boek is onderdeel van een hele serie over Mieke en Wouter die alle feestdagen ‘beleven’. Wouter is het kleine broertje die nog veel dingen niet begrijpt en moet leren. Grote zus Mieke leert hem graag van alles. Van kerstliedjes zingen tot de boom optuigen en het kindje in de stal. Alle aspecten van Kerst worden op een leuke manier beschreven. Bestel bij Bol.com.

Titel: O, dennenboom
Auteurs: Jacques Vriens en Dagmar Stam
ISBN: 9789000329281
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: €9,99

Alles wat je wilt weten over kerst

9200000030213214Vind je het leuker om wat informatievere boeken te lezen met je kinderen? Dan is ‘Alles wat je wilt weten over Kerst‘ echt iets voor jou. Het gaat diep in op het kerstverhaal en de kerstgedachte. Heeft je (klein)kind veel vragen over waarom bepaalde dingen zo zijn? Dan is dit een erg leuk boek! Het boek behandelt allerlei vragen rondom kerst. Vragen als: Wat is een maretak? Waar woont de kerstman? Achterin zit zelfs een index waarin je kunt kijken als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten. Bestel dit boek op Bol.com.

Titel: Alles wat je wilt weten over Kerst
Auteurs: Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers en Ellen de Roos
ISBN: 9789460682254
Uitgever: Marmer boeken bv.
Prijs: €10,-

Bekende kinderhelden met een kerstverhaal

Dan zijn er natuurlijk ook nog een aantal superleuke kerstboeken met karakters die voor alle kinderen erg bekend zijn. Deze verhalen zijn wat korter en de boeken zitten propvol sprekende plaatjes. Ze passen perfect bij de andere boeken die zijn gemaakt over deze bekende karakters. Lees gauw verder, wie weet is er ook wel een kerstboek over de held van jouw (klein)kind!

Woezel en Pip

9200000059720997Zo is er een kerstboek van de allerbeste vriendjes Woezel en Pip: ‘Kerst in de tovertuin‘ van Guusje Nederhorst. Het tweetal gaat samen op pad naar het kerstbomenbos en komt terug met een wel heel bijzondere kerstboom… Bestel dit voorleesboek op Bol.com.

Titel: Woezel en Pip, Kerst in de Tovertuin
Auteur: Guusje Nederhorst
ISBN: 9789025871437
Uitgever: Leopold
Prijs: €5,00

Kerstfeest met kikker

9200000029916044Maar er is ook een kerstboek van Kikker: Kerstfeest met Kikker van Max Velthuijs. Genieten van de sneeuw die valt en kerst vieren met al je vriendjes, een super leuk thema voor een boek! Bestel dit boekje op Bol.com.

Titel: Kerstfeest met Kikker
Auteur: Max Velthuijs
ISBN: 9789025866792
Uitgever: Leopold
Prijs: €7,99

Dikkie Dik viert kerstmis

170943Dikkie Dik heeft ook zijn eigen kerstboek. In Dikkie Dik viert kerstmis van Jet Boeke worden poezenkerstliedjes gezongen, kerstkransjes gegeten en kerstcadeautjes uitgepakt met vriendjes Poes Muis en Beer. Bestel dit boek op Bol.com.

Titel: Dikkie Dik viert kerstmis
Auteur: Jet Boeke
ISBN: 9789025744779
Uitgever: Gottmer
Prijs: €9,22

Extra tip: Het grote decemberboek

het-grote-decemberboek-grootWil je een leuk alles in één boek voor niet zo veel geld kun je kiezen voor ‘Het grote decemberboek’. Het boek is een leuke afwisseling tussen sinterklaas en kerst en bestaat niet alleen uit verhalen maar ook uit recepten en liedjes. De verhalen kunnen wat aan de lange kant zijn dus zijn wel aan te raden vanaf een jaar of 3. Het boek is geschreven door Ellen Tijsinger (en wederom voorzien van illustraties door Dagmar Stam). Het kost €14,95 en is o.a. te bestellen via Bol.com.

Welk boek over Kerst ga jij aan je (klein)kind voorlezen?

Voor steeds meer boeken wordt een luistervariant aangeboden. Als je zelf niet zo goed bent in voorlezen, bijvoorbeeld omdat je het moeilijk vind verschillende stemmetjes te gebruiken, is dit ideaal. Van veel boeken is al een luisterboek gemaakt. Je favoriete verhaal wordt dan voor gelezen door iemand anders!

En, zit er een voorleesboek over Kerst voor jou bij? Of heb je nog een ander geweldig leuk boek over kerst dat jij je kinderen graag voorleest? Laat dan vooral een reactie achter om hem met de andere lezers te delen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Jessica is van kinds af aan al gek op kerst door de lichtjes, sfeer en family time. Je huis aankleden met leuke items, kerstfilms, lekkere hapjes, met zijn allen dineren en cadeautjes kopen.. It's the most wonderful time of the year! Jessica hoopt je te enthousiasmeren met haar blogs over alles wat het kerstgevoel bevordert.

Reageer!

wp-puzzle.com logo