Heerlijke warme kerstdrankjes met Maltesers

2

Kun jij ook zo genieten van chocola én een warm drankje op een gure herfst- of winterdag? Of je nu van koffie of juist meer van chocolademelk houdt, met Maltesers (die heerlijk luchtige chocoladesnoepjes) kun je heerlijke combinaties maken. Probeer zeker een keer deze receptjes voor warme kerstdrankjes. Lees je mee?

Recept #1: Chocolademelk van Maltesers

We beginnen met de chocolademelk van Maltesers. Wat heb je nodig (voor 1 persoon) om dit warme kerstdrankje te maken? Haal in huis:

  • Melk (ik heb sojamelk gebruikt, dat is iets zoeter van smaak)
  • 10 – 15 Maltesers

Aan de slag! Stap 1:

Verwarm de (soja)melk in een pannetje. Blijf een beetje roeren met een garde of pollepel en zorg dat je melk niet gaat koken (dan krijg je zo’n vliesje erop).

Steelpan

Stap 2. De chocolademelk maken

Vul ondertussen een kopje of mok met zo’n 10 tot 15 van die heerlijk knapperige Maltesers.

Maltesers koffie

Haal je pannetje melk van het vuur en schenk de inhoud van het pannetje in je glaasje. De Maltesers zijn zo luchtig dat ze naar boven zullen drijven.

Maltesers chocolademelk

Stap 3. Roer alles goed door elkaar

Roer de melk en Maltesers goed door elkaar totdat de chocolaatjes een beetje gesmolten zijn. Je kunt nog een paar Maltesers toevoegen aan je chocolademelk, die blijven dan nog lekker een beetje krokant. Je Malteser-melk is klaar, geniet ervan!

Maltesers

Recept #2: Kerstkoffie met Maltesers

Recept nummer twee is een klein beetje complexer, maar nog steeds heel makkelijk. Wat heb je nodig (voor 1 persoon) om de koffie met Maltesers te maken? Haal in huis:

  • 1 kop sterke koffie
  • 20 gr. cacaopoeder
  • 100 ml. slagroom
  • 8 tot 10 Maltesers

Aan de slag! Stap 1:

Zet een sterk kop koffie en voeg daar de 20 gram cacaopoeder aan toe.
Maltesers koffie
Maltesers koffie

Stap 2. Slagroom & Maltesers toevoegen

Klop de slagroom tot een stevig geheel (of gebruik een slagroombus) en bedek de koffie nu met een flinke dot slagroom. Leg de Maltesers op de slagroom, roer het geheel eventueel een beetje door en je kerstkoffie is klaar. Smullen maar!

img_9611Welk recept lijkt jou het lekkerst?

Welke van deze twee warme winterdrankjes met Maltesers lijkt jou het lekkerst? Of heb je misschien zelf nog een heerlijk koffie- of chocolademelkrecept dat je met ons wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter! Liefs, Lindy.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Als ze tussen de zomer of winter moet kiezen dan gaat Lindy voor de zomer! Maar als het dan eenmaal kouder en donker wordt dan vindt ze dat stiekem ook erg leuk. De sfeer, de lampjes, de gezelligheid, lekkere hapjes en drankjes maken de winter toch nog dragelijk.

Reageer!

2 reacties