Kerstkleuren voor kinderen én volwassenen (gratis kerstkleurplaten!)

0

Kleuren is al láng niet meer alleen voor kinderen. Ook volwassenen hebben het weer helemaal ontdekt. Dat merk je wel aan de vele kleurboeken voor volwassenen die er de laatste jaren op de markt zijn gekomen. Het is gewoon heerlijk ontspannend. En al helemaal in de drukke, stressvolle periode rondom Kerst!

Kerst kleurboek & gratis kleurplaten voor Kerst

In deze blog deel ik daarom een paar superleuke kerstkleurtips met je. Ik laat je een prachtig nieuw kerstkleurboek zien. Maar ik heb ook twee kerstkleurplaten voor je die je helemaal gratis kunt downloaden. Eentje voor de (klein)kinderen en eentje voor jezelf!

Kerstkleurboek: Johanna’s Kerst

Wist je dat er ook een speciaal kerstkleurboek voor volwassenen is? Perfect om even te ontspannen tussen het koken van het kerstdiner door. Of lekker op schoot te nemen op Kerstavond. Heb je kerstvakantie? Dan is dit ook een ideale bezigheid. Ook een superleuk Sinterklaascadeautje!

kerst-kleurboek-johannas-kerstKleurkoningin Johanna Basford heeft voor dit dikke, grote kerstkleurboek een fascinerende kleurplaat gemaakt. In dit kleurboek illustreert ze haar ideale kerstfeest; mooie sneeuwvlokken, bergen kerstcadeaus en heel veel kerstvogeltjes. Johanna’s kerstkleurboek laat alle magie zien die Kerstmis met zich meebrengt en wacht erop om tot leven te worden gewekt met kleur. Te koop via Bol.com voor €12,50.

Gratis kerstkleurplaten voor kinderen en volwassenen

Dan is het nu tijd voor de gratis kerstkleurplaten. Die zijn speciaal voor Christmaholic ontworpen door niemand minder dan Babet van Oktoberdots. Er is er ééntje voor kinderen, die heeft niet zo heel veel details en is dus geschikt voor kids van in principe alle leeftijden.

kerst-kleurplaten-gratis-downloadenDe andere kleurplaat heeft wat meer details en kleine (wat zeg ik: super kleine) vlakjes, dus die is echt bedoeld voor kerstliefhebbers met een wat fijnere motoriek. Kortom: mensen van 12 jaar en ouder, zoals jij en ik.

kerst-kleurplaten-gratis-downloaden-2Download jouw gratis kerstkleurplaten

Klik op de afbeelding hieronder om de kleurplaten te downloaden. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de kleurplaten uitprinten en lekker kleuren!

christmaholic-oktoberdots-kerstkleurplaten Heb je de kleurplaten gedownload, geprint en ingekleurd? Natuurlijk zou ik het dan súperleuk vinden als je hieronder een foto uploadt van jouw creatie of die van je (klein)kinderen. Ik ben zo nieuwsgierig naar jullie kleurtalenten haha!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!