Kerststukje maken van hangende dennenappel

1

Ik heb weer een leuke kerst DIY voor jullie! In deze blog laat ik, samen met Marieke van Bloemmarie, zien hoe je dit kerststukje van een hangende dennenappel kunt maken. Leuk om aan een muur, deur of kast te hangen. Of als kerstversiering aan een stevige tak in je kerstboom. Lees je mee?

Wat heb je nodig?

Het maken van deze dennenappelhangers is helemaal niet moeilijk en je hebt gelukkig maar weinig spulletjes nodig. Haal in huis:

  • Grote dennenappels
  • Lint
  • Verschillende soorten kerstgroen
  • Kleine kerstballetjes
  • Katoenbolletjes en/of andere natuurlijke decoraties
  • Lijmpistool

benodigdheden-dennenappelsHoe maak je deze dennenappeldecoratie?

Knip een behoorlijk lang lint af. Hoe lang het precies moet zijn, hangt af van waar je de dennenappels op wilt gaan hangen. Meet de gewenste lengte af! Knoop nu het lintje om het ‘steeltje’ van de dennenappel. Geen steeltje? Dan wikkel je het lint tussen de bovenste ‘zaadjes’ van de dennenappel. Daarna kun je het lint plat naar het midden van de dennenappel vouwen en op het midden vastlijmen met je lijmpistool. Dan hangt je dennenappelhanger straks recht.

Werk van grof naar fijn

Pak vervolgens je lijmpistool en begin met het vastplakken van diverse takjes kerstgroen op de onderzijde van de dennenappel. Werk van grof naar fijn dus gebruik de grootste, grofste takjes eerst en de fijnere plak je later er bovenop.

De finishing touches

Plak nu de katoenbolletjes en de andere natuurlijke decoraties bovenop je creatie. Tot slot haal je de metalen haakjes uit de mini kerstballetjes en plak je ook deze met de opening naar beneden op de dennenappel. Zoals je kunt zien is het contrast tussen een mat en een glanzend kerstballetje erg leuk om te zien!

Je dennenappelhangers zijn klaar!

Als je wil kun je nu boven in je lint een mooie lus met strik maken. Of je doet dat pas wanneer je de hangers ophangt op de plek waar je ze wil hebben. Maar ook zonder strik zijn ze mooi.

dennenappel-kerstversiering-makenIk vind het leuker staan als je de dennenappel-hangers op verschillende lengtes ophangt. Dat geeft een speels effect! En als je goed kijkt zie je mij ook op de foto’s van de dennenappel-hangers :D.

dennenappels-om-op-te-hangen-met-kerstIets voor jou, dit kerststukje van een dennenappel?

Zou jij dit kerststukje op een dennenappel zelf maken? Het is helemaal niet moeilijk en je hebt het in tien minuutjes gepiept. Wil je nog meer leuke groene kerstversiering-ideetjes zien? Hier staan alle kerststukjes en groene kerstcreaties op een rij. Heel veel kerstknutselplezier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie