7 tips voor een onvergetelijke kerst in Londen

0

Als het Kerstmis is dan zijn er maar twee plekken op de wereld waar ik écht graag wil zijn. De eerste plaats is thuis, de tweede plaats is Londen. De Engelsen zijn dol op een cozy Christmas! Twee jaar geleden bracht ik de kerstdagen door bij mijn broer in Londen en ik heb op basis van mijn ervaringen zeven tips voor een onvergetelijke Kerst in Londen: van winkeltjes tot Winter Wonderland.

1. Schaatsen in Londen

Bij Kerstmis en schaatsen denk je als eerste aan New York. Maar ook Londen heeft schaatsbanen – je leest het goed, meer dan één – waar je tijdens de Kerstdagen kunt trainen. Wist je dat schaatsen goed is voor je billen? En dat het daarom vast geen kwaad kan als je na het schaatsen op zoek gaat naar een mulled cider 😉

Plaatsen waar je kunt schaatsen in Londen:

  • Canary Wharf
  • Hampton Court
  • London Eye
  • Natural History Museum
  • Somerset House
  • Tower of London
london somerset

Via Flickr

2. Kerstmarkten in Londen

Er zijn in Londen zoveel kerstmarkten dat je er met gemak een week voor uit kunt trekken. De meeste markten zijn gratis toegankelijk en je kunt er cadeautjes en etenswaren kopen. Soms zijn er ook activiteiten voor kinderen, live muziek en voorstellingen van kunstenaars. Een greep uit de mogelijkheden:

Barbican’s Design Market t/m 22 december
Eden Royal Christmas Fair t/m 24 december
Greenwich Market t/m 24 december
Southbank Winter Market t/m 24 december

3.  Lichtjesroute in Londen

In principe kun je overal in Londen de kerstsfeer opsnuiven. Veel winkels (zie tip 5!) zijn uitgedost in kerstsfeer en de variatie in kerstverlichting in de straten is geweldig. Als je nog een stap verder wilt gaan dan kun je iedere avond tussen 17:00 en 22:00 uur de kerstlichtjesroute lopen door de botanische tuinen van Kew Gardens. Let op: deze activiteit is erg populair dus we raden je aan om vooraf tickets te kopen.

lon_kewlighttrail

Via Flickr

4. Kerstbomen in Londen

Wat is Kerstmis zonder kerstbomen? In Londen weten ze hier wel raad mee. Zeker in de chique hotels zijn de kerstbomen echte kunstwerken. Neem eens een kijkje in The Ritz voor een enorme kerstboom bij de receptie. Clardiges nodigt ieder jaar een bekende designer uit om de kerstboom te decoreren. En The Goring heeft een geweldige kerstboom die buiten te bewonderen is.

5. Shoppen in Londen

Met stip op nummer één staat een bezoek aan Harrods: het bekendste warenhuis in Londen. Je kunt hier terecht voor 8.000 vierkante meter Kerst, wat wil je nog meer? Oxford Street is een centraal gelegen grote winkelstraat en daarmee een prima start voor een dagje shoppen. Vanaf hier loop je door naar Regent Street of Bond Street: ook twee straten met een enorm aanbod aan winkels en supermooie kerstverlichting. Als je liever naar een overdekt winkelcentrum gaat probeer dan Covent Garden Market of het nieuwe Westfield Shopping Centre. Vergeet niet op tijd een pauze in te lassen voor scones met clotted cream en jam!

Londen Karen Meijs6. Overnachten in Londen

Als je naar Engeland gaat dan is een Bed & Breakfast de overnachtingsplek bij uitstek. In een grote stad als Londen kan het lastig zijn om een leuk en betaalbaar adres te vinden. Airbnb heeft een groot aanbod en zo kom je makkelijk in contact met inwoners van Londen. Ik heb zelf overnacht in The Fox and Goose Hotel: een sfeervolle locatie met moderne kamers en een knus restaurant. Je kunt hier gratis parkeren (handig als je via de eurotunnel reist) en het is op loopafstand van de metro.

7. Winter Wonderland in Londen

Winter Wonderland mag je echt niet missen als je naar Londen gaat. Het beroemde Hyde Park staat vol met attracties en houten kraampjes in winterse stijl. Het is over the top maar dat maakt het juist grappig en gezellig! Van half november tot begin januari is het wonderland dagelijks geopend van 10 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds.

lon_schaatsen

Via Flickr

Wist je dat er nog veel meer leuke uitstapjes tijdens de Kerstdagen zijn, ook in Nederland en Duitsland? Nog een leestip: Christmaholic was vorig jaar zelf in Londen en schreef dit verslag.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Karen is dol op lezen, het liefst in het gezelschap van haar hond en een beker warme chocolademelk. Ze geeft cursussen en workshops creatief schrijven. Ook heeft ze een schrijfcafé in Tilburg. Zie voor meer info haar blog Kaatje Chocolaatje. Karen viert Kerstmis graag met een Engels tintje en haar kerstboom is gevuld met souvenirs uit alle landen die ze bezocht heeft.

Reageer!

wp-puzzle.com logo