Winter Efteling: een sprookjesachtig kerstuitje

1

Vorige week was ik samen met mijn zusje – op uitnodiging – een dagje in de Winter Efteling! Ik was nog nooit tijdens de winter in het park geweest, dus was reuze benieuwd hoe het zou zijn om met dikke jas, handschoenen, muts op en sjaal om door het sprookjesbos te wandelen en in de attracties te gaan. In deze blog lees je wat ik ervan vond!

Winter Efteling: genieten van de vrieskou!

Bij binnenkomst in het park werden we vrolijk ontvangen door de gelaarsde Kat en Prinses Tessa (zij spelen samen in de Efteling Musical) en een paar andere karakters, waaronder Pardoes. Dan zit de sfeer er natuurlijk meteen in!

We gingen op een doordeweekse dag en het was daardoor heerlijk rustig in het park. We hebben nergens hoeven wachten in de rij voor attracties en konden overal zo doorlopen! Omdat het echt ontzettend koud was (het vroor in de ochtend en kwam – ondanks het stralende zonnetje – ook in de middag niet boven de 4 graden) waren de achtbanen helaas allemaal dicht. Het Ruigrijk lag er dan ook verlaten bij. Maar daar kan de Efteling natuurlijk niets aan doen: het moet wel veilig zijn! En gelukkig was er nog genoeg ander leuks om te doen en te zien.

Alle binnenattracties zijn tijdens de Winter Efteling uiteraard gewoon open. Nul minuten wachten bij de Droomvlucht, wanneer maak je dat nou mee?! En omdat zó rustig was, zijn we twee keer in de Vogelrok geweest. Ook de Bobsleebaan was gelukkig open, dus konden we toch nog even ‘hard gaan’. In de bootjes op het meer – dat overigens deels bevroren was – kwamen we weer even bij.

Gezellige winterse pleintjes met Vreugdevuur

In elk van de ‘rijken’ in het pretpark is een gezellig winters pleintje gecreëerd waar je lekker kunt bijkomen en je handen kunt warmen aan een groot vreugdevuur. Je kunt er genieten van allerlei soorten warme chocolademelk, een broodje Unox met worst (en speciale Efteling-Unox-muts) en natuurlijk: glühwein!

Bij één van die Vreugdevuren werden we verrast door een prachtig optreden van Jelka de Sneeuwprinses en Kendrik de Vuurprins. Zij rijden in hun arrenslee langs alle winterse pleinen om daar wonderlijke verhalen te vertellen en vrolijke liedjes te zingen. We mochten zelfs nog even in hun arreslee voor een fotootje.

Het Ijspaleis: schaatsen tussen de kerstbomen

En dan zijn we er nog niet. Want er is nog meer winterplezier in het park! Zo is er het Ijspaleis: de overdekte schaatsbaan met een gezellig chalet waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Je kunt daar van binnen naar buiten schaatsen en weer terug! Je schaatsen kun je zelf meenemen of huren voor €4,50 per uur.

Langlaufen bij het Hijgende Hert

Hou je niet van schaatsen? Dan kun je ook gaan langlaufen bij het Hijgend Hert (en ja, van langlaufen ga je echt hijgen haha). Je langlauft door een besneeuwd landschap met o.a. een enorme sneeuwpop van stro. Leuk!

Kerst of Oud & Nieuw vieren in de Winter Efteling

Wist je trouwens dat je ook Kerst en Oud & Nieuw kunt vieren in de Winter Efteling? Je kunt lekker dineren op één van de feestelijke locaties in de Efteling.

Met oudejaarsavond is het – heb ik me laten vertellen – ook een groot feest in het park. De attracties zijn de hele avond open, er zijn diverse optredens en natuurlijk is er vuurwerk, kun je bubbels drinken en de nodige oliebollen weghappen. Vanaf 19:00 uur openen de poorten voor dit magische feest dat tot 01:00 uur duurt!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie