Snel cadeauzakje maken van cadeaupapier

0

Heb je kerstcadeautjes met een rare vorm en wil je ze leuk inpakken? Zelf een cadeauzakje maken van cadeaupapier is helemaal niet moeilijk! Je hebt ze in 10 minuutjes gemaakt. Bovendien zien ze er super feestelijk uit. Nieuwsgierig? Lees verder voor de DIY!

Wat heb je nodig voor de cadeauzakjes?

Zorg dat je bij elkaar verzamelt:

  • Wit, stevig cadeaupapier (andere kleur of met print kan natuurlijk ook)
  • Plakband
  • Schaar
  • Ponsje of perforator
  • Lint
  • Gouden stift
  • Eventueel een label en andere decoraties

Hoe maak je een cadeautasje van cadeaupapier?

Het is vooral een kwestie van vouwen en plakken. Knip een stuk cadeaupapier af. Hoe groot het is, hangt af van het cadeautje dat je ermee wil verpakken. Zorg dat het stuk cadeaupapier minimaal twee keer de breedte heeft van je cadeautje en minimaal 1,5 keer de lengte.

Het cadeauzakje vouwen

Leg je cadeaupapier plat op tafel en vouw de binnenzijden tegen elkaar aan. Plak vanaf het midden tot beneden vast met plakband. Vouw nu een stuk van de onderzijde naar boven, zoals op de foto’s hieronder, en ga met je vinger even over de vouwrand heen.

Vouw vervolgens de zijkanten van het opengevouwen deel op zo’n manier dat je een ruitvorm krijgt. Zie de foto’s hieronder. Vouw nu de hoekjes aan de bovenzijde en onderzijde tegen elkaar aan en plak alles goed vast met een plakbandje. Nu is de bodem klaar.

Het cadeauzakje decoreren

Draai het zakje om en decoreer met een stift. Ik maakte grote en kleinere stippen met een goudkleurige stift (gekocht bij Pipoos). Maar je kunt natuurlijk je fantasie de vrije loop laten! Gebruik je kraftpapier of zwart papier, dan zou je met een witte krijtstift kunnen decoreren. Gebruik je papier met een printje, dan kun je deze stap overslaan!

De finishing touches

Klaar met versieren en is alles opgedroogd? Dan is het tijd om de cadeautjes in het tasje te doen. Vouw nu de bovenkant van de tas naar achteren en pons er met je ponsje twee gaatjes in. Ik heb een sterretjesponsje gebruikt (ook van Pipoos), maar je kunt natuurlijk net zo goed je perforator gebruiken voor twee rondjes.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een lint door de openingen halen en er een mooie strik in knopen. Decoreer eventueel met een mooi cadeaulabel en wat kerstgroen voor de finishing touch! En je cadeauzakje is klaar. Yay!

cadeauzakje-maken-van-cadeaupapierNog een paar laatste tips

Nog een kleine tip: een beetje oefening baart kunst, dus probeer eerst een zakje uit en oefen met plakken en vouwen, voordat je je daadwerkelijke cadeauzakje gaat maken. Als je een heel klein cadeautje hebt dan kun je natuurlijk ook een A4-vel uit de printer pakken en dat gebruiken! Ik ben weer benieuwd wat je van deze DIY vindt. Laat je het weten in een reactie hieronder?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!