Inspiratie: botanische kerstversiering

0

Groen is helemaal in. Niet alleen als kleur, maar ook in de vorm van échte planten en plantenprints. De botanische woontrend is het afgelopen jaar hartstikke groot geworden. Hou je ervan? Dan kun je diezelfde sfeer natuurlijk ook terug laten komen in je kerstinterieur. In deze blog daarom allerlei ideetjes en inspiratie voor botanische kerstversiering in huis.

‘Groene’ kerstdecoratie

Erg leuk zijn deze glazen kerstballen die je zelf met kerstgroen kunt vullen. Varieer met verschillende soorten groen, denk aan Parviflora, Pinus, Nobilis, Eucalyptus en meer mooie winterse takken. De volledige DIY vind je op VTwonen.nl. op het Pinterest-bord ‘Botanisch’ van VT Wonen vind je nog veel meer inspiratie voor deze stijl.

Uiteraard is je kerstboom an sich al super botanisch. Maar je kunt het nog groener maken met groene kerstversiering. Die is dit jaar volop te koop. Onderstaande foto’s zijn bijvoorbeeld gemaakt bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen. Het groen combineert prachtig met wit, goud, grijs en zwart. Tip: doe ook iets van (kunst)planten ín je boom. Bijvoorbeeld een mooie tak met witte besjes of een waxinelichthoudertje met een (kunst)plantje erin.

De foto’s hieronder zijn van de Scandinavische merken Bloomingville en House Doctor. Ze laten heel goed zien hoe mooi de kleurcombinatie is van groen met wit, grijs en goud. Botanisch past echt prachtig in een modern, industrieel interieur.

Veel kerstgroen in huis

Niet alleen in de kerstboom, maar ook op andere plekken in huis mag veel kerstgroen terugkomen. Bijvoorbeeld in zelfgemaakte kaarsenhouders. Of door zelfgemaakte, minimalistische kransen op de muur te hangen. Altijd goed is kerstgroen in een vaas. Zie de foto’s hieronder voor inspiratie!

Kerstboomposter

Posters met botanische prints en ook kleine plantenillustraties in fotolijstjes: ze horen bij de botanische woontrend. Als we dat vertalen naar Kerst, dan zijn de stoffen wandposters met kerstboomprint natuurlijk een must have. Zoals deze op de foto hieronder van IKEA (2014). HK Living heeft eveneens mooie posters met kerstboomprint (zie de foto’s van Iloustrations hieronder). Ook leuk: een dennentakje of ander kerstgroen tussen twee glasplaten. Ik kon helaas geen mooi voorbeeld vinden daarvan, maar de foto rechtsonder laat wel zien wat ik bedoel!

Hippe kerststukjes

Uiteraard mogen ook kerststukjes niet ontbreken. En dan niet persé de traditionele kerststukken, maar liever de wat modernere varianten. Mos is hartstikke in, daarmee kun je bijvoorbeeld deze mosbollen maken. Ook leuk: letters gevuld met kerstgroen of macraméhangers van kerstballen met groen erin. Hier vind je nog veel meer inspiratie voor kerststukjes maken.

Kerstgroen op je kerstcadeautjes

Natuurlijk zijn de kerstcadeautjes die onder je boom liggen ook versierd met kerstgroen. Bijvoorbeeld met deze lieve kleine kerstkransjes. 

Groene woondecoratie

Om het af te maken, leg je natuurlijk wat groene kussens op de bank en misschien een groen plaid. Om het christmassy te maken, combineer je de groene kussens met stralende kerstkussens in grijs, goud of wit bijvoorbeeld. Ook kerstrood matcht natuurlijk goed. Groene kaarsen mogen ook niet ontbreken, zoals deze geurkaars van H&M.

Meer botanische kerstversiering op Pinterest

Heb je er nog geen genoeg van? Op onderstaand Pinterest-bord vind je nog veel meer plaatjes ter inspiratie voor een kerstgroene, botanische Kerst. Zoals mooie groene kerstversiering en allerlei DIY’s met planten.

       Volg het bord Kerstgroen: botanische Kerst van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

En, wat vind jij van deze woontrend? Hou je ervan? En heb jij veel kerstgroen in huis dit jaar? Laat het weten in een reactie hieronder. Ik ben super nieuwsgierig!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!