Kerstcadeaus voor je (schoon)vader: 10 ideetjes

1

We hebben je al eens cadeautips gegeven voor je zus of beste vriendin, voor je (schoon)moeder, En we hebben je zelfs al eens cadeautips gegeven voor mannen in het algemeen. Maar vandaag krijg je een lijstje met perfecte kerstcadeaus voor je (schoon)vader.

Wat geef je je vader cadeau met Kerst?

Ik weet niet hoe het zit met jouw (schoon)vader, maar die van mij weet nooit wat hij wil hebben. Of het nu voor zijn verjaardag is of met Kerst, eigenlijk heeft ie alles al. En als ie dan eens iets wil, dan is het meestal veel te duur voor mij om voor hem te kopen. Dus wat geef je je (schoon)vader dan met Kerst?

1. Een proeverijtje thuis

Ik ontdekte van de week The Tasting Collection. Op deze website kun je proeverijtjes bestellen van allerlei soorten drank. Van kruidige thee tot whisky, gin, port, rum en wodka. De proeverij wordt bezorgd in een mooie doos en alle drankjes zitten in een glazen tube. Natuurlijk zit er een boekje bij met beschrijvingen voor elke drank. De prijs van de proeverijen varieert van €19,50 tot €295,50. Het is maar net hoe gek je het wil maken.

2. Een fotocadeau

Ik ken weinig vaders die geen foto’s van hun (klein)kinderen op hun bureau hebben staan. Op sites als Yoursurprise.nl kun je hele toffe fotocadeaus laten maken. Zoals een telefoonhoesje, een muismat, een koffer voor zijn business trips (die hij altijd makkelijk kan terugvinden) of een pet. Ook leuk: een jaarkalender met foto’s van de familie. En wist je dat je zelfs een bierpakket kunt samenstellen met je eigen foto’s erop?

3. Een lekkere warme badjas

Wat denk je van een lekkere warme badjas? Fijn cadeau voor de koude wintermaanden die eraan komen, toch? Kan hij lekker aandoen ’s avonds als ie in z’n pyjama op de bank zit. Je kunt een ‘gewone’ badjas kopen, of eentje met zijn naam erop.

4. Een gegraveerd glas

Drinkt jouw (schoon)vader graag bier? Of liever rosé? Of is hij een echte cola-drinker? Wat is er nou leuker dan hem een gepersonaliseerd glas geven voor zijn favoriete drankje. O.a. op deze website kun je zo’n glas laten graveren.

5. Kaartjes voor sportwedstrijd of leuk evenement

Je vader vindt het hartstikke leuk om samen met jou iets te ondernemen. Geef hem twee kaartjes voor een sportwedstrijd – de kwalificatie van de Formule 1 in Spa bijvoorbeeld, of een voetbalwedstrijd. Het schaatsseizoen komt er weer aan, dus ook daar zijn leuke wedstrijden waar je naar toe kan samen. Houdt je (schoon)vader niet van sport? Dan kun je hem natuurlijk ook twee tickets geven voor een concert of een ander leuk evenement.

6. Geef een Bladcadeau

Of geef je (schoon)vader Bladcadeau: daarmee kan hij zelf een kortlopend abonnement op een tijdschrift naar keuze kopen. Je kunt kiezen tussen een waarde van €5, €15, €20 en €25. Je pa kan kiezen uit bladen als o.a. Autoweek, Voetbal International, Delicious, Formule 1, Panorama, Men’s Health, Vrij Nederland, Kijk en Quote. Hier lees je meer!

7. Kerstpakket met zijn favoriete producten

Ga naar de supermarkt en koop de favoriete producten van je (schoon)vader. Natuurlijk wel alleen eten en drinken dat buiten de koelkast houdbaar is. Maak er een mooi gepersonaliseerd kerstpakket van waar je (schoon)vader wél blij mee is (in tegenstelling tot dat standaard pakket dat ie van z’n baas kreeg).

8. Echt fijne verzorgingsproducten

Ik weet niet hoe het zit met de mannen in jouw leven, maar de meesten die ik ken, besteden niet zoveel aandacht – laat staan geld – aan fatsoenlijke verzorgingsproducten. Trakteer je (schoon)vader daarom eens op een heerlijke luxe doucheschuim (van Rituals bijvoorbeeld). Of een fijne after shave balsem, dagcrème voor de droge winterhuid of scheerschuim voor de gevoelige huid. Iets wat hij zelf waarschijnlijk nooit zou kopen, maar wel goed kan gebruiken dus! Op Douglas.nl vind je een hele handige pagina vol beautycadeaus voor heren.

9. Iets voor zijn auto

Of koop iets handigs of fijns voor zijn auto. Bijvoorbeeld een lekker autoparfum van Rituals, ruikt heerlijk. Of een handige spray (ruitontdooier) waarmee hij zijn autoruiten deze winter ijsvrij kan maken. Ook leuk: een cd met de lekkerste hits om naar te luisteren in de auto.

10. Kookboek (of kookmagazine)

Houdt je (schoon)vader van koken? Geef hem dan een leuk kookboek cadeau! Hier vind je mijn favoriete nieuwe kookboeken op een rij. Wil je iets minder geld uitgeven, geef hem dan een leuk kooktijdschrift cadeau. Zoals Delicious, Jamie Magazine of Foodies.

Kerstcadeaus voor je vader of schoonvader

Als ik heel eerlijk ben, zoek ik nog steeds inspiratie voor een cadeau voor mijn eigen vader. Dus als jij nog tips hebt – cadeauideetjes die hier nog niet bij staan – laat je het dan weten hieronder in de reacties? Kunnen we elkaar nog wat meer inspireren!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie