Heb jij de mooiste kerstboom? WIN 2x fantastisch prijzenpakket!

180

Daar issie-dan eindelijk: de jaarlijkse kerstboomverkiezing. Het is dé wedstrijd waar Christmaholic ooit door is ontstaan, dus natuurlijk mag hij ook in 2016 niet ontbreken. Dit jaar ga ik weer – samen met een kritische jury van Christmaholic bloggers – op zoek naar de mooiste kerstboom van Nederland & België. De Grote Kerstboomverkiezing 2016 is hier!

De mooiste echte én de mooiste kunstkerstboom

Dit jaar zijn er twee prijzenpakketten te winnen: eentje voor de mooiste échte kerstboom en eentje voor de mooiste kunstkerstboom. Onder kunstkerstboom verstaan we ook alle zelfgemaakte, bijzondere, houten en andere alternatieve kerstbomen! Dus het maakt niet uit wat voor kerstboom je hebt, je maakt altijd kans op een prijs! Heb je meerdere kerstbomen in huis staan? Dan mag je meerdere keren meedoen. Hoe leuk is dat?

Wat kan ik winnen?

Als je een foto van jouw kerstboom instuurt, maak je kans op een pakket vol prijzen waarmee je het kerstgevoel nog net even wat langer vast kunt houden. We verklappen niet precies wat er allemaal in zit, want de verrassing is natuurlijk het allerleukste, maar deze drie prijzen kun je in ieder geval verwachten:

 • Twee kaartjes voor de Winter Efteling. Ik was laatst voor het eerst in de Winter Efteling (hier lees je mijn uitgebreide verslag) en het is zo heerlijk daar! Zeker als het koud is en al helemaal als het sneeuwt. De kaartjes in het pakket zijn geldig t/m eind maart 2016.
 • Kerstkleurboek Johanna’s Kerst. Wat is er nou fijner om te doen in de kerstvakantie dan prachtige kerstillustraties inkleuren? In elk van de twee pakketten zit daarom een exemplaar van Johanna’s Kerst: het kerstkleurboek van dit jaar!
 • Chocstar chocoladekerstboom. Check de foto hieronder. Hoe lekker ziet dit eruit!? In elk van de twee pakketten zit een kerstboom van melkchocolade met een heerlijke topping. Speciaal voor jou met de hand gemaakt door de Oompaloompa’s van Chocstar!

En verder zitten er nog allerlei kleine kadootjes van mij in. Denk aan iets van verzorgingsproducten en natuurlijk ook iets van kerstversiering. En meer verklap ik niet hoor!

Hoe doe ik mee aan de kerstboomverkiezing?

Laat hieronder uiterlijk 24 december een reactie achter en upload daarbij een foto van je eigen kerstboom. Zorg ervoor dat het een mooie foto is! Hier vind je wat tips voor het maken van een goede foto van je kerstboom (want dat is nog niet zo makkelijk).

LET OP: het mag alleen een kerstboom uit jouw eigen huis of tuin zijn. Vertel in je reactie daarnaast of het een echte of een kunstkerstboom is. Vergeet dit niet, want als we niet goed aan de foto kunnen zien wat voor soort boom het is, ding je niet mee naar de prijzen!

Hoe upload ik een foto van mijn kerstboom?

Een reactie plaatsen met foto doe je door helemaal naar beneden te scrollen op deze pagina en je reactie te typen. Daarna vul je je naam, e-mailadres en eventueel je website in op het reactieformulier. Voeg vervolgens helemaal onderaan – onder het kopje ‘Select an image for your comment‘ – via de knop ‘Choose File‘ een bestand van je computer, telefoon of tablet toe. Als je daarna op ‘Plaats je reactie‘ klikt, wordt je reactie mét foto verzonden. Zie het screenshot hieronder.

Wanneer hoor ik of ik gewonnen heb?

Je kunt ook meedoen via Facebook of Instagram, als je dat makkelijker vindt. Deze winactie loopt van 17 december t/m 24 december. Na Kerst worden de twee winnaars bekend gemaakt via social media en via een persoonlijk berichtje. Als je wint krijg je het prijzenpakket dus in de kerstvakantie van me. Hoe leuk is dat? Nog een extra kerstcadeautje ontvangen, terwijl Kerst eigenlijk al voorbij is. Hopelijk kun je daarmee dat heerlijke kerstgevoel nog lekker lang vast houden!

Op deze winactie zijn zoals altijd de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat o.a. dat je 16 jaar of ouder moet zijn om mee te doen en in Nederland of België moet wonen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

180 reacties

 1. Ieder jaar een echte boom, tot het plafond. Dit jaar alleen glas en zilverkleurige ballen in de boom. En paar van papier en discoballen. Maar ook oude kerstballen van mijn schoonmoeder in!

 2. Een echte boom heb ik al jaren niet meer. Mijn kunstkerstboom komt van Ikea en is van textiel, het is een grote lap waarop een print van een kerstboom staat. Ik versier hem met zelfgemaakte ballen. Alles in 2D!

 3. Dit onze prachtige kunstkerstboom! Boom van 3 meter hoog en die we dit jaar traditionele tinten en figuurtjes mee hebben gegeven. Daarbij hangen er 2 hele speciale kerstballen in. 1 voor mij vriend en 1 voor mij die we allebei met onze eigen ‘wensen voor het nieuwe jaar’ briefje vullen. En nee, die mag niet eerder open dan kerstavond! Dus ben heel benieuwd of onze wensen voor 2016 een beetje zijn uitgekomen…

  Fijne feestdagen en geniet allemaal van jullie prachtige bomen!

 4. Dit is onze kunstkerstboom. Een jaar geleden tekenden wij voor ons nieuwe huis en bij een nieuw huis hoort natuurlijk een nieuwe boom inclusief nieuwe decoratie. Een jaar lang heb ik uitgekeken naar het neerzetten van de boom en nu eindelijk kunnen we van dit prachtige uitzicht genieten.

 5. Dit is onze kunstkerstboom. Een jaar geleden tekenden wij voor ons nieuwe huis en bij een nieuw huis hoort natuurlijk een nieuwe boom inclusief nieuwe decoratie. Een jaar lang heb ik uitgekeken naar het neerzetten van de boom en nu eindelijk kunnen we van dit prachtige uitzicht genieten.

 6. Nu hopen dat de foto dit keer niet te groot is.
  Dit is onze kunstkerstboom. Een jaar geleden tekenden wij voor ons nieuwe huis en bij een nieuw huis hoort natuurlijk een nieuwe boom inclusief nieuwe decoratie. Een jaar lang heb ik uitgekeken naar het neerzetten van de boom en nu eindelijk kunnen we van dit prachtige uitzicht genieten.

 7. Onze echte kerstboom. Niets ruikt lekkerder dan echte dennengeur. De boom wordt ieder jaar gedecoreerd met de verschillende kerstballen en speciale versieringen die verzameld zijn in circa 30 jaar. Het is gek, maar het is nooit een bonte boel, ondanks dat alle kleuren van de regenboog in de boom hangen.
  De piek is niet te zien omdat mijn ouders dit jaar een traditionele piek bij Käthe Wohlfahrt gekocht hebben die echt niet mijn smaak is.

  Met alle mooie bomen wens ik iedereen veel succes!

 8. Is een echte kunstboom en 50 jaar oud van mijn ouders geweest wij zijn er heel content mee

  is niet moeders mooiste maar voor ons een super boom

 9. Martine Muschter op

  Trots ben ik op onze enorme (kunst)boom die dagenlang met veel geduld door mijn zoon en mij is opgetuigd. Ruim 400 ballen en 4500 lichtjes telt ons kunstwerk. Hij blijft dan ook tot ver in januari staan!

 10. Deze kerstboom heeft mijn kleindochter gemaakt op school toen ze 4 jaar was en ik zet hem elk jaar met Kerstmis neer .

 11. Dit is mijn Kerstboom, Een magische herinnering aan Kerstmissen van vroeger. Met de Vintage zilveren Kerstballen van oma. Dit jaar hou ik het simpel en classy. Waarbij schittering en nostalgie voorop staan. Er zitten vogeltjes, trompetjes, pegels, klokjes, dennenappeks, inkijkballen, een druiventros, een eikeltje, zwaan, Kerstboompjes en nog veel meer in. Zoveel om te bewonderen, terwijl he een snee zelfgebakken Kerststol eet & een warme kop chocolade melk dringt. Hoor ik daar jingke bells op de achtergrond…. 🙂

 12. Ik heb weer een echte boom staan, die mijn zelfgebreide Scandinavische Kerstballen draagt. Het was een hele klus, maar wat ben ik er trots op. Het is me uiteindelijk gelukt om ze te breien en zeg nou zelf, ze staan super gezellig toch?!

 13. Angelique Visser op

  Bij mij staat deze paspop het hele jaar in de woonkamer met haar kunst kerstboomtakken. Ieder seizoen een ander thema.

 14. Dit is onze kerstboom, versierd samen met mijn dochter van 4 die er trots bij poseert. Het is dit jaar een nepperd, omdat hier ook nog een klein, grijpgraag ventje rondloopt waarop de kerstboom een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent 😉 Desalniettemin zijn wij enorm blij met onze gezellige boom die volhangt met allerlei soorten ballen. Antieke ballen, die ik van mijn oma kreeg, vintage kringloopexemplaren, onbreekbare ballen, glazen ballen, zelfgemaakte knutsels. En natuurlijk alle ballen die wij door onze jaarlijkse traditie verzameld hebben. Ieder jaar, als de kerstboom staat mogen mijn drie kinderen ieder een eigen bal uitkiezen. Ze zijn helemaal vrij in hun keuze en daardoor hebben wij een heerlijk allegaartje. Ja, wij vinden onze persoonlijke boom de allerallermooiste 😀

 15. Evelien Rietdijk op

  Hierbij mijn, natuurlijk echte, kerstboom van 2017!
  Ik heb dit jaar gekozen voor een combinatie van het jaren 70 gevoel met de kaarslampjes en de kralenketting (dit wordt het helemaal denk ik) met de botanische hippe trend van dit jaar. En ik heb nog een tikje industrieel toegevoegd met de lampjes langs de muur. Ik vind het zelf een mooie mengeling van nostalgie en eigentijdse chique.
  Ik hoop dat jullie de boom ook mooi vinden!