Inspiratie voor het kerstdiner: kerstedities van kooktijdschriften

0

Het is weer bijna tijd voor…. het kerstdiner! En het kerstontbijt, of de kerstbrunch. En het kerstdessert. En al die lekkere hapjes tijdens de kerstborrel op het werk, of thuis met vrienden. Kortom: het is weer helemaal tijd om te kerstkoken! Daarom ben ik – zoals ieder jaar – in een paar kerstedities van de vele food magazines die ons land rijk is gedoken. En hieronder lees je mijn oordeel!

Jamie Magazine – Kerst Feest!

Vorig jaar vond ik Jamie Magazine te weinig kerstsfeer uitstralen. Dit jaar is dat veeeel beter! Er staan prachtige recepten in het blad voor heerlijke paté’s. En wat dacht je van varkensschenkel die met cranberry’s is geglaceerd.

Ook leuk: het tijdschrift bevat een compleet vegetarisch kerstdiner. Inclusief vega party food! En terwijl ik echt geen zoetekauw ben: de foto’s van de kerstdesserts en -zoetigheden maakten me het meest aan het watertanden.

Foodies – the big Christmas issue

Hoe heerlijk dik is dit magazine. Het staat boordevol recepten, van makkelijk tot behoorlijk gecompliceerd. Het eerste recept – steak tartare – ziet er om te watertanden zo lekker uit. Daarna volgen eerst fijne gerechtjes voor het kerstontbijt, een recept voor kerstkalkoen, gerechten met echte wintergroente, kerstvis, tulbanden & heerlijke kersttaarten en nog veel meer moois.

Er staan ook kerstrecepten van bekende food bloggers in. Hoewel dit blad superdik is, kreeg ik niet echt een kerstgevoel van de meeste gerechten. Het zijn – heel verrassend – wederom vooral de desserts die mijn kersthart stelen!

Delicious. Magazine – Kerstgeluk

De rolladeparade, allerlei lekkers uit de oven, een glansrol voor groenten en soep met feestelijke toppings. Dat is de kersteditie van Delicious. De hertenbief met pistachetopping en aardappelpuree met yoghurt, munt en citroen heb ik al eens gemaakt (en het was een succes!).

De ideetjes voor een lekker en fris kerstontbijt ga ik zeker gebruiken (avocadotoast met heerlijke toppings bijvoorbeeld). Mijn favoriete recept uit dit magazine? Santa’s Soda! Een non-alcoholische cocktail met citroensap, kaneel-kruidnagelsiroop, rode bessen en water. Klinkt goddelijk.

Allerhande – Kerst

Natuurlijk mag ook de kerstuitgave van het beroemdste gratis kooktijdschrift – de Allerhande – niet ontbreken. Het voordeel van de recepten in dit blad, is dat ze allemaal niet moeilijk zijn om te maken. No stress dus! Het blad is handig opgedeeld. Van eenvoudige borrelhapjes tot feestelijke voorgerechten die je in een handomdraai op tafel zet.

Ook de hoofd- en bijgerechten staan handig bij elkaar gepresenteerd, zodat je je eigen menu kunt samenstellen. Het Italiaanse buffetmenu met porchetta en diverse salades lijkt me super lekker. Ook de kinderkerstrecepten zijn een aanrader!

Kerst: kooktijdschriften 2016

Mijn favoriet? Ik vind het dit jaar lastig kiezen. Delicious heeft de lekkerste recepten, maar ze zijn wel wat moeilijk te maken. Foodies biedt de meeste inspiratie, Jamie heeft echt kerstsfeer en de Allerhande staat vol met echt haalbare recepten. Het is maar net waar je naar op zoek bent dus!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!