De leukste romantische kerstfilms voor jou en je lief

4

Warm & cosy horen natuurlijk bij kerstmis. En cosy word het zeker als je samen met je lief een kerstfilm kijkt. Samen op de bank, onder een dekentje, met een kopje warme chocolademelk… Er zijn zo veel soorten films om uit te kiezen. Maar wat zijn nu de leukste romantische kerstfilms waar jullie samen bij kunnen weg zwijmelen? We zetten ze op een rij!

1. The Holiday

Een drukbezette Amerikaanse vrouw is op zoek naar wat rust en besluit daarom op zoek te gaan naar iemand die met haar van woning zou kunnen ruilen om zo te genieten van een rustige vakantie. En een Engelse vrouw die steeds teleurgesteld wordt in de liefde wil wel twee weken met haar van woning ruilen. Uiteindelijk ontmoeten beide dames – die niet op zoek zijn – een hele leuke man, maar hoe loopt dit af? De film gaat niet echt over Kerst maar de sfeer van de film, sneeuwachtig en in een idyllische cottage, roept toch het gezellige kerstgevoel wel op.

2. New Years Eve

Bij Kerst hoort natuurlijk ook Oud & Nieuw en dat is nou juist het thema van deze film.  De kerstsfeer vind je nog volop terug in deze film, die draait om een enorme lichtbol die ontstoken wordt op oudjaarsavond. Uiteraard verloopt dit helemaal niet vlekkeloos (anders zou het maar een saaie film zijn). De film neemt je mee in allerlei verhaallijnen van personen die aan dit evenement verbonden zijn. En het overkoepelende thema van al die verhaallijnen is liefde! Door de vele verhaallijnen een heel erg leuke film om te zien.

3. A boyfriend for Christmas

Holly is een ongelukkige vrouw. Het zit haar niet echt niet mee in de liefde. Op haar dertiende vraagt ze de kerstman om een lief vriendje. Zo veel jaar later is ze nog steeds alleen en is het net uit met haar ex Ted. De kerstman heeft een plan voor haar en stuurt een man (Doug) op haar af. Holly denkt dat het een grapje is van haar vriendin en neemt de man mee naar haar familieverplichtingen met kerst. Ze doet net alsof ze al heel lang samen zijn. Als haar ex Ted haar terug wil komt hij erachter dat Doug niet is wie hij zegt dat hij is. Voor wie zal ze kiezen?

4. A princess for Christmas

Hoofdpersoon van dit verhaal is Jules, die plotseling de zorg voor haar neefje en nichtje op zich moet nemen. Dat is voor allemaal heel erg wennen, maar ze wil de Kerst graag laten slagen voor hen en neemt ze daarom mee naar Europa voor een bezoek aan hun adellijke familie. In het kasteel ontmoet ze een heuse prins, Ashton, waar ze leuke dingen mee doet. Als ze zijn verloofde ontmoet, vraagt ze zich af of de verschillen tussen hen te groot zijn. Houd dit sprookje tussen hen stand?

5. The most wonderful time of the year

Dit is een super leuke film over een alleenstaande moeder (Brooke) die een beetje anti-kerst is. Ze probeert er altijd iets gezelligs van te maken voor haar zoontje maar het lukt haar niet. Haar oom ontmoet een chefkok in het vliegtuig en besluit hem mee naar haar huis te nemen zodat ze elkaar ontmoeten. Brooke en haar zoontje worden dan ook aangestoken door zijn besmettelijke kerst’gekte’. Het is eigenlijk liefde op het eerste gezicht maar… Brooke krijgt visite van haar verloofde en aanstaande schoonouders. Als de vreemdeling vertrekt, moet ze een keuze maken. Haar stabiele verloofde of toch de vreemdeling.

6. The Family Stone

Een film vol liefde, maar ook vol humor. Everett gaat zijn vriendin Meredith voorstellen aan zijn ietwat aparte familie. Meredith is een georganiseerde zakenvrouw en valt daarom niet in de smaak bij haar nieuwe schoonfamilie. Het is de bedoeling dat Everett haar ten huwelijk graag vragen, maar zijn familie doet er alles aan om dat onmogelijk te maken.

7. Four Christmases

Echt een hilarische film over de kerststress die bij zo veel mensen bekend is. Bij wie vier je het en wanneer? Hoofdpersonen Kate en Brad proberen elk jaar dit probleem te omzeilen door op vakantie te gaan, maar dit jaar zijn alle vluchten gecanceld en zijn ze dus gedoemd om de kerst met hun vier hysterische families (gescheiden ouders) door te brengen. Omdat ze steeds meer over elkaar te weten komen en meer leren over wie ze zijn en wat ze willen, drijft dat een wig tussen hen. Komt dit weer goed?

8. Surviving Christmas

Geen film over liefde maar wel over familie, familie tradities en samenzijn. De rijke Drew wordt gedumpt door zijn vriendin en lijkt gedoemd Kerst alleen door te brengen. Totdat zijn therapeut hem adviseert om kerst door te brengen in zijn ouderlijk huis. Klein probleempje, hier wonen nieuwe bewoners die niet op hem zitten te wachten. Voor een flinke smak geld zijn ze toch bereid voor even zijn familie te ‘spelen’. Deze overeenkomst geeft wel aan dat zij alles moeten doen wat hij wil… erg hilarisch.

9. The Spirit of Christmas

Workaholic Kate ontfermt zich over de verkoop van een oude herberg waarvan de eigenaar is overleden. Ze krijgt de herberg echter niet verkocht, aangezien de geest van de in 1920 overleden eigenaar Daniel er nog steeds huist. Om de geest weg te krijgen moet Kate hem helpen de zaak van zijn moord op te lossen. En natuurlijk vinden de geest en Kate elkaar stiekem best wel leuk. Bonus: de acteur die Daniel is niet vervelend om naar te kijken!

Nog meer romantische kerstfilms?

Genoeg films voor een romantische avond met jouw lief! Ken jij nou nog andere romantische kerstfilms die eigenlijk niet in dit rijtje mogen ontbreken? Laat dan zeker een reactie achter hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Jessica is van kinds af aan al gek op kerst door de lichtjes, sfeer en family time. Je huis aankleden met leuke items, kerstfilms, lekkere hapjes, met zijn allen dineren en cadeautjes kopen.. It's the most wonderful time of the year! Jessica hoopt je te enthousiasmeren met haar blogs over alles wat het kerstgevoel bevordert.

Reageer!

4 reacties

 1. Deze is een perfecte combi van Halloween en kerst in de aanloop naar kerst. The Nightmare Before Christmas van Tim Burton! Mooie animatie en ook leuk voor de iets jongere (niet te jong) kijkers.

 2. Christmas with the kranks…
  Every christmas had a story
  holiday in handcuffs
  elf
  The grinch natuurlijk (guilty pleasure)
  en home alone 1&2

 3. Holiday in Handcuffs, A Christmas Kiss, A Princess for Christmas, Christmas in Boston, Merry Kissmass en natuurlijk Love Actually, The Holiday en New Year’s Eve. Gek dat deze allemaal niet in het rijtje staan. 😉

 4. The christmaslist met Mimi Rogers
  A Christmas romance met Olivia Newton John
  Zijn tv films en ik heb ze nog niet op dvd kunnen vinden, maar
  echte feel good aanraders!