Kerstavond: leuke dingen doen op 24 december

4

Met een beetje mazzel ben je morgen, op Kerstavond, helemaal klaar met de voorbereidingen. En waarschijnlijk heb je ‘s avonds ook al plannen. Misschien ga je wel – net als ik – naar de All You Need is Love Kerstspecial met Robert ten Brink kijken. En wellicht heb je al wel een kerstdinertje. Maar ga je overdag doen op Kerstavond? Ik geef je een aantal ideetjes.

Organiseer een last-minute kerstborrel

Je bent vast niet de enige die al helemaal klaar is voor Kerst en op 24 december ‘s middags niets te doen heeft. Open WhatsApp en vraag wat vrienden of familie of ze zin hebben in een last-minute kerstborrel. Bij jou thuis bijvoorbeeld, en iedereen neemt wat mee. Maar het kan natuurlijk ook in een gezellig (buurt)café. Samen relaxed proosten op de fijne dagen die we mogen vieren nu.

Speel een leuk (kerst)spelletje

Wist je dat er speciale kerstspellen op de markt zijn? Die koop je o.a. bij Bol.com en in de speelgoedwinkels. In deze blog vind je 5 superleuke kerstspelletjes. Heb je geen van deze spellen in huis? Dan voldoet sjoelen, Mens-erger-je-niet, kaarten of een ander traditioneel Hollands spelletje natuurlijk ook prima! Ook leuk: schaf de kerstpubquiz of jaaroverzicht-quiz aan en test elkaars (kerst)kennis!

kerstspelletjes spelenGa lekker kerstkleuren

Speciaal voor Christmaholic heeft Babet van Oktoberdots twee hele gave kerstkleurplaten ontworpen. Eentje is gemaakt voor de kleintjes, maar we hebben er ook eentje met superveel kleine details: perfect voor volwassenen dus! Download de kleurplaten gratis en print ze uit.

Sla aan de kerstknutsel

Ben je samen met de kinderen? Dan is dit hét moment om de laatste knutsels voor de kerstversiering te maken samen. Zoals deze winterse mutsjes of ster van wasknijpers. Je maakt ze met spulletjes die je waarschijnlijk al in huis hebt. Hier vind je nog veel meer creatieve DIY’s voor Kerst!

Ga naar de film

24 december is dé dag om naar de bioscoop te gaan. Er is vanalles te zien! In deze blog verzamelden we de leukste kerstfilms en films waar je echt het kerstgevoel van krijgt, die nu in de bioscoop draaien. Misschien zit er wel iets om te gaan zien voor je bij!

Kijk thuis een kerstfilm (op Netflix)

Geen zin om de deur uit te gaan voor een film? Kijk dan lekker een kerstfilm op tv of open Netflix. Ik zag dat er al weer allemaal mooie kerstfilms voor jong en oud op staan, zoals The Polar Express, Santa Buddies, A Wish for Christmas, Home Alone, How the Grinch Stole Christmas, Mickey’s Kerstmagie en Mickey’s Once upon a Christmas. In deze blog vind je onze tips voor de meest romantische kerstfilms om met je lief te kijken.

romantische kerstfilmsBezoek een kerstmarkt

Het zal er waarschijnlijk ongelofelijk druk zijn, maar als je dat niet erg vindt, dan is het natuurlijk heerlijk om de kerstsfeer op te snuiven op zo’n gezellige kerstmarkt. Open op 24 december zijn o.a. Magisch Maastricht, Kerststad Valkenburg en de drijvende kerstmarkt in Leiden.

Bak iets lekkers

Oké, je moet er waarschijnlijk wel de supermarkt voor in – en dat kan ik je afraden, want het is er suuuuper druk nu – maar zaterdagmiddag is een uitgelezen moment om te bakken. Een kerstbaksel wel te verstaan! Maak iets lekkers voor het kerstontbijt, zoals worstenbroodjes of kerststol. Of ga voor een lekkere cake, taart, kerstkoekjes, kerstkransjes of iets anders zoet voor bij de koffie op Eerste of Tweede Kerstdag. Hier vind je al onze kerstbakrecepten!

Wat ga jij doen op kerstavond?

Er is vast nog genoeg ander leuks te bedenken om te doen met deze vrije zaterdagmiddag dit jaar. Wat ga jij doen overdag op ‘Kerstavond’ 24 December? Laat het hieronder weten in een reactie! Wie weet inspireer je er weer een ander mee… Fijne kerst allemaal!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

4 reacties

  1. Marjolein Beurskens op

    Wij gaan morgen op bezoek bij mijn ouders(82 en 83 jaar) en nemen een Schwarzwalder kirschtorte, die ik vandaag gebakken heb, mee. En ‘s avonds met zijn viertjes op de bank en de hond in haar mand kijken naar “All you need is Love “kijken.

  2. wat een leuke tips. ik weet het is nog geen september, maar wij kijken al uit naar Kerst (misschien heeft het weer daar iets mee te maken?) en ik begin ook stilletjesaan te denken aan de voorbereidingen en de kado’s!