Dit worden de kersttrends voor 2017

18

Pasen is achter de rug, en dus klinkt hier het kerstalarm! *TING TING TING* Tijd voor de jaarlijkse sneak preview van de kersttrends voor het nieuwe seizoen. We lichten alvast een klein tipje van de sluier. Welke stijlen zullen we dit jaar gaan terugzien in de kerstbomen? En welke kerstdecoratie is helemaal in? Dit worden dé kersttrends voor 2017…

Kersttrends 2017: een tipje van de sluier!

De kersttrends spotten doe ik altijd op twee plekken. In januari was ik op de gigagrote kerstbeurs in Frankfurt. Dé plek waar kerstdecoratieleveranciers van over de hele wereld hun collecties laten zien. En waar winkeliers inspiratie komen halen en direct inkopen komen doen.

Een paar weken geleden was ik daarnaast – samen met Arvid – in de showroom van de allerleukste leverancier; Kaemingk in Aalten. We maakten daar een hele hoop foto’s en schoten alvast wat trendvideo’s voor het komende seizoen. Die ga ik in de zomer lekker monteren. Voor nu alvast een kleine sneak preview van de kersttrends 2017. Daar komt-ie dan!

Wat is er nieuw met Kerst 2017?

Koper is een beetje op z’n retour. In de plaats daarvan zien we warme bruintinten terugkomen. De industriële en moderne woonstijl is dit jaar in bijna alle kersttrends wel terug te vinden. Een kleur waar ik heel veel van verwacht dit jaar in de kerstdecoratie, is groen! Verder zien we dat de traditionele kerst weer in opkomst is. Daar zal een aantal van jullie wel blij mee zijn…

Kersttrend #1. Botanisch: liefde voor de natuur

Vorig jaar zagen we deze ‘woonstijl’ al verschijnen, dit jaar kunnen we er echt niet meer omheen: groen, groener, groenst! De botanische kersttrend combineert allerlei echte planten en kunstplanten met groene ballen en diverse decoraties die geïnspireerd zijn op de natuur. Eikeltjes, echte takken, planten in macraméhangers en ga zo maar door. Deze trend past vooral heel goed in een modern industrieel interieur, maar ik zie het ook goed passen in een landelijke woning.

Kersttrend #2. Scandinavische kerst met blauw

Van de moderne Scandinavische kerstdecoratie zijn we nog lang niet af. In 2016 werd het typische rood, wit en licht hout gecombineerd met oranje. Dit jaar wordt die opvallende kleur vervangen door blauw! Rood, wit, blauw dus. Ik had het gevoel in een grote Nederlandse vlag rond te lopen in de showroom…

Kersttrend #3: Winters: wit met zachte kleuren

Ook winters wit zal nooit uit de mode raken. Waar het voorgaande jaren erg koel gecombineerd werd met harder blauw en groen, zien we dit jaar wat meer vrouwelijkheid. Roze en lila maken je winters witte interieur net dat beetje liever en zachter.

Kersttrend #4. Atelier: industrieel + ambachtelijk

Niet alleen onze woonkamers worden steeds stoerder, ook elke nieuwe horecaplek zet vol in op de industriële woonstijl. Het is gewoon helemaal hip! De combinatie van die ‘koude’ industriële materialen – zoals zwart staal, beton en steen – met zachte nudetinten, vormt de trend die Kaemingk ‘Atelier’ heeft gedoopt. Ambachtelijke materialen, zoals handgemaakte kaarsen, leer en touw, maken het geheel af.

Kersttrend #5.  De klassieke Kerst is terug!

Voor sommigen van jullie is deze stijl natuurlijk nooit weggeweest. Maar dit jaar zullen we het weer veel meer terug zien in de winkels: klassieke, traditionele kerstversiering met veel allure. Zoals vooral de Britten en Amerikanen het zo goed kunnen. Groen, rood, goud en – een nieuwe kleur – truffelbruin combineren prachtig in de boom. Inclusief (levensgrote) notenkrakers, als je daar van houdt. Nostalgie ten top!

Video-impressie: dit worden de kersttrends 2017

Naast fotootjes heb ik ook een klein videootje gemaakt. Hij is superkort en je ziet nog maar heeeel weinig. Ik weet het ;-). Voor de uitgebreide video’s en trendartikelen moeten we helaas nog even geduld hebben. Die volgen in september.

Welke kersttrend is jouw favoriet?

Naast deze kersttrends voor 2017, zullen we nog veel meer decoratie terug gaan zien in de winkels. Pastels (mét circus-elementen) zijn nog altijd niet uit de mode. En ook de combinatie blauw-goud zou nog wel eens goed kunnen aanslaan. Uiteraard ben ik heel benieuwd welk van bovenstaande stijlen jou het meeste aanspreekt! Zit er iets voor je bij? Of doe je met Kerst 2017 gewoon weer lekker je eigen ding? Deel jouw mening over de kersttrends 2017 hieronder!

Met heel veel dank aan Kaemingk voor de foto’s en de toestemming om te filmen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

 1. Corine Versteegen op

  Ik vind het toch leuker om elk jaar wat nieuws te verzinnen en grotendeels ook zelf te maken. Elk jaar een ander thema waar ik alles op afstem.

 2. Dan toch maar iets wat op zijn retour is. Vind het koper toch nog mooi!!! Alhoewel er bij de nieuwe trends op mooie thema’s zijn.

 3. Na ieder jaar een andere kleur of combinatie ga ik dit jaar weer terug naar het Traditionele. Heeft toch altijd weer…Coming Home for Christmas Haha

 4. Ans peijnenborg op

  Tja, wij sparen al zo lang we getrouwd zijn, mooie zilveren en glazen versieringen met hier en daar een vleugje wit. Hopelijk vinden we dit jaar weer wat moois, want afgelopen jaar hebben we niets bijzonders gevonden. Dat was voor ’t eerst in 34 jaar! Manlief en ik zijn allebei gek op kerst en versieren, dus in oktober gaan we weer “op jacht”!

 5. Super leuk! Ik heb al 3 jaar wit met groen en natuur. Maar groen was zo moeilijk te vinden… Ik kijk er al naar uit om meer te kopen ♡

 6. Leuk! Wij hebben, nu er twee kleine dochters door ons huis rennen, de laatste jaren een bonte boom vol glitters en minder kostbare ballen, maar ik kijk toch ook wel erg uit naar het moment dat ik de traditionele boom weer op kan zetten. Zilver, rood, glas en wit…. mooie ornamentjes die nog van mijn grootouders geweest zijn en ‘mijn eerste eigen’ kerstballen die ik van mijn moeder kreeg toen ik op mezelf ging wonen. Een boom vol herinneringen is mijn favoriet en ik word dan ook blij van die klassieke kersttrend.

 7. Al jarenlang een zilveren boom, deze koude kleur past perfect in de winter. Naast de ballen die ik uit mijn jeugd heb en waar ik erg zuinig op ben spaar ik bijzondere ballen. Dus niet die met 6 in een doos zitten, maar echt heel speciale. Die zijn lastig te vinden, maar hierdoor heb ik wel een exclusieve boom. de dag na sinterklaas mag de boom in de kamer en 2 januari neem ik met weemoed afscheid tot december. Maar de oh’s en ah’s zijn er ieder jaar weer en ik zelf vind dit dé tijd van het jaar!!!

 8. Ook bij mij altijd een boom met zilveren en witte en daarbij van die kralensnoeren. de boom is altijd net een sprookje als hij na uren “zwoegen en verhangen” klaar is. Daarna nog een of 2 stolpen vullen met winterse decoraties en natuurlijk schalen met elk jaar weer vers gezochte dennenappels. Deze tijd van het jaar is voor mij de allerfijnste. Ook leuk is de reactie van bezoek: OH…. wat mooi is het bij jou.

 9. H.van Rooijen-Melis op

  Ben altijd heel vroeg met kerstversiering aanbrengen. Half November. Een mooi schilderij hang je toch ook niet op
  voor 2 weken. En wat betreft Sint Nicolaas, laat de man toch meegenieten anders loopt hij altijd al dat moois mis.

 10. het is elk jaar een uitdaging wat de kleur bij ons word
  Maar ja ik beslist het toch
  Paar jaar geleden was het rose toen champangekleur alles is dan 1kleur niet gemengd
  Zilver/ goud /wit zelf de gordijnen in de kleur
  Dit jaar weet ik het echt niet rood groen geruit heb ik vroeger teveel gehad

 11. Al jaren is mijn boom zilver en wit met bijzondere ballen. Ditjaar ga ik voor het eerst voor een tweede kleur: zwart! De koudezilveren kleur, hoort bij deze tijd van het jaar. Maarde combinatie met zwart maakt hem apart en iets warmer. Ik zie er al naar uit.