Dagboek van een Christmaholic: hoofdstuk #1

26

Een nieuwe rubriek op Christmaholic! In deze terugkerende column laat ik jullie zien wat ik allemaal meemaak achter de schermen. Wat ik allemaal doe voor de site, wat achtergrondinformatie over de evenementen die ik bezoek, plus de nieuwe kerstspulletjes en die ik ontdek. En af en toe ook wat bijzondere dingen die in privé beleef. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Een kijkje achter de schermen

In deze eerste editie gaan we even terug in de tijd naar januari, toen ik Christmas World in Frankfurt bezocht. Ook vertel ik wat meer over mijn bezoek aan de showroom van Kaemingk in Aalten, waar ik ieder jaar de trendfoto’s maak en vlogs opneem. En natuurlijk kan een kort verslagje van mijn bruiloft niet ontbreken! Lees je mee?

Januari: Christmas World in Frankfurt (Duitsland)

Sinds een aantal jaar gaan Arvid en ik naar Christmas World in Frankfurt. Die vindt ieder jaar eind januari of begin februari plaats. Dus als de kerst net achter de rug is, beginnen hier de voorbereidingen voor het nieuwe kerstseizoen al!

Christmas World is één van de grootste internationale kerstbeurzen. Diverse bedrijven presenteren hier hun winter- en kerstcollecties en winkeliers kunnen meteen inkopen doen. Het is hier echt GIGANTISCH. Megagrote hallen vol kerstdecoratie om je aan te vergapen. Je weet gewoon niet waar je moet kijken.

Dit jaar waren mijn – toen nog verloofde – Robert en Arvid’s vrouw Christina ook mee. We hebben onze ogen uitgekeken. Je mag hier eigenlijk bijna nergens foto’s maken, laat staan filmen. Maar natuurlijk doen we dat toch altijd wel stiekem haha. Hierboven vind je een paar fotootjes en hieronder een mini video-impressie van de beurs.

Maart: de kerstshowroom van Kaemingk

De tweede plek waar ik ieder jaar inspiratie op doe en kennismaak met de kersttrends en nieuwe kerstdecoratie, is de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk in Aalten. Dit is echt een walhalla voor kerstfans. Helaas is het niet toegankelijk voor privépersonen. Hier doen tuincentra en winkeliers uit heel Europa hun inkopen, en het is dus echt alleen voor bedrijven.

Arvid en ik werden dit jaar rondgeleid door twee leuke medewerkers van Kaemingk. We leerden vanalles over de nieuwe kerstcollectie, welke trends dit jaar populair zullen zijn en genoten van een lekkere lunch.

Daarna liepen we zelf nog een paar uur rond in de diverse stijlkamers en deden we ideetjes op. We schoten heel veel videobeelden en maakten tientallen foto’s. Als je het nog niet gezien hebt, lees dan vooral onze sneak preview van de kersttrends. Vanaf september komt er elke week een blogje online waarin één kersttrend centraal staat. Met natuurlijk ook een videootje erbij.

Mei: I said YES! Het was een fantastische dag

Zoals jullie vast allemaal hebben meegekregen, zeiden Robert en ik op 24 mei 2017 voor altijd ja tegen elkaar. Het was zo’n mooie dag! We hebben genoten van familie, van elkaar, van de liefde, van heerlijk eten en drinken en een geweldig feest. Hieronder vind je wat fotootjes van de mooiste dag van ons leven. Ook van de decoratie! De foto’s zijn gemaakt door de getalenteerde trouwfotograaf Dario Endara.

Leveranciers in het zonnetje!

De goede mensen kiezen om mee te werken is zó belangrijk. En gelukkig hadden we allemaal hele fijne specialisten die onze dag compleet maakten. We zijn getrouwd bij Kasteel Geldrop. Mijn haar & make-up (airbrush) is gedaan door Angela van De Bruidsstylisten. Mijn boeket, Roberts corsage en de andere bloemen op de bruiloft zijn verzorgd door Bloemmarie.

De backdrop die achter ons stond bij de ceremonie en de wijntonnen hebben we gehuurd bij Instyle Styling. De schitterende auto is van Royal Classic Brabant. En ons wedding stationary (de uitnodigingen, de labels aan de tasjes bij de ceremonie en de menukaarten) zijn ontworpen door Oh So Pretty Party. Tot slot onze dj, dat was DJ Giel! Natuurlijk hadden we ook heel veel hulp van familie en vrienden om alles te versieren en klaar te zetten.

Waarom geen kerstbruiloft eigenlijk?

Ik krijg nog altijd vragen waarom we ervoor gekozen hebben om in het voorjaar te trouwen – en niet met Kerst – dus ik zal het nog één keertje uitleggen haha. De belangrijkste reden is dat een bruiloft plannen en regelen veel tijd kost, en dat je ook wil genieten van al die voorbereidingen. Want die zijn zó leuk!!

In november en december werk ik vaak 60 a 70 uur per week om Christmaholic.nl draaiende te houden en elke dag één of twee toffe artikelen te publiceren. Je kunt je voorstellen dat het dan lastig is om tijd vrij te maken voor het organiseren van een bruiloft. En ik vind Christmaholic veel te leuk om er een jaar minder tijd aan te besteden. Daarnaast vindt Robert de kerstperiode lang niet zo speciaal als ik. Hij heeft weer andere passies (zoals de Formule 1). En bovendien ben ik ook hartstikke gek op de lente. Het is mijn tweede favoriete seizoen.

Driving Home for Christmas

We wilden tot slot ook heel graag buiten trouwen… en dat is in het voorjaar toch wat makkelijker te regelen dan in de winter! Zo, nu weet je precies waarom we voor een spring wedding hebben gekozen. En ik ben er achteraf ook zo blij mee! Natuurlijk hadden we wél een kerstmomentje tijdens de bruiloft. Ons laatste dansje was op ‘Driving Home for Christmas’ van Chris Rea. Kijk maar naar het filmpje hieronder. En de komende Kerst wordt extra speciaal; de eerste kerst als getrouwd stel!

Dancing home for Christmas 😆. Ons allerlaatste dansje op de bruiloft… was natuurlijk op mijn lievelingslied 😍.

Een bericht gedeeld door Christmaholic (@christmaholic) op

Juni: kerstblogjes typen bij zomerse temperaturen

Sinds we terug zijn uit Canada ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Ik heb al wat trendblogs geschreven en vlogjes gemonteerd die allemaal vanaf september online komen. Het monteren doe ik altijd met WeVideo. Het is best wat werk om de leukste fragmenten uit te kiezen en op een mooie manier aan elkaar te verbinden. De muziekjes die onder de video’s staan koop ik altijd via AudioJungle.

Het is best gek om met 36 graden kerstartikelen te schrijven en video’s te monteren, maar ik vind het heerlijk! Overigens komen de eerste kerstblogs al in augustus op de site. We beginnen, zoals altijd, met de najaarscollecties van merken als Rivièra Maison! Ik kan niet wachten. Jullie?

Wat vond je van deze eerste dagboekblog?

Natuurlijk ben ik reuze benieuwd wat jullie van deze eerste dagboekblog vonden. Is het voor herhaling vatbaar? Laat het zeker weten in een reactie hieronder. Als jullie het leuk vinden plaats ik begin augustus weer een nieuwe, wel wat kortere, editie. Met daarin foto’s van onze huwelijksreis, inclusief bezoek aan een kerstwinkel. Ook zal ik vertellen over de voorbereidingen voor de brainstormsessie die ik organiseer met de schrijvers en partners van Christmaholic. Let me know :).

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

26 reacties

 1. Thea Laurey op

  Wat een gezellig blog om te lezen. Zou ook al bijna zin krijgen in de feestdagen met dit druilerige weer. Maar hoop toch eigenlijk nog op een mooie zomer en vooral nazomer.

 2. Wilma van der Veen van Dongen op

  Wat leuk Saskia dat we met je mee mochten kijken in je persoonlijke leven. Een prachtige bruid was je! En kasteel Geldrop is mij niet onbekend, ik ben zelf Brabantse van oorsprong en heb familie wonen in Geldrop . En heerlijk die sneak previews van kerst! Ik geniet enorm van het voorjaar en de zomer maar kan me ook verlekkeren aan de kerst trends en weetjes en ditjes en datjes. Dank voor het mogen meekijken, ga er lekker mee door zou ik zeggen

 3. Heel leuk Saskia. Ik geniet enorm veel van uw site, idee en blog doe zo verder. Heel leuk foto’s van uw bruiloft jullie zijn een mooie koppel proficiat. Ik vind het ook leuk om mensen te lezen die ook gek zijn van Kerstmis ik ben niet meer gek maar Chrismaholic lol. (Sorry voor eventueel type foutje ik ben Franstalige )

 4. Super leuk om jou te volgen. Je schrijft enorm “gezellig* en het schept een band. Ik vind het fijn om zo met z’n allen naar de mooiste tijd van het jaar te gaan. Ook dit voelt als “familie* om mee te mogen lezen en kijken in jouw stukje leven. Heel fijn, ik geniet van jouw verhalen. Laat het vooral voor jou ook leuk blijven, meid. Voel je niet verplicht . Heb je een keer geen zin. ..laat het dan….alle begrip. Geniet van je getrouwde leven en van de komende periode rondom de Kerst. Ik lift graag met je mee!

 5. Oh zalig om te lezen! Ik zag ‘em binnen lopen op FB maar heb de blog “bewaard” voor bij de ochtendkoffie voor de caravan Leuke start van een nieuwe vakantiedag! Ik kijk al uit naar de volgende…

 6. Wow Saskia, ik krijg nu helemaal een zo’n duidelijk beeld van alles wat jij aan werk voor Christmaholic verzet, chapeau! Ben enorm onder de indruk en krijg er zelf weer enorme creatieve (zij het in andere vorm) van, heerlijk gewoon. Van mij mag je dit item er helemaal inhouden hoor! Prachtige foto’s van je bruiloft (chiq hoor!) en geeft voor mij gelijk ook weer wat voor persoon je bent. Gewoon je eigen uniek zelf. Blijf vooral zo, dan blijf ik mij heerlijk vergapen aan alles wat kersterigs is van jou vergapen en vooral genieten. Mijn kerstkriebels zijn al helemaal wakker geschud, grinnik. Dank je voor een kijkje in hoe, wat, waar en ook je stukje privé. Een extra leuke bonus en ik kijk uit naar alles wat nog komen gaat!

 7. Erg leuk om te lezen. Heb eigenlijk altijd gedacht (al weet ik de laatste jaren beter) dat je het naast je werk deed… Gewoon een beetje wat leuks naast je bestaan. Zo leuk om nu te lezen, dat je hier echt je werk van hebt gemaakt… Een droombaan toch?

  • Zo is het natuurlijk ook beginnen Lilianne! 🙂 Maar inderdaad, de laatste jaren is het zo groot geworden dat het echt een meer dan fulltime baan is in november en december. Inderdaad een droomjob!

 8. Hey Saskia, het dagboek is zéker voor herhaling vatbaar! Het maakt het nog zo persoonlijk en het toont ook aan dat er echt wel een grote passie in je blog steekt! Ik kijk al uit naar de volgende!