Kerst bij IKEA: kerstbakken & cadeautjes inpakken

1

Ik geef het ruiterlijk toe: ik ben gék op de inpakspulletjes van IKEA! Ieder jaar weer koop ik er veel te veel cadeaulabels, inpakpapier en andere versiersels om mijn kerstcadeautjes helemaal af te maken. En ook de bakspulletjes zijn altijd zo gaaf! In deze blog laat ik je precies die twee zaken uit de IKEA kerstcollectie 2017 zien.

IKEA kerst 2017: bakken & inpakken

In het vorige artikel over de kerstcollectie van IKEA voor 2017 zag je al foto’s van de nieuwe kerstversiering. In deze tweede blog gaan we het hebben over bakken & inpakken. Ha, dat rijmt! Ieder jaar opnieuw heeft IKEA een leuke collectie aan vormpjes, bakspulletjes, kant-en-klare kerstlekkernijen en inpakspulletjes om de kerstbeleving compleet te maken.

Kerstkoekjes van IKEA-deeg

De koekjes op de foto hieronder zien er uit om op te vreten! Ze heten VINTERSAGA gingerbread en kosten drie euro. Je moet ze zelf nog even decoreren met glazuur (het recept zit erbij) en de onderdelen van de koekjes in elkaar zetten. Verder zijn er lekkere toffees met koffiesmaak en een warme fruitdrank.

IKEA peperkoekhuisje

Ik heb me om eerlijk te zijn nog nooit het maken van een gingerbreadhuisje gewaagd. Dat kán toch niet goed gaan als je zo onhandig bent als ik haha. Maar wie weet gaat het dit jaar gebeuren! Als je naar de foto hieronder kijkt dan wil je gewoon direct beginnen!

In de verpakking voor dit peperkoekhuisje (€3) vind je alle onderdelen voor het huisje van gebakken peperkoek. Je hoeft dus geen oven meer te gebruiken. Wel heb je decoratie nodig en glazuur om het huisje af te maken.

Zelf kerstbakken

Wil je liever zelf bakken? Dat kan ook! De pastry cutters en siliconen bakvormen helpen je op weg. Sneeuwvlokjes en kerstbomen zijn altijd leuk. Maar de beer en de wolf zijn ook schattig! Zin in een lekkere cake? Gebruik dan bijvoorbeeld de siliconen vorm voor een eetbaar hert.


Kerst bij IKEA 2017: inpakken!

Van bakken naar inpakken. Wie is er nou niet gek op de inpakafdeling van IKEA. Iedere kerst weer struin ik er lang rond en neem ik ten minste een paar rollen inpakpapier, cadeaulint en labels mee. Dit jaar kerst zijn er weer hele nieuwe producten! Zoals bijvoorbeeld de adventkalender in de vorm van 24 kleine cadeaudoosjes. Dit vouwpakket kost €9.99. Hartstikke leuk voor de (klein)kinderen!

Qua cadeaupapier staan de kleuren bruin, zilver, wit en rood centraal. We zien traditioneel bruin kraftpapier met diverse prints, maar ook rustig wit papier. Hou je van wat meer prints en kleur, dan zijn de rood-grijs-witte rollen met ijslandse truienprints erop wellicht wel iets voor jou!

Ik heb er geen foto’s van, maar ik zag in de brochure verder nog superleuke doosjes om je zelfgebakken kerstkoekjes in cadeau te geven aan je vrienden of familie. Met een leuke kerstprint erop en een doorzichtig folie, zodat de ontvanger kan zien wat erin zit! Very nice.

Wat leuks gezien?

Ik ben heel nieuwsgierig wat je van deze tweede blog over de IKEA kerstcollectie voor 2017 vindt. Zit er iets leuks voor je bij? En ga je straks neuzen in de winkel als het er allemaal ligt? Laat het me weten in een reactie hieronder! Ik kan in ieder geval niet wachten. De IKEA kerst collectie 2017 verschijnt in oktober in alle IKEA-vestigingen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Ik moet nog op zomervakantie, maar als ik dit zie kan ik niet wachten tot oktober! Wat een super leuke dingetjes en ik krijg meteen zin om te gaan bakken (en dat zegt deze niet-keuken prinses Haha). Keep it coming, Saskia! Love it!