Wanneer gaan de kerstafdelingen in 2017 open?

17

Kun jij ook niet wachten tot de eerste tuincentra en winkels de deuren van hun kerstshows weer openen? Wij kijken er enorm naar uit! Lekker inspiratie op doen voor kerst 2017. Je ogen uitkijken bij al die prachtige kerstbomen en honderden kerstdecoraties in alle kleuren van de regenboog. Was het maar alvast zo ver! De grote vraag is dan ook: wanneer gaan de kerstafdelingen in 2017 open? Je leest het in deze blog!

Een overzicht van de leukste kerstshows

In onderstaand overzichtje hebben we per tuincentrum en winkel opgenomen wanneer de kerstshow start. Veel tuincentra en winkels zijn voor deze officiële startdata al druk aan de slag met het opbouwen. Vaak kun je dus al eerder rondneuzen tussen de kerstballen en kerstbomen.

Sommige winkels hebben een afgeschermde kerstshow: daar kun je dus echt pas terecht als de boel officieel geopend is. In de meeste zaken kun je echter al vanaf september langzaam winter- en kerstsfeer zien ontstaan! Vaak beginnen ze met de kersthuisjes, de Lemax-show en de winterspulletjes. Later komen daar de echte kerstdecoraties bij.

Wanneer gaan de kerstafdelingen open?

Kun jij – net als ik – niet wachten tot je weer kunt gaan kerstshoppen? Omcirkel onderstaande datums dan zeker in je agenda, of zet een notificatie in je telefoon!

WinkelPlaatsDatum opening kerstafdeling
BijenkorfAlle vestigingen23 oktober 2017
EurofleurLeusden15 oktober 2017 (mogelijk al eerder)
IKEAAlle vestigingenVanaf 1 oktober is de VINTER-collectie verkrijgbaar. Start kerstshow in magazijn verschilt per vestiging.
Intratuin DuivenDuivenHalf oktober (precieze datum is nog niet bekend)
Intratuin HalsterenHalsteren14 oktober 2017
Intratuin PijnackerPijnacker14 oktober 2017
Intratuin ZoetermeerZoetermeer14 oktober 2017
Intratuin ZuidplasZevenhuizen14 oktober 2017
Kerstwereld Hendriks (Kampeerwereld)Ermelo14 oktober 2017
Tuincentrum CoppelmansAlle vestigingen1 oktober 2017
Tuincentrum DaniëlsVlodrop30 september 2017
Tuincentrum de BoetHoogwoud (Noord-Holland)eind oktober 2017 (precieze datum nog niet bekend)
Tuincentrum de BosrandAlle vestigingen14 oktober (start herfstvakantie)
Tuincentrum DriesprongZoetermeer7 oktober 2017
Tuincentrum LeursVenlo28 september 2017
Tuincentrum OsdorpAmsterdam (Osdorp)eind oktober 2017 (3 november kortingskoopavond)
Tuinland GroningenGroningen16 oktober 2017

IKEA kerstafdeling 2017

Vorig jaar vertelde IKEA ons dat de kerstafdelingen op 1 oktober open zouden gaan. Helaas bleek toen dat de kerstafdeling in het magazijn in veel winkels begin oktober nog niet open was. In sommige vestigingen was de kerstafdeling zelfs begin november nog niet klaar. Wel was de VINTER-collectie (zoals de kussens en het servies) al in de winkel zelf te koop.

kerst kabouters ikea 2017Ik heb dit jaar opnieuw aan IKEA gevraagd wanneer de kerstafdelingen open gaan. Ze verwachten wederom dat het rond 1 oktober zal zijn, maar kunnen het niet met 100% garanderen. Mijn advies is daarom: bel even naar je vestiging om te checken hoe het er voor staat, zodat je niet voor niks in de auto stapt!

Welke kerstafdelingen ga jij dit jaar bezoeken?

Natuurlijk passen niet alle tuincentra en winkels die kerstdecoratie verkopen in dit overzicht. Ik heb een selectie gemaakt van de winkels die altijd een erg mooie, unieke en/of grote kerstshow hebben. Stuk voor stuk kerstafdelingen die een bezoekje waard zijn, dus!

Zoals ieder jaar zijn de kerstafdelingen in het Zuiden van Nederland vaak eerder open dan in het Noorden. Dus als je echt niet kunt wachten, dan weet je waar je zijn moet! Weet jij al welke kerstshows je gaat bezoeken dit jaar? Naar welke uitstapjes kijk je het meest uit? Laat het me met een reactie hieronder weten. En mis je misschien nog een geweldige kerstafdeling in het lijstje hierboven? Geef het dan zeker even door. Alvast bedankt!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

17 reacties

 1. Ik heb mn weekend voor de kerstmarkt in Duitsland al staan Ik kijk er nu al enorm naar uit. Weet nog niet welke het wordt dit jaar. Zit ook te denken aan Londen maar Duitsland staat altijd met stip bovenaan. Maar Eurofleur daar ga ik altijd als eerste heen. Welk tuincentrum ook een grote kerstshow heeft is Oostenrik in Denekamp.

 2. De aller sfeervolste Kerstshow is die van Tuincentrum Princenbosch in Gilze. Het is er altijd al heel fijn, maar met Kerst gaan ze helemaal los 🙂 Prachtige locatie, sfeervol aangekleed, geweldige decoraties, mooie en bijzondere artikelen, muziek om bij weg te dromen (met op sommige dagen live muziek) Ik zou er zo de Kerstdagen willen doorbrengen 🙂 http://www.tuincentrumprincenbosch.nl

  • Wij gaan altijd div kerstshow af en ook voor Spooky Town Lemax de donkere kant van kerst nl Halloween. Ik heb zowel een Halloween dorp ( 40 huizen )als een kefstdorp
   ( 55 huizen )staan.
   Sowieso Eurofleur Leusden , Duiven en de Boet die verkopen ook Spooky Town Lemax.
   Maar Leurs in Venlo en Halsteren daar ben ik nog nooit geweest dus deze staan ook.op het programma. Maar Eurofleur en Xuiven zijn wel erg leuk en mooi. Ik kijk er nu al naar uit. Misschien weet iemand wat nog een mooie kerstshow of Halloween show.

 3. We gaan meestal naar Intratuin Barneveld.
  Maar nu wil ik toch echt dit jaar naar Duiven.
  Ben gek op al die kerstshows…
  Ben ook al druk op mn website en blog bezig met recepten e.d.
  ook zo leuk om kerstreceptjes te zoeken (en te vertalen)
  Allemaal leuk…..

 4. De Avri Oosteind kerstshow is ook altijd zeer de moeite waard, met elk jaar een erg gezellige (maar drukke ) lady’s night, met leuke extraatjes, hapjes en drankjes.

  • Ik ga zo wie zo naar Intratuin Halsteren..en dan probeer ik altijd elke week wel een keer te gaan.
   En ik ga naar de kerstmarkt in Hamburg.
   Mijn zoon woont daar vlakbij dus daar kan ik dan logeren…lekker makkelijk.

 5. Ik ga zeker naar Coppelmans in Oss en Tuinwereld Wijchen. Is voor mij beide redelijk dichtbij. Coppelmans heeft van die 2 de mooiste kerstafdeling vind ik.

 6. Ik kom uit Limburg en ik vind het heerlijk dat daar de kerstshows al laatst september open gaan. Dat is gewoon al over een paar weken! De kerstshow bij tuincentrum Leurs en Daniels zijn ieder jaar weer prachtig.

 7. Ik ga sowieso naar de boer in Hoogwoud omdat het naast de deur is. jammer genoeg is de rest te ver weg….. Amsterdam zou nog wel kunnen maar wil het liefst begin oktober al ergens heen! Gewoon, om in de sfeer te komen. Misschien maat een dagje plannen!! Heb er zo’n zin in!

 8. Als eerste ga ik naar De Boet in Hoogwoud omdat die relatief dichtbij is. Intratuin Heerhugowaard viel me vorig jaar wat tegen, maar ik heb gehoord dat Duiven fantastisch moet zijn, dus wie weet ben ik in de gelegenheid om daar heen te gaan. Verder alles wat er maar aan kerstmarkten is en waar ik de tijd voor heb. Ik verheug me er nu al op…:-)

 9. Vorig jaar voor het eerst naar Duiven geweest en wat was dat geweldig! Kan niet wachten om dit jaar weer te gaan.
  Zelf wonen we dichtbij de Eurofleur en daar ga ik altijd een paar keer heen. Heerlijk!

 10. Heerlijk al die kerstmarkten afstruinen. Elke kerstmarkt in de buurt (Geldrop) gaan we bezoeken. Maar een uur of twee rijden is voor ons geen probleem.
  Ook proberen we ieder jaar een lang weekend naar Rothenburg ob der Tauber (Duitsland) te gaan dat is het walhalla op kerstgebied.

 11. Afgelopen zondag ben ik al bij Coppelmans in Veldhoven geweest, ook ga ik naar de Ikea. In december een dagje naar de Weihnachtsmarkt in Düsseldorf èn nog naar het Dickensfestijn in Wintelre. Want een Dickensfestijn hoort er tegenwoordig ook bij in de adventstijd. Als de film over hem hier in de buurt draait, wil ik die ook nog zien.

 12. Hallo,
  wir fahren fast jedes Jahr nach Duiven. Ich denke, das ist das Pflanzencenter mit einer der schönsten Weihnachtsshows. Wir waren auch schon in der Weihnachtszeit in vielen kleinen anderen Tuincenter – aber Duiven “ist der Hammer”
  In Deutschland besuchen wir lieber kleine Weihnachtsmärkte in der Vorweihnachtszeit. Die werden oft von Vereinen und kleinen Ausstellern veranstaltet.
  Ein superschöner ist zB der Rüdesheimer Weihnachtsmarkt oder der Ingelheimer Weihnachtsmarkt.
  Der Weihnachtsmarkt in Idstein ist klein aber fein! und der Hochheim Schneeflockenmarkt ist nicht zu vergessen.
  Der Eppsteiner Weihnachtsmarkt und der Weihnachtsmarkt in Bad Münster am Stein sind sehr schön.
  Ausserdem ein ganz kleiner in Dreieichenhain – der ist nur Samstags und Sonntags – klein aber gemütlich
  Vielleicht konnte ich dem einen oder anderen ja Lust auf Deutschlands Vorweihnachtszeit machen
  Allen eine schöne Vorweihnachtszeit
  Heinz

 13. Ach, was ich noch vergessen hab:
  Der Weihnachtsmarkt in den Grotten in Valkenburg ist auch wunderschön – allerdings wenn man einmal dort war reicht das für mehrere Jahre –
  Gruß
  Heinz