House Doctor: dark Nordic & fluwelen kerstballen

12

Naast de kerstspulletjes van Bloomingville, laten we je ieder jaar ook de kerstcollectie van ‘dat andere Scandinavische topmerk’ zien. Juist ja, House Doctor! Deze blog zit werkelijk proppievol foto’s van prachtige, simplistische kerstdecoraties van het merk. En dit jaar zijn de kerstversieringen niet alleen maar licht en wit, maar juist ook warm en donker. Benieuwd naar de House Doctor kerstcollectie 2017? Here we go!

House Doctor goes ‘Dark Nordic’

Waar de Scandinavische woonstijl de afgelopen jaren synoniem was aan licht en wit, zien we nu juist donkere kleuren hun intrede doen bij de diverse woonmerken. Deze nieuwe stijl, vol diepe grijstinten, warm groen, diep rood, paars en blauw, wordt ook wel ‘dark nordic’ genoemd. House Doctor omarmt haar ‘donkere’ kant volledig deze winter, dat zul je wel terugzien op de vele foto’s in dit blogje.

House Doctor Kerst 2017

Kerst betekent volgens House Doctor een gevoel van thuis, comfort en gezelligheid. Deze fijne periode besteden we het liefst opgekruld op de bank bij een goed vuur of kaarslicht en met een glas Gløgg in de hand. Nou, daar kan ik me wel in vinden eigenlijk! Kom maar op met die kaarsjes en glühwein…

Drops of Gold

De kerstcollectie bevat dit jaar vooral natuurlijke elementen, veel textuur en warme kleuren om je huis te transformeren in een ‘cosy nest’. Naast de donkergrijze, groene en paarse en donkerrode decoraties, kom je in de House Doctor kerstcollectie 2017 ook diverse ‘drops of gold’ tegen. We kunnen er niet omheen: goud is super trendy dit jaar!

Velvet kerstballen!

Ik moet iets bekennen, ik ben verliefd. Op een kerstbal. Om precies te zijn op de in fluweel gehulde kerstballen hieronder. Ze zijn er ook in het groen en die komen SOWIESO in mijn boom (als ik ze ergens kan vinden, want dat is met House Doctor niet altijd even makkelijk). Zijn ze niet fantástisch? En je kunt ze dus aaien! Zo zacht… *zwijmelt weg*

Kerstgroen in huis

Uiteraard kan in een Scandinavisch kerstinterieur de natuur niet ontbreken. House of Doctor adviseert ‘pops of greenery in elke hoek van je huis.’ Dat kan met echt groen, maar ook met de vele kunstboompjes en namaak kersttakken die het merk verkoopt.

Hygge: het Deense kerstgevoel

In het Noorden van Denenmarken vind je het stadje Skagen. Met zijn unieke vissershuisjes, kunstgalerieën en witte zandstranden trekt Skagen al decennialang toeristen uit de hele wereld. Op de foto hieronder zie je Carl Lochers oude studio, met uitzicht op zee. De studio is ingericht met een feestelijk gedekte tafel en allerlei spulletjes uit de House Doctor kerstcollectie om het échte Deense kerstgevoel uit te stralen: Hygge.

House Doctor kerstcollectie 2017House Doctor kerstcollectie 2017Geometrische kerstornamenten

Minimalistische ornamenten doen het zowel goed in de kerstboom als decoratie op de kersttafel. Een idee: op elk bord ligt een geometrisch kerstornament, dat iedere gast na het kerstdiner mee naar huis mag nemen. Leuk toch? Omdat ze zo plat zijn, ziet het er heel stijlvol uit. Maar dit zelfde kun je natuurlijk doen met gewone kerstballen!

House Doctor kerstcollectie 2017Variatie in textuur zorgt voor diepgang

Variatie in textuur zorgt voor diepgang in je kerstdecoratie. Niet alleen de ‘velvet’ kerstballen doen het prachtig in je boom, maar ook ornamenten van bijvoorbeeld veertjes. Combineer deze twee met versieringen van papier, keramiek, glas en metaal. Zolang je binnen één kleurschema blijft, creëer je een mooi en veelzijdig geheel.

House Doctor kerstcollectie 2017Kerstkadootjes inpakken

Dit jaar heeft House Doctor samengewerkt met het merk Monograph voor het ontwerpen van de inpakspulletjes. Het resultaat? Donker cadeaupapier in de kleuren groen, blauw en paars. Effen exemplaren, maar ook inpakpapier met diverse printjes en vormen erop. De gouden geometrische labels maken het af. Ik vind het prachtig! Jij?

Kersttafel dekken

But wait, there’s more. Natuurlijk kunnen de feestelijk gedekte kersttafels niet ontbreken in deze blog. Simplistisch en minimalistisch, zoals we van House Doctor gewend zijn. Maar absoluut een lust voor het oog! Dit woonmerk heeft een grote collectie aan prachtig servies dat het super doet op je kersttafel. Kijk maar eens naar de plaatjes hieronder. En dit is echt maar een hele kleine greep uit de collectie.

House Doctor kerstcollectie 2017: wat vind jij?

Het laatste woord is natuurlijk aan jou. Wat vind jij van de House Doctor kerstcollectie 2017? Is het je smaak? Bevallen de donkere kleuren je wel of vind je het lichte en witte van de voorgaande jaren (kijk hier maar eens) toch mooier? Helemaal onderaan deze blog kun je jouw reactie achterlaten. Ik ben benieuwd naar je mening! Je koopt de House Doctor kerstcollectie vanaf dit jaar o.a. bij VTWonen.nl. Oh en wil je nog meer foto’s zien? Op mijn Instagram en Instagram story deel ik er nog veel meer…

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

12 reacties

    • O.a. bij VT Wonen (zie link in de laatste alinea). Ook Wehkamp verkoopt spulletjes van dit merk. Maar de kerstspullen nu nog niet. Het is altijd even afwachten welke items in de Nederlandse winkels en webshops komen te liggen!

  1. Zo leuk om nu van al die merken hun stijl te zien, zo kan je combinatie’s maken van alles.Van deze stijl wat ik nu zie zijn het de fluwelen ballen en serviesgoed, kerstgroen vind ik altijd mooi.
    En al die settings zijn gewoon een plaatje om naar te kijken.

  2. Prachtig!! Helemaal verliefd. Maar begrijp ik het goed ,alleen online te koop bij vt wonen? Wil wel een House Doctor store beginnen…..

      • Hihi….dromen mag he. Je bent altijd welkom voor een mok warme chocolademelk . Hopelijk gaan ze aangegeven waar het te koop is. Ben werkelijk verliefd ….

  3. Mooi! Al is niet alles mijn smaak of past het in m’n huis. Die donkerrode ballen (op foto met engeltje ertussen) vind ik te gek. Die sterren van belletjes had ik een paar jaar geleden ook (2 grote), maar die zijn toch helemaal vergaan door tocht/kou uiteindelijk (hingen voor het keukenraam op 6 hoog). Zo zonde, maar ze zijn er dus weer, yeah!