Greengate: chique & landelijke kerstcollectie

10

Yay, een nieuw merk op Christmaholic! Ik vind het altijd leuk om gave winter- en kerstcollecties te ontdekken van bedrijven die ik nog niet kende. In deze blog vertel ik je alles over de kerstspulletjes van het Deense landelijke woonmerk Greengate. Kende jij dit merk al?

Kerstcollectie Greengate 2017

Ik ontdekte het merk Greengate laatst per toeval via Instagram. Meteen ben ik me gaan verdiepen in de collectie en wat bleek? Die is super uitgebreid en hartstikke Christmaholic-proof! In tegenstelling tot de kerstspulletjes van veel andere Scandinavische merken is deze collectie niet minimalistisch en industrieel, maar eerder landelijk en chique.

Bijzondere patronen uit de 19de eeuw

De patronen op het servies van Greengate komen uit een Frans archief met duizenden antieke en handgeschilderde patronen uit de 19de eeuw. Voor elke collectie gaan de designers van het merk door het archief om de beste designs voor het komende seizoen te selecteren.

Greengate Kerst 2017

Designmerk GreenGate brengt ieder jaar een speciale wintercollectie uit. Het is niet puur Kerst, maar wel zeer kerstig. Denk bijvoorbeeld aan mooi servies, textiel met een kerstig printje en accessoires voor in de kerstboom of op tafel. Het rood-witte op de foto’s hierboven en hieronder vind ik echt traditioneel kerstig. Maar er zijn nog meer kleurtjes, scroll maar even verder!

Wat vind je bijvoorbeeld van de spulletjes in paars, roze en goud op de foto’s hieronder? Ook heel gaaf toch? Alle foto’s in deze blog komen trouwens uit de wintercatalogus van het merk. Bekijk die zeker even als je nog meer info wil over wat er allemaal te koop is (zoals fotootjes van alle losse kerstballen).

Gate Noir: jaren ’20 luxe & sfeer

Naast de basiscollectie is er ook een heel speciale nieuwe collectie, geïnspireerd op de prachtige sfeer uit de jaren ’20, vol glamour en luxe. Volgens trendwatchers zal deze ‘Art Deco’ stijl de komende jaren steeds meer terug te vinden zijn in zowel kleding als woninginrichting. Je ziet deze invloeden nu al terug in de fluwelen banken, stoelen en kussens die zo populair zijn.

De Gate Noir collectie geeft je kerstinterieur een bijzondere uitstraling. De kleuren die centraal staan zijn goud, zwart en wit. Chique, toch? Naast servies bestaat de collectie ook uit vazen, fotolijstjes, textiel, opbergdozen, tasjes en bijzondere accessoires.

Greengate kerst 2017 Gate NoirDe borden Dawn gold en Elvina gold zorgen samen met het prachtige glaswerk, servetten en de bijpassende lantaarn Clear gold voor een heel bijzondere feesttafel. Naast de adventkopjes op de foto hieronder, zijn er ook prachtige gouden kerstballen. Die staan niet op de foto’s in deze blog, maar je vindt ze wel in de speciale Gate Noir catalogus.

Greengate kerst 2017 Gate NoirWaar koop je de kerstcollectie van Greengate?

Heb je wat leuks gezien? Dan ben je vast benieuwd waar dit merk te koop is. Er zijn diverse winkels, zowel online als echte stenen winkels, die de basiscollectie van Greengate verkopen. Qua webshops kun je eens rondneuzen op BillieDesign.nl en More2B-shop.nl. Via de storefinder op de website van het Deense merk vind je een aantal fysieke verkooppunten, maar er zijn er nog veel meer dan op de site staan.

Greengate kerst 2017Wat vind jij van de Greengate kerstcollectie?

Dan is het nu tijd voor jouw mening! Wat vind jij van dit merk? En wat vind je van de Greengate kerstspulletjes? Laat je het weten in een reactie hieronder (even helemaal naar beneden scrollen). Ben reuze benieuwd!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

10 reacties

  1. Ik word hier een beetje hyper van: rood/wit serviesgoed/textiel en servetten, ik ga kijken of er stenen winkels in mijn omgeving staan 🙂

  2. Aarrgggh! Wat doe je mij in hemelsnaam aan!? Nog meer leuke merken en sites waar ik nog erger van ga stuiteren, grinnik. Ik zweer je, ik begin zowat een shopaholic in kerstspullen te worden hoor. Vooral dat landelijke rood/wit, zucht…Maar ik ben sterk, echt (nou ja, niet helemaal, maar ik kan mij inhouden omdat ik weet dat er nog meer op komst is, grijns) en wacht op al het nieuw(e)s wat ook nog komen gaat. Gezellig!

  3. Ik vind deze collectie echt heel erg gaaf. En wat een mooie spullen past helemaa bij mijn rood zilveren boom. Heerlijk nieuw merk. Ga zeker even de site bekijken die je aangaf