Kersttrend #4: Winters wit met blauw, roze & lila

9

Winters wit raakt nóóit uit de mode. Maar de manier waarop we de winter naar binnen halen met Kerst is ieder jaar net een beetje anders. Dit jaar combineer je sneeuw, ijs en heel veel wit met zacht blauw, roze en lila! Deze kersttrend voor 2017 heet ‘Winter Sky’. En als je naar de plaatjes hieronder kijkt, snap je meteen waarom…

Een bevroren landschap met knisperende sneeuw

Sluit je ogen en denk aan aan het geluid van knisperende sneeuw terwijl je wandelt in een bevroren landschap. Maar dan warm en in je huis! Toen ik in deze kamer rondliep in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk, daalde er een gevoel van rust over me heen. De kleurmix is zacht, lief, warm en vrouwelijk. Deze kersttrend is eigenlijk als een hele dikke, warme, winterse knuffel die je nooit meer los wil laten.

Winters wit met lila, roze en blauw

De kleuren die centraal staan in deze kersttrend voor 2017 zijn winters wit, zilver, blush roze, lila en nachtblauw. Sneeuwwit dus, maar dan met een beetje pastel en het blauw van de heldere winternacht. Deze kersttrend past perfect bij de landelijke woonstijl. Hou je van merken als Rivièra Maison en Riverdale? En hou je van een rustig interieur? Dan spreekt Winter Sky je waarschijnlijk wel aan!

Natuurlijk mogen natuurlijke versieringen en ornamenten zoals eikeltjes en takken vol sneeuw niet ontbreken bij deze kersttrend. Ook dieren – denk vogeltjes, hertjes, uilen – voelen zich in deze natuurlijke winterse stijl prima thuis. Heb jij diertjes in je kerstboom hangen?

Video bij deze kersttrend

Zoals bij alle kersttrends voor 2017 heb ik ook voor deze trend weer een filmpje gemonteerd. Opgenomen in de fantastische showroom van Kaemingk, waar de tuincentra en winkeliers hun inkopen doen. Bewegend beeld zegt toch altijd net wat meer dan stilstaande foto’s, vind je ook niet? Het filmpje bij deze kersttrend 2017 vind je hieronder.

Wil je de eerste zijn die de video’s van Christmaholic te zien krijgt (ze komen namelijk vaak al eerder op YouTube dan op de blog), dan kun je je het beste even abonneren op mijn kanaal. Lijkt me super leuk om je daar ook tegen te komen.

Wat vind jij van de winterse kersttrend voor 2017?

Zoals altijd sluit ik ook deze trendblog af met een vraag aan jou; wat vind je van deze kersttrend voor 2017? Kan winters wit jouw hart wel verwarmen? Vind je zachte pasteltinten mooi? En ben je liefhebber van landelijke interieurs? Dan lees ik het heel graag hieronder. Ook als het totaal niet jouw ding is, dan mag je je mening delen in een reactie. Ben ik natuurlijk wel benieuwd waarom je het niet mooi vindt ;-)!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

9 reacties

 1. Lisette Kleiweg op

  Snoezig en lief, deze winterse kersttrend maar niet voor mij, ik houd meer van diepe kleuren in de traditionele stijl. Door er persoonlijke herinneringen /kerstversiering door te mengen heb ik toch een unieke sfeer in huis.

 2. Hoi
  ik weet niet hoe ik verzoekjes in kan dienen dus dan maar zo.
  Kan je een keer een artikel schrijven over waar je speciale kerstverlichting kan vinden?
  ik ben zelf helemaal fan van gekleurde speciale lampjes.
  In mijn boom heb ik bijvoorbeeld 600+ mini gloeilampjes, het voelt dan net als een amerikaanse kerstfilm.
  Nu ben ik op zoek naar van die traditionele amerikaanse buitenverlichting maar kan deze nergens vinden.
  Misschien heb jij tips!

 3. Nee, deze trend doet het niet voor mij. Mij veel te koel (kil), maar zal ongetwijfeld bij anderen heel mooi staan met bijpassend interieur.

 4. ik ben nog nieuw op deze site maar vind hem geweldig. En ook ben ik helemaal verzot op deze stijl. Al een aantal jaren ben ik bezig om mijn huis met de kerst helemaal in deze sfeer te brengen. De drie piepschuim bollen met mos omwikkeld is een prachtig idee en staat op mijn to-do lijstje van dit jaar. Ik verwacht zeker nog meer ideetjes waar ik wat mee kan. Verheug me er nu al op.