Kerstboompjes van klei maken

2

Knutselen in de herfst en de winter, ik word er altijd super blij van! Knutselprojecten moeten voor mij lekker simpel zijn, want ik ben niet zo’n creatieve held. Toen ik deze DIY tegenkwam, dacht ik: dat moet lukken! Ik gaf natuurlijk mijn eigen draai aan deze kerstboompjes van klei. Ik wilde de minimalistische kerstbomen niet puur als decoratie gebruiken, maar dubbel dienst laten draaien als naamkaartjes voor het kerstdiner.

Wat heb je nodig voor deze DIY?

De kerstbomen van klei leken me dus makkelijk te maken, maar dat viel nog best wel tegen haha. Netjes rollen en de boompjes voorzichtig uitsnijden; ik heb er dus echt het geduld niet voor. Toch vind ik de boompjes – ondanks de wat rommelige en rafelige randjes – erg leuk geworden! Wil je ook aan de slag? Zorg dan dat je voor deze DIY in huis hebt:

De naamkaartjes van klei zelf maken

Begin met het uitrollen van de klei tot de gewenste dikte. Snijd met een scherp hobbymes driehoeken uit de klei. Druk er nu met de schone alfabetstempeltjes de gewenste naam of tekst in. Laat de driehoekjes drogen op een plakvrije ondergrond, zoals bakpapier. Nu volgt het wachten tot de kerstboompjes van klei zijn uitgehard. Neem er zeker een dag de tijd voor. Op de verpakking van je klei staat hoe lang je geduld moet hebben.

Stammetjes maken van wijnkurken

De tweede stap is het maken van de ‘stammetjes’ van kurk. Meet de dikte van de driehoekjes op en snijd met hetzelfde hobbymes een gleuf in de kurk. Zorg dat de gleuf diep genoeg is, zodat je boompje straks stabiel staat. Past het niet na je eerste poging? Maak de gleuf dan eenvoudig wat breder of dieper.

Kerstboompjes van klei: de tafel dekken

En that’s it! Zo simpel is het, je kerstboompjes zijn klaar. Zet ze naast of op de borden van alle gasten wanneer je de kersttafel dekt. Het ziet er hartstikke leuk uit, toch? Wil je er zeker van zijn dat de klei goed in de kurk blijft zitten, dan is een laagje lijm geen overbodige luxe.

Puur ter decoratie zijn ze ook leuk!

Wil je de boompjes niet als naamkaartjes gebruiken maar puur ter decoratie ergens neerzetten? Dan kun je de stap met de stempeltjes natuurlijk overslaan. Naturel zijn ze ook prachtig. Kijk maar naar de foto hieronder.

Wil je wat kleur geven aan je kerstboompjes? Dan kun je overwegen ze te beschilderen! Dat kan met plakkaatverf (dekkende waterverf), maar bijvoorbeeld ook met interieurverf. Leef je uit en wees lekker creatief!

Wat vind jij van deze kerstknutsel?

Wat vond je van deze kerstige DIY? Zou jij deze kerstboompjes van klei ook maken? Laat het me zeker weten in een reactie hieronder. En als je ze gemaakt hebt, upload je dan een foto hieronder? Vind ik echt superleuk om te zien!!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Ik vind het leuk…en het is eenvoudig. Je kan het eventueel nog eenvoudiger maken. Een stukje cardstock, mét of zonder print op maat snijden of knippen en dat tussen de kurk klemmen.