Adventskalender: 24 mini-cadeautjes voor je geliefde

10

Je hebt ze vast wel eens langs zien komen op Pinterest, van die prachtige adventskalenders met 24 kleine ingepakte cadeautjes, tasjes of enveloppen eraan. Superleuk om te maken voor jouw geliefde. Want wie wil er nou niet iedere dag een kadootje uitpakken? Maar wat stop je nou in die verpakkingen? Ik geef je 24 mini cadeautjes voor in de adventskalender!

Kant-en-klare doosjes voor adventkalender

Je kunt zelf aan de slag gaan met het maken van verpakkingen om aan je adventskalender te hangen, bijvoorbeeld met kleine bruine kraft zakjes, zoals op de foto hierboven. HEMA heeft leuke kleurrijke en kerstige zakjes in het assortiment. Maar er zijn ook kant-en-klare adventskalenderdoosjes! Hoef je er alleen nog maar leuke presentjes in te stoppen en de doosjes dicht te plakken.

O.a. het exemplaar op de foto hierboven, te koop voor €8,50 bij What a Wonderful Christmas. Ook IKEA heeft trouwens een set minidoosjes om adventscadeautjes in te doen. En zelfs de HEMA verkoopt ze tegenwoordig. Enige uitdaging: dit soort doosjes zijn écht mini. Je moet dus nog creatiever worden om ‘passende’ kado’s te vinden. Op de foto hieronder zie je de gave adventskalender van House Doctor je je cadeautjes aan vast kunt knopen. Te koop via o.a. Van Mariel.

24 kleine cadeautjes die in een adventskalender passen

Over naar de mini-cadeautjes. Hieronder vind je 24 ideeën voor cadeautjes die in zo’n mini-doosje of tasje passen. We hebben het hier over kleine cadeaus in de zin van ‘niet groot’. Qua formaat dus! Qua prijs kun je alle kanten op. Ik heb zowel budgetvriendelijke ideetjes als wat duurdere kerstcadeautjes op het lijstje gezet. Maar er zit vast inspiratie bij voor jou!

1. Mini-parfum van Rituals

Rituals heeft superlekkere mini parfummetjes voor €9,50. Handig voor op reis, of gewoon om een nieuwe geur uit te proberen. Mijn favoriet voor mezelf is de nieuwe geur Victoire d’Ambre en mijn man Robert heeft altijd een flesje Bleu Byzantin in de kast staan.

2. Een romantisch filmavondje

Het leuke van een adventskalender, is dat je er niet alleen maar spulletjes in hoeft te doen. Je kunt er ook ervaringen in stoppen. Bijvoorbeeld: een gezellig filmavondje. Doe een briefje of kaartje in een envelop waarop je schrijft wat jullie die dag of avond gaan doen. Zijn of haar favoriete (kerst)film kijken, popcorn erbij, dekentje, thee (of glühwein), samen opgekruld op de bank… Heerlijk!

romantische kerstfilms3. Cadeaukaart

Cadeaukaarten zijn altijd leuk om te krijgen. En ze zijn superklein! In plaats van een filmavondje, kun je ook een bioscoopbon cadeau doen. Of een cadeaukaart van zijn of haar favoriete winkel of restaurant. En wat te denken van een giftcard voor het tuincentrum, om kerstdecoratie te kopen. Altijd leuk om te krijgen, toch?

4. SD-kaart of USB-stick

Extra opslag! Een extra grote SD-kaart voor in de camera. Mij zou je er blij mee maken! Of een fijn houdertje om mijn SD-kaartjes in te bewaren. Ook handig: een USB-stick, en dan natuurlijk wel zo’n snelle nieuwe 3.0 variant.

5. Snoepgoed

Snoepgoed, altijd goed! Als ik zelf een adventskalender maak, stop ik altijd wat pepernoten of ander sinterklaasspul in het cadeautje voor 5 december. Super toepasselijk, toch?

6. Mini-flesje badschuim

Travel sized spulletjes zijn perfect om cadeau te doen in een adventskalender. Rituals heeft bijvoorbeeld fijne mini’s. Maar bij de drogist liggen er van ieder merk wel handige travelvarianten. Stop er een briefje bij met de tekst ‘voor onze volgende vakantie samen’. Zeker weten dat het een dikke smile op zijn of haar gezicht oplevert!

7. Een persoonlijk kerstornament

Koop een klein kerstornament dat je aan je partner doet denken. Omdat het bij zijn hobby past bijvoorbeeld, of het is haar lievelingseten. Bij de Bijenkorf hebben ze de meest bijzondere ornamenten. Van etenswaren zoals kaasplankjes en zelfs sushi. Maar ook race-auto’s, koffiezetapparaten, camera’s, voetballen, tennisballen en ga zo maar door.

8. Zoek-mij-cadeautje

Dit is eigenlijk een cheat-ideetje. Heb je een superleuk cadeau in gedachten, maar past het simpelweg niet in de adventskalender? Verstop het cadeau dan ergens in huis. Doe een briefje in de adventskalender met een hint (of een rebus) over waar het cadeau verstopt ligt. En zoeken maar! 🙂

9. Kaartjes voor een evenement

Leuk om ’s ochtends te geven: kaartjes voor een evenement dat die avond of later die dag plaatsvindt. Het Allerhande Kerstfestival in Utrecht bijvoorbeeld, of toegang tot de grotten in Kerststad Valkenburg. Je kunt ook naar een gratis evenement gaan, zoals een kerstmarkt net over de grens in Duitsland. Zorg wel dat je lief die dag vrij heeft, anders wordt het lastig!

10. Mini-drankflesje

Van heel veel soorten sterke drank (zoals whiskey, vodka, baileys, gin) zijn ook mini’s verkrijgbaar. Stop zijn of haar favoriete drankje in mini-variant in een cadeautje!

11. Een liefdesbrief(je)

Wanneer is de laatste keer dat je op papier hebt gezet hoeveel je partner voor je betekent? Schrijf een liefdesbriefje, waarin je je liefde opnieuw aan hem of haar verklaart en stop het in een van de doosjes. Zorg dat je lief het cadeautje in de ochtend open maakt, vlak voor de werkdag begint. Goed humeur gegarandeerd!

12. Naar een kerstshow

Deze is perfect voor een vrije avond of weekenddag: ga samen naar een kerstshow van een tuincentrum, het liefst eentje waar je nog nooit geweest bent! Samen nieuwe dingen doen, is goed voor je relatie. Op deze pagina vind je vast wel inspiratie voor een leuke kerstafdeling om te bezoeken!

13. Een puzzeltje

Papieren puzzels zijn leuk, zoals Sudoku’s of kruiswoordjes. Maar er zijn ook van die leuke kleine houten breinbrekers te koop. Bij de Flying Tiger hebben ze altijd wel leuke puzzeltjes liggen. Je kunt ook wat puzzels opzoeken online en ze printen en inpakken. Gratis cadeau!

14. Lippenbalsem

De koude wintermaanden komen er weer aan. Zelfs mannen kunnen dan af en toe wel een lekker laagje vet op hun lippen gebruiken. Mijn favoriet is Blistex Med+, maar HEMA heeft bijvoorbeeld ook fijne balsempjes.

15. Handcrème

Geen lippenbalsemfan? Handcrème is misschien nog wel fijner voor de huid in de winter. Koop een mini-tubetje van het verzachtende spul en de handen van je geliefden komen de eerste wintermaanden wel door.

16. Een romantische winterwandeling

Neem je lief mee uit wandelen. Een boswandeling, of een strandwandeling om lekker uit te waaien. Zorg dat er bij thuiskomst lekkere chocolademelk is om op te warmen, of een heerlijk kopje winterse thee met wat lekkers. Succes gegarandeerd. Woon je in het zuiden van het land, dan is een tripje naar de sneeuw in de Ardennen misschien wel heerlijk om te doen samen!

17. Chocolade

Zelf hou ik er niet van, maar bijna iedereen houdt van chocolade. En het is toch wel het meest klassieke cadeautje om in een adventskalender te stoppen. Je kunt een paar kerstkransjes geven, of een bonbon (of twee). Ook leuk: smeltchocolade om mee te chocoladefondue-en als dessert die avond.

18. Mini-spelletje

In navolging van de puzzels hierboven: er zijn ook leuke mini-bordspelletjes te koop. Check de HEMA en de Flying Tiger maar even, genoeg leuks te vinden!

19. Powerbank

Stroom voor onderweg, want stel je toch voor dat je het zonder je kostbare telefoon moet stellen! Een draagbare batterij voor extra jus on the go is altijd fijn om te krijgen. En te hebben. Dit exemplaar van Coolblue past zelfs in redelijk kleine cadeaudoosjes. En deze ook.

20. Telefoonaccessoires

We blijven even in het zelfde sfeertje. Is jouw kerel altijd zijn oplader voor in de auto kwijt of de oordopjes voor zijn telefoon? Geef hem een extra setje. Vooral de HEMA is een goeie plek om voordelige telefoonaccessoires te scoren. Ze hebben bijvoorbeeld ook een lenzenset voor op de camera van je telefoon.

21. Iets voor Oud & Nieuw

Het is deze maand natuurlijk niet alleen Kerst, ook Oud & Nieuw komt eraan. Geef leuke sterretjes of servetten waar Happy New Year op staat. Of koud vuur om op het dessert te steken. Let’s get that party started already!

22. Handige sleutelhanger

Met deze sleutelhanger van de HEMA heb je altijd een flesopener bij de hand. Handig toch? Je kunt ook een sleutelhanger maken met foto’s erin. Van jou, jullie, van de (klein)kinderen of het hele gezin bijvoorbeeld. Hier vind je het volledige sleutelhangerassortiment van HEMA.

23. Je herinneringen op mini-foto’s

Met HEMA mobileprint kun je voor slechts €5,50 je Instagram-foto’s (of andere foto’s) laten afdrukken op hele kleine vierkantjes van 5.5 x 5.5 cm. Er zijn ook grotere formaten Laat de leukste herinneringen van het afgelopen jaar afdrukken op de mini-vierkantjes! Bij de Flying Tiger hebben ze handige plakbare magneetjes, die je achterop de foto’s kunt plakken. Zo kun je ze op de de koelkast hangen, of op een magneetbord.

Bron foto: Fashionlab

24. Een prachtig sieraad

Het laatste cadeau wordt geopend op kerstavond. Dat mag dus best wel een bijzonder cadeautje zijn, als je het mij vraagt. Als sieraden één ding zijn, dan is het wel speciaal. En klein! 🙂 Ik zou maar wat blij zijn met een nieuw paar Swarovski-oorbellen. Misschien wil je hem wel een nieuw horloge geven? Of een leuk vlinderdasje om met Kerst te dragen.

Kleine cadeaus voor de adventkalender: nog wat tips

Dat waren ze alweer, de 24 mini-sized cadeaus voor in je adventskalender. Ik heb nog een paar tips voor je om het geven nog makkelijker en leuker te maken. Sommige cadeaus passen in de verpakking misschien niet goed in een cadeau-doosje. Maar als je ze uit de verpakking haalt, past het wel! Enige nadeel is: je kunt het product dan niet altijd meer ruilen, dat hangt van de winkel af. Bewaar sowieso de originele verpakking.

IKEA adventkalender kerst 2017

Adventdoosjes IKEA

En mijn tweede tip: denk goed na over wanneer je welk cadeautje geeft. Sommige cadeaus zijn echt perfect voor in het weekend. En met Sinterklaas geef je natuurlijk iets Sint-gerelateerds. Pak in ieder geval uit met het allerlaatste cadeau voor kerstavond, dat mag echt de showstopper zijn! Heel veel plezier met geven. En heb je zelf nog een klein cadeau-ideetje dat ontbreekt in deze blog? Vertel het me zeker in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Ik verdeel de dagen altijd op in een x aantal mooie herinneringen, een x aantal lekkers en een x aantal cadeautjes. Zo weet de ontvanger ook nooit wat hij/zij precies krijgt!

 2. Ik heb gewoon een houten kist gebruikt om alle cadeautjes in te stoppen. Heb er ook nuttige cadeautjes in gedaan zoals sokken en ondergoed. Maar idd ook een avondje theater en geurtjes.
  Een kaartje voor massage is ook wel een leuke vind ik zelf.

 3. Dat is iets waar ik niks mee doen, nog nooit gedaan heb.Ik kan me simpelweg niet beheersen om netjes iedere dag een deurtje of doosje te openen.Ooit eens zo’n kraslot gekocht, lang naar gekeken en vervolgens doorgekrast 😀

 4. Hoi Saskia!

  Wat een leuke ideeën allemaal weer! Ik was helemaal niet van plan om een adventkalender te maken, maar ben nu toch we geïnspireerd :-)).
  Als Lush-addict heb ik nog een paar ideetjes die je online bij ze kan kopen.
  De bath melts/ bath oils zijn kleine verwencadeautjes die je bad goddelijk maken, ze zijn verkrijgbaar vanaf 3,45 per stuk en rond deze tijd zijn er zelfs kerstvarianten :-)). Denk er wel aan dat ze zo weinig mogelijk aan verpakkingsmateriaal doen vanwege het milieu en de melts/oils kunnen smelten. Houd dat even in gedachten bij het inpakken (extra zakje?).
  De washcards zouden volgens mij ook moeten passen, en kosten 2,50 per stuk. Zeep in de vorm van een papiertje met heerlijke geur en leuke tekst.
  En dan de 100 ml flesjes douchegel etc. Klein genoeg en werkelijk voor iedereen wel een passend luchtje te vinden :-)). (prijs verschilt, meestal rond 10,- maar je doet er maanden mee!).

  Have fun!

 5. Hoi Saskia! Maak je voor dit jaar ook zo’n leuke post? Jij weet vast wel waar we dit jaar adventskalenders (of doosjes ervoor) kunnen kopen die je zelf kan vullen. Ik ben al aan het inkopen geslagen namelijk!

 6. Leuke cadeautjes Saskia! Zelf vind ik het altijd erg leuk om een persoonlijk kerst cadeau te geven, dat maakt het toch net iets meer bijzonder, zo’n persoonlijke touch. Zelf schrijf ik ook veel over cadeau inspiratie, misschien is het leuk om ideeen uit te wisselen? het gaat om http://www.loisir.nl

 7. Dit jaar voor de kinderen (10,12 en 16) een adventkender aan t vullen. Bioscoopbonnen, snoep, sokken maar ook bepaalde toetjes en n keertje Mac zit er tussen. Leuke knijpers gemaakt om aan de plakjes de knijpen,

  • In deze Corona periode maken we met de familie adventkalenders voor elkaar, waarbij ieder een paar leuke dingetjes aanlevert. Zo zijn we toch een beetje bij elkaar. En dan kan ook een tegoedbon voor een avondje babysitten erin. Een luchtplantje. Een gezichtsmasker. Voor de kids een portie slijm. Of een houten kraal met een paar drupjes geurolie (lekker kerstgeurtje).