Tuincentrum Borghuis: stijlvolle & knusse kerstshow

9

Ieder jaar probeer ik minimaal één kerstafdeling te bezoeken waar ik nog nooit eerder geweest ben. Dus toen ik een uitnodiging kreeg van het Overijsselse Tuincentrum Borghuis in Deurningen (bij Hengelo) om een fotoverslag te komen maken, was ik direct enthousiast! Dat enthousiasme bleek meer dan terecht, want het is een stijlvolle, knusse en gezellige kerstshow daar in het Oosten van het land…

Een sprankelende entree

Vanuit Eindhoven was het een behoorlijke rit om in Deurningen te komen. We hebben ruim 2 uur en drie kwartier file gereden, maar gelukkig was het al die tijd en moeite écht waard. Toen we de parkeerplaats op reden, was het al donker buiten. En dat maakte de entree extra bijzonder! Vanaf het dak regenen de kerstlampjes naar beneden. Je ziet het niet op de foto, maar neem van me aan: het effect is magisch en sprankelend.

Bij binnenkomst is de hal versierd met lampjes en gezellig ingerichte huisjes. Er is een grote muur met een giga kerst-poppenhuis, vol knusse kerstkamertjes. Hieronder zie je mij in het keukentje! We startten ons bezoekje met een pitstop in het gezellige restaurant. Na die lange rit waren we wel toe aan een lekkere spekpannenkoek met appelstroop en een kopje heuglijke warmte.

Een kerstboom van dansende kaarsen

De kerstafdeling van Tuincentrum Borghuis telt ruim 3000 vierkante meter, en dat is echt behoorlijk! De show begint met de kersthuisjes en kerstverlichting. Ik was vooral erg verrast door de kerstboom van dansende namaak-kaarsen op de foto hieronder. Van een afstandje leek het nét echt, het had een kerkelijke ambiance. Heel sereen! Ook dit komt natuurlijk niet zo mooi over op de foto, je moet het eigenlijk met eigen ogen zien.

Loved by Nature

Als je na de verlichtingsafdeling de hoek om gaat, begint de Kerst pas echt. Het eerste dat je tegenkomt is een giga natuurafdeling. Het begint met houten en natuurlijke decoraties. Er staan overal manden vol versieringen en ook de muren staan proppievol natuurproducten en decoraties in natuurlijke tinten.

Hoe verder je komt, hoe groener het wordt. Dit tuincentrum omarmt de botanische trend vol overgave. Vele vierkante meters staan er vol mee. Er is een een soort chalet met een rustieke houten tafel, gedekt met botanische, houten en ook wat landelijke versieringen. Uiteraard horen er ook (bos)diertjes bij deze stijl. Overal waar je kijkt zie je hout, groen, bruin en goudtinten.

Prachtig ingerichte stijlkamers

Als je voor één ding naar Tuincentrum Borghuis zou moeten gaan, dan zijn het wel de práchtig ingerichte sfeerkamers. Ik heb al veel kerstshows gezien, maar nog nooit heb ik ze zo stijlvol ingericht gezien als hier. Het lijkt wel een showroom. Ik zou er zó in willen wonen. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder van de industriële, ambachtelijke trend. Prachtig gedaan, toch?

Roze, roze en nog meer roze

Hou je van roze & poedertintjes, dan kom je bij Borghuis zeker aan je trekken. Roze kerstballen en kerstdecoraties zijn er in overvloed. Romantische kerstdecoraties eveneens. Zachte kleden voor over de bank en kerstkussens met shiny pailletten heb ik ook gespot. De keuze is reuze!

Nog veel meer prachtige decoraties

And it goes on, and on… Hierna wandelen we onder andere langs een mooie kamer met veel blauw & goud. Kijk nou hoe mooi de krans op de foto hieronder is? Heel kunstig gemaakt. Blauw & goud is als kerststijl behoorlijk ‘in’ dit jaar, maar ziet er al gauw over the top uit. Hier hebben ze het op zo’n manier gedaan, dat ik het ook wel in mijn eigen huis zou willen.

Frozen fever

Even verderop komen we in een waar Frozen-paradijs terecht. En voor de oplettende luisteraar: allerlei variaties van het Frozen-lied ‘Let it Go’ passeren de revue via het geluidssysteem. Hier liggen decoraties in allerlei tinten wit en blauw. Verder zien we zilveren sterren, met kunstsneeuw bespoten ornamenten en een hoop bewegende diertjes om naar te kijken. Natuurlijk zijn er ook stilstaande exemplaren om mee naar huis te nemen. Als je de winter in huis wil halen, dan slaag je hier zeker!

Scandinavische kerst in een schattig huisje

De kerstshow sluit af met een grote ruimte vol traditionele Kerst:  de kleuren rood, groen en wit stralen je tegemoet vanuit iedere hoek. Het voorste deel is gedecoreerd in een moderne, Scandinavische stijl. In het midden van de ruimte staat een super schattig huisje, dat volledig is ingericht in deze trend. Het is er kneuterig, knus, en onwijs gezellig. Er is een gedekte tafel, een bureautje, een open haard en natuurlijk staat en hangt er overal kerstversiering.

We zijn hier minutenlang gebleven. Hoe gaaf zou het zijn mijn kerstblog te kunnen runnen vanuit zo’n huisje? Ik droomde even weg… Naast het rood, wit & groen zien we vooral veel lichtblond hout en een ‘splash of blue’ hier en daar. Juist dat geeft deze stijl een frisse, hedendaagse twist. De tafel in het midden van het huisje is feestelijk gedekt. Het is onmogelijk om te eten van deze borden, maar ze zijn zo leuk om naar te kijken! Ik heb direct weer inspiratie opgedaan.

Buitenom langs alle wanden van het huisje staan ook allerlei presentaties. Waaronder bijvoorbeeld deze blauwe kast met versiering erop. Een tip van mij: loop even helemaal om het huisje heen, het zou echt zonde zijn als je iets mist! Er zijn zoveel ideetjes op te doen hier…

Klassieke kerst, het blijft altijd mooi

De gezellige kerstshow sluit af met de echt klassieke kerstversiering, zoals we het kennen uit de Amerikaanse films. Dit stijltje raakt nooit uit de mode, en dat is maar goed ook! Mijn favoriete hoekje was de gedekte tafel met kaarsen en papieren tafelkleed plus servetten. Zo simpel gedaan, maar het effect is zo groots en stijlvol. Vind je ook niet?

Het oordeel: wat vindt Christmaholic van deze kerstshow?

In één woord: super! Het is zowel knus en gezellig als ruim opgezet. Je kunt er op je gemak inspiratie opdoen in de vele sfeerkamers, maar ook uitgebreid inkopen doen. Wat ik erg mooi vond, is de manier waarop ze de kerstspulletjes gecombineerd hebben met ‘gewone’ woondecoratie. Zowel langs de wanden, in de kerstpresentaties als in de prachtig ingerichte stijlkamers is dat het geval. Daardoor krijg je een veel beter beeld bij hoe het er bij jou thuis uit zou kunnen zien.

Als ik deze show in drie woorden zou moeten omschrijven, dan kies ik voor ‘sfeervol, knus en gezellig’. Dat geldt trouwens niet alleen voor de kerstafdeling, maar ook voor het personeel. Iedereen die ik sprak was super vriendelijk, vrolijk en behulpzaam. Ik weet niet wat ze daar in Overijssel in het water stoppen, maar ik neem er graag een flesje van mee naar Brabant :).

Ga jij naar Tuincentrum Borghuis dit jaar?

Ik ben zoals altijd reuze benieuwd naar wat je van de foto’s en mijn verslag vindt. Ben jij van plan om naar Tuincentrum Borghuis te gaan of ben je er al geweest? Dan hoor ik het graag in een reactie hieronder! De kerstshow bij Tuincentrum Borghuis is 7 dagen per week geopend, dus dat is lekker handig.

Verder zijn er de komende weken allerlei activiteiten, zoals demo’s midwinterhoorn blazen, workshops bloem & groen (in de boerderij op het erf), een bezoek van de kerstman en zijn elfje, plus inloopworkshops voor kinderen in de kerstvakantie. Hou de website en de Facebook-pagina in de gaten voor het programma!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

9 reacties

  1. Mooie kerstshow dit jaar. VIP-avond op 1 nov bezocht. Borghuis was tot 22.00 geopend. Hetbwas er erg druk! Er stond een file buiten en we moesten ook in de rij staan om binnen te komen. Bij binnenkomst kregen we een glas met bubbels. Overal stonden kraampjes met lokale producten. De trends zijn erg mooi dit jaar. Vrolijker dan 2016, maar toch stijlvol.

  2. Wat een sfeervolle foto’s, en hoeveel ideeën ik nu heb in me hoofd! Wowww het begint wel te kriebelen om te gaan, ik vond Duiven prachtig maar wel erg massaal.Dit is meer mijn ding: knus en gezellig, vergelijkbaar met tuincentrum de Driesprong bij ons.Ik ga dit laten zien, en de reistijd bekijken: voor volgend jaar ipv naar Duiven te gaan of en en 🙂

  3. De foto’s zien er prachtig uit en het begint al te kriebelen. Wij komen 13 december jullie mooie kerst show bekijken. Groeten uit Hardenberg

  4. Jacqueline Pallett op

    Ooooh, dat ziet er uitnodigend uit. mijn (Engels)man en ik zijn dol op kerstshows en ook al wonen wij op anderhalf uur rijden van Borghuis … wij gaan zeker een bezoek brengen!