Dit zijn de leukste kerstshows van Nederland

31

In ieder tuincentrum vind je nu wel een kerstshow! De ene show is klein en fijn, de ander groots en meeslepend. Als je het mij vraagt, heeft iedere kerstshow wel iets speciaals en bijzonders. En ik ben natuurlijk nog lang niet overal geweest. Bovendien is wat je leuk vindt super persoonlijk! Het is dan ook heel moeilijk om een lijstje met de leukste kerstshows te maken. Maar ik ga het toch proberen! In deze blog vind je mijn persoonlijke favoriete kerstshows in tuincentra. Ken jij ze allemaal?

Wat zijn de leukste kerstshows in Nederland?

Alle kerstafdelingen op het lijstje hieronder zijn het bezoeken waard. Omdat ze heel groot zijn, of juist heel sfeervol. Omdat ze knus zijn of speciaal. Soms denken mensen dat ik wel 20 kerstshows afga ieder jaar, maar daar heb ik de tijd helaas niet voor. Er is ook niks aan als je haastig rond moet rennen over een kerstafdeling.

Ieder jaar selecteren we daarom een paar shows waar we op ons gemakje kunnen rondstruinen en kunnen genieten van al dat moois. De kerstshows in de tuincentra hieronder vond ik in ieder geval stuk voor stuk prachtig. In willekeurige volgorde: onze persoonlijke top 10 leukste kerstshows van Nederland.

Intratuin Duiven

Intratuin Duiven heeft de grootste kerstshow van Nederland met ook nog eens de grootste miniatuurshow (kerstdorpjes!) van de Benelux. De roltrap naar de bovenste verdieping zijn ieder jaar weer magisch gedecoreerd en de route door de winkel telt een kilometer (!) dus trek je wandelschoenen aan en probeer niet te verdwalen. Uren plezier en superveel inspiratie. Hieronder zie je het filmpje dat we dit jaar maakten tijdens ons bezoek en hier lees je nog een uitgebreid verslag. Voor de openingstijden en dergelijke, kijk je het beste even op de website van Intratuin Duiven.

Coppelmans Nuenen

Coppelmans Nuenen is een kleine, maar super gezellige, knusse en sfeervolle kerstshow. Ook dit jaar weer! Hier lees je ons verslag dat we begin oktober maakten. Vorig jaar won Coppelmans Nuenen de juryprijs voor beste kerstshow in de categorie klein. En terecht! Mocht je er nog niet geweest zijn, tijdens de Christmaholic Kerstdag geef ik er een uitgebreide rondleiding en kun je er in de middag met een leuke korting shoppen. Hier lees je daar meer over!

Intratuin Halsteren

De kerstshow van Intratuin Halsteren hoort absoluut thuis op deze lijst. Als ik één reden moet noemen, dan is het de prachtige entree van deze kerstafdeling. Van buiten is de entree helemaal wit van de sneeuw. En binnen is de hal prachtig gedecoreerd. Elk jaar trekken ze alles uit de kast om er echt een feestje van te maken. Vorig jaar won Intratuin de titel ‘Beste kerstshow van Nederland‘ in de categorie groot. En dat is natuurlijk niet voor niets!

Tuincentrum Borghuis

Een paar weken geleden was ik voor het eerst bij Tuincentrum Borghuis in Deurningen bij Hengelo. Een flinke rit vanuit Eindhoven, maar zeker de moeite waard. De sfeerkamers zijn hier práchtig versierd en ingericht en je kunt op deze kerstshow superveel inspiratie opdoen voor je eigen interieur. Daarom verdient deze kerstafdeling met recht een plekje in de lijst met leukste kerstshows van Nederland! Hier lees en bekijk je ons uitgebreide fotoverslag.

leukste kerstshows van NederlandEurofleur

Eurofleur in Leusden heeft ieder jaar de grootste kerstshow van Midden-Nederland. Ik ben er dit jaar nog niet geweest, dus kan je niet vertellen hoe de kerstshow van 2017 eruit ziet, maar gelukkig staan er al wat foto’s op de website van Eurofleur. Naar zeggen is de kerstafdeling dit jaar moderner en het assortiment groter dan voorheen! De keren dat ik er was, vond ik de show erg gezellig. Er zijn veel hoekjes voor de kinderen (met bewegende diertjes, zoals de beroemde berenband) en de kerstshow is lekker overzichtelijk.

Tuincentrum Osdorp

Tuincentrum Osdorp in Amsterdam is ook al zo’n fenomeen. Ik ben er dit jaar nog niet geweest, maar ze pakken ieder jaar groots en feestelijk uit. De grote presentatie met kersthuisjes is inmiddels beroemd onder de kerstdorpjesliefhebbers. Maar ook voor kerstdeco en woonaccessoires kun je hier goed slagen. Hier vind je mijn fotoverslagen van eerdere bezoeken.

leukste kerstshows van NederlandDe Boet

De Boet in Hoogwoud is een begrip in de regio. En ook als het om Kerst gaat! Vorig jaar brachten we voor het eerst een bezoekje aan de kerstshow van dit tuincentrum, en dat was zeker de moeite waard. We zagen er kerstversiering in alle kleuren van de regenboog. Lees ons verslag hier! Vooral voor de kleintjes is hier veel te beleven, waaronder een sprekende boom. Kijk voor de openingstijden & adresgegevens van de ‘kerst-kado-show’ op de website van De Boet.

Tuincentrum Leurs

Leurs in Venlo is ieder jaar een must visit voor mij, met name omdat het de allereerste is die open gaat! Dit jaar waren we er eind september al. En natuurlijk maakten we een uitgebreid fotoverslag. Plus een filmpje! Dat zie je hieronder. De kerstshow van Leurs bevat niet zoveel sfeerpresentaties als de meeste andere kerstshows, maar het is de ideale plek om je kerstinkopen te doen omdat het zo overzichtelijk is allemaal! Voor openingstijden en activiteiten, neem een kijkje op de website.

Tuincentrum Daniëls

Als je toch naar Leurs in Venlo gaat, neem dan ook tuincentrum Daniëls in Vlodrop mee. Het ligt er vlak in de buurt. Ook deze show is een bezoekje waard. Het is niet zo groot als Leurs, maar hier zie je juist meer gedekte tafels, sfeerkamers en mooie kerstpresentaties om inspiratie op te doen. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt! Kijk voor de openingstijden op de website van Tuincentrum Daniëls.

leukste kerstshows van NederlandKerstwereld Hendriks

In Ermelo vind je ieder jaar de sfeervol verlichte kerstshow bij Kerstwereld Hendriks. Een aanrader om te bezoeken als je kerstballen zoekt in een bepaalde kleur, hier liggen ze op kleur gesorteerd en kun je ze zelf per stuk uitzoeken. En ook als je de kersttrends van 2017 wil shoppen, want hier vind je ze allemaal! Deze kerstshow is juist niet groots en over the top, maar ingetogen en gezellig. Hier vind je een foto-impressie. Meer weten over de kerstshow en de openingstijden? Ga naar de website van Kerstwereld Hendriks.

De leukste kerstshows van Nederland: zit jouw favoriet erbij?

Dat waren ze: de 10 leukste kerstshows van Nederland volgens Christmaholic, in willekeurige volgorde (ze zijn echt allemaal leuk om te bezoeken!). Natuurlijk ben ik vooral benieuwd of jouw favoriet erbij staat! Welke kerstshows staan er in jouw top 10? En welke staan er nog op je lijstje om ooit eens te bezoeken? Laat het weten in een reactie hieronder! Misschien is het wel een kerstshow die wij nog niet kennen…

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

31 reacties

  • zijn deze week geweest een dikke tegenvaller onoverzichtelijk , geen route. allemaal kamertjes. niet wat wij gezien hebben elders misschien zijn wij verwend . zijn net in duiven geweest .niet te vergelijken met witmarsum. niet de moeite waard met onderstaande tuincentra.

 1. Global Garden in Zwaanshoek is gewéldig mooi. Ook tuincentrum Welkoop in Haarlem is prachtig. Natuurlijk de Boet in Hoogwoud.
  Normaliter bij Manhattan Style in Hardinxveld Giessendam. De warmte, glitter en luxe kom je tegemoet zodra je binnen komt Helaas was deze dit jaar in Sliedrecht waar het erg tegenviel. Hopelijk volgend jaar weer bij Manhattan Style.
  Tuincentrum Osdorp is ook de moeite waard. En dan nog de 101 kleinere tuincentra welke vaak ook erg leuk zijn.
  En niet te vergeten de Christmas Fair in Haarzuilen. Ook bijzonder.

 2. Tuincentrum Het Oosten in Aalsmeer.
  Trek je wandelschoenen maar aan, dit jaar nog groter! Ik zie daar altijd aparte dingen en veel zelfmaak materiaal. En leuk geprijst!

 3. Wij gaan elk jaar naar het tuincentrum in Overdinkel. Elk jssr begint daar bij de ingang al de show. Voor jouw een eind rijden net als Deurningen maar echt bijzonder

 4. Mijn favorietste kerstshow is intratuin in Geleen. Ze hebben zich dit jaar weer overtroffen..werkelijk een sprookje. Hier moet eigenlijk iedereen gaan kijken

 5. Onze topper, tuincentrum ockenburgh uit denhaag. Wel niet zo groot als Avri of leurs maar ieder jaar met een duidelijk thema en om iedere hoek blije gezichten van kind en volwassenen. Veel handgemaakte deco en dus altijd origineel. Ik zou zeggen: kom eens lang, zeker met onze aangepaste topper in de lunchroom, witte chocomelk met slagroom en mini donuts :p

 6. Ik vind de kerstshow bij Tuinland in Assen erg mooi. Ben er nog niet geweest, maar vorig jaar heb ik er met open mond van verbazing rondgelopen.

 7. Van de Hurk in Culemborg is ook echt een aanrader. Klein maar erg sfeervol.
  En Huiting in Vianen. Anders dan alle andere… geen massa maar erg gericht op exclusieve decoratie… opent 23 november(avond) officieel. Echt de moeite waard.

 8. De warme winter weken van tuincentrum ‘t Vaarderhoogt in Soest! Heel knus en gezellig! Met levende kerststal en op het plein leuke Anton Piekhuisjes! In de avond is het buiten op het plein gezellig verlicht en brand er een haardvuur! Vaak zijn er optredens. Heel gezellig. Binnen is het ook super! Ze maken de mooiste en meest originele kerststukken die ik ooit gezien heb. Elk jaar vaste prik! Zou het niet willen missen! Fantastisch!

 9. Jacqueline Pallett op

  Tuincentrum Osdorp vind ik zelf wat te commercieel en onpersoonlijk. Naast de gebruikelijke tuincentra zijn wij ook per toeval terecht gekomen bij Vechtweelde in Maarssen. Niet zo groot als Osdorp, maar wel sfeervol. Dus, als je in de buurt van Utrecht bent …

 10. Ik volg u elk jaar weer, en wederom zijn deze kerstshows prachtig allemaal! Maar het is jammer dat u dit jaar weer niet in Friesland bent geweest, want dan was tuincentrum de Koning op de Meerweg 3 in Rohel zeker een bezoekje waard gewesst! En nee, ik ben niet bij bovenstaande grote kerstshows geweest, omdat ik van warm, klein, sfeervol en gezellig houd. Hierbij is voor mij die afstand echt niet mogelijk. Dus volgend jaar? Nodig ik u van harte in Friesland uit 🙂

 11. We gaan ook altijd naar Duiven…
  Maar naar de Tuinwereld Malden/Wijchen. En alles af rond Nijmegen En Den Haag. Als Ockenburg en Zoetermeer.. zo prachtig vind wij Kerst. Maar Sint vieren met de kleine mam voor we de huis vieren in Kerstsfeer

 12. Wouter Versteden op

  Hallo Sanne,

  Wat een mooie vlog heb jij! Dat is superhandig….
  Ik kan hier heel veel leuke tips uit halen, vervelen hoef ik me in ieder geval niet met al die tuincentra!

  Hou dit vol en we gaan je volgen…
  Groeten
  W. Versteden