Ijskoude sneeuwvlokjes haken voor in de kerstboom

2

Het wordt steeds kouder, en het is nog maar afwachten of er sneeuw gaat vallen dit jaar. Niet iedereen is even blij met een flink pak sneeuw. Maar toch durf ik wel te zeggen dat het heerlijk sfeervol is als er buiten sneeuw valt en ik in mijn woonkamer naar buiten tuur. Mocht het buiten niet sneeuwen, dan kun je binnen alsnog genieten van de sneeuw met deze gehaakte sneeuwvlokjes!

Wel de sfeer, niet de kou!

Vandaag gaan we sneeuwvlokjes haken! Het idee voor deze sneeuwvlokken komt van Wishes in the Rain. Ik heb ze in allerlei kleuren en maten gemaakt, met allerlei soorten wol. Maar witte vlokjes zijn toch wel het meest authentiek.

Je kunt voor dit project vrijwel alle soorten wol gebruiken en zo een raam vol sneeuwvlokken maken. De grootte van een sneeuwvlokje is afhankelijk van de soort wol die je gebruikt. Ik raad je wel aan om eerst een bolletje van 25 gram te gebruiken omdat dit volgens de meesten het fijnste weghaakt.

Wat heb je nodig voor een gehaakte sneeuwvlokje?

Zorg dat je dit in huis hebt:

  • Een bol witte wol. Voor dit project gebruik ik Scheepjeswol Catona 25 gram
  • Haaknaald nr. 3
  • Stopnaald

Gebruikte steken: Lossen, Halve vasten, Vasten, Magische ring, Stokje
Moeilijkheidsgraad: **

Here we go! Haak je eigen sneeuwvlok

Zet om te beginnen een magische ring op en haak daar 6 vasten in. Sluit de ring af maar trek hem nog niet helemaal aan. Ben je even vergeten hoe de magische ring ook alweer ging? Klik dan hier voor een instructievideo.

Toer 1: Haak 1 losse en haak vervolgens 12 vasten in het midden van de ring.
Toer 2: Haak 3 lossen en haak dan een stokje in de eerste vaste van de ring. Haak vervolgens 3 lossen en sla 1 vaste van de ring over voordat je 2 stokjes in de volgende vaste haakt. Doe dit 5 keer en sluit de toer af door een halve vaste in de derde losse aan het begin van de toer te haken.

Toer 3: Haak 1 losse en haak vervolgens het volgende patroon in de 3 lossen die in de vorige toer zijn gehaakt. 2 vasten, 3 lossen, 2 vasten. Haak nu 2 vasten in de 2 stokjes van de vorige toer en herhaal dit nog 5 keer. Sluit de toer af door een half vaste in het eerste stokje te haken.

Toer 4: Haak 2 lossen en sla dan de vasten van de vorige toer over en haak het volgende patroon in de 3 lossen van de vorige toer: vaste, 3 lossen, vaste, 5 lossen, vaste, 3 lossen. Haak nu 2 lossen en sla 2 vasten van de vorige toer over. Haak nu een vaste in de eerstvolgende vaste van de vorige toer. Herhaal nu bovenstaande totdat de toer af is. Hecht tot slot je sneeuwvlokje af.

Naai tot slot een lusje van dezelfde kleur garen aan de bovenkant van je sneeuwvlokje en hij is klaar om in de boom te hangen! Maak er nu zoveel je maar wilt in alle kleuren en maten. Mijn sneeuwvlokjes komen in de kerstboom, maar ze kunnen overal hangen waar je maar wilt. Waar hang jij jouw sneeuwvlokjes op? Haak ze! 😉

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Charlie groeide op in een echte Britse kerstfamilie. Haar liefde voor DIY-en komt tijdens de feestdagen goed van pas. Zo vind je haar meestal met een haakwerkje onder een warm deken. Check haar vertaal- en/of DIY projecten op haar instagram @Charlingual of op haar website.

Reageer!

2 reacties