10 cadeautips voor mensen die héél erg van Kerst houden

3

Stel, je zoekt een cadeautje voor een echte kerstfanaat. Maar je wil wel iets kopen waar hij of zij echt iets aan heeft. Kortom: wat geef je een Christmaholic met Sinterklaas of Kerst? Ik heb 10 ideetjes voor je verzameld waar bijna iedere kerstliefhebber blij mee is. Dit zijn onze cadeautips voor kerstfans!

1. Een cadeaukaart van het tuincentrum

Zomaar een set kerstballen cadeau doen? Nee, dat zou ik je afraden. Tenzij je de smaak van deze kerstfan heel goed kent, zou ik daar voorzichtig mee omgaan. De meeste Christmaholics zijn dol op Kerst, maar hebben wel hun eigen smaak. En die is vaak redelijk specifiek! Met een cadeaukaart van het tuincentrum maak je iedere kerstliefhebber gelukkig. Zo kan hij of zij zelf iets leuks uitkiezen. Altijd goed!

2. Een kerstkookboek of -bakboek

Veel kerstliefhebbers houden van kerstkoken en/of kerstbakken! Er komen ieder jaar weer leuke kerstkookboeken en kerstbakboeken uit. Hier op Bol.com vind je een hele lijst! Persoonlijk heb ik de meeste al in huis, dus check wel even welke boeken jouw kerstfanaat nog niet in de boekenkast heeft staan voor je een exemplaar bestelt.

3. Iets voor bij de kerstverzameling

Veel kerstfans hebben wel een verzameling. Misschien sparen ze wel kerstballen van een bepaalde kleur of merk (zoals Kurt Adler of Disney). Misschien hebben ze – net zoals ik – een kerstmokken-tic en willen ze die verzameling ieder jaar weer uitbreiden. Zorg dat je weet wat er nog ontbreekt aan de collectie en je weet zeker dat je een cadeautje geeft waar jouw Christmaholic erg blij mee is.

Mok te koop via Not on the High Street

4. Een kerstactiviteit om samen te ondernemen

Neem de kerstfan mee naar een leuk kerstevenement, zoals het Allerhande Kerstfestival of RTL The Christmas Show. Op deze pagina vind je allerlei leuke kerstuitjes. Of geef een zelfgemaakte cadeaubon voor een gezellige middag ‘kerstmarkt bezoeken’ cadeau. Als je Christmaholics ergens gelukkig mee maakt, dan is het wel het delen van die kneuterige kerstgezelligheid op zo’n evenement. Is de kerstfan waar jij een cadeautje voor zoekt niet zo van de mensenmassa’s? Geef dan een kerstworkshop cadeau waar niet zoveel mensen aan meedoen.

5. Iets om zelf mee te knutselen

Over workshops gesproken: creatief bezig zijn hoort gewoon bij de kerstperiode! Geef, in plaats van een kant-en-klare kerstkrans, bijvoorbeeld de spulletjes om zelf een kerstkrans te maken. Bij Sostrene Grene heb je allerlei DIY-kerstdecoratieprojectjes voor slechts een paar euro. Je kunt zelf sterren vouwen bijvoorbeeld, of vilten sterren in elkaar naaien (zie de video hieronder). Superleuk om te geven! Kerst gaat om beleving, en zelf met je handen bezig zijn draagt daar echt aan bij.

6. Een kerstgoodiebag

Een goodiebag vol kleinigheidjes waarmee de kerstperiode extra speciaal wordt. Klinkt geweldig toch? Dat is het ook! Om te maken, om te geven en om te krijgen. In deze blog leg ik uitgebreid uit wat je allemaal in zo’n goodiebag kunt stoppen. You are going to make one Christmaholic very, very happy!

7. Een grappige kerstgadget

Geef een grappige kerstgadget! Zoals deze beard baubles van Paperchase, een oplader voor de telefoon met kerstlampjes eraan, of deze vreselijke kerstboomlegging. Kortom: iets onwijs grappigs en leuks met een kersttintje. Oké, met deze cadeautjes is de ontvanger misschien niet onwijs blij, maar ik weet zeker dat ze er wel heel hard om moeten lachen. En dat is ook wat waard!

8. Inpakspulletjes

Deze is superleuk om met Sinterklaas cadeau te doen: spulletjes om kerstcadeautjes in te pakken. Veel Christmaholics vinden dat erg leuk om te doen! Denk daarbij aan kerstcadeaulabels, inpakpapier, stickers, linten. Neem eens een kijkje op de papierafdeling van de IKEA, neus rond bij de HEMA en check ook de inpakspulletjes van Sostrene Grene. Zit altijd iets leuks bij!

9. Draadverlichting

You can never ever have enough kerstlampjes. En dan met name van die leuke draadverlichting op batterijtjes. Er zijn tegenwoordig zoveel mooie op de markt. Met een koperen draad bijvoorbeeld, of met leuke sneeuwvlokjes eraan. Je kunt ze in een vaas doen, eventueel met kerstballen erbij, of op een schaal leggen. Je kunt ze aan een spiegel hangen, over de vensterbank verdelen. Het maakt niet uit wat je er mee doet, ieder item in huis wordt er kerstig van. Dus ja: wij Christmaholics kunnen altijd extra draadverlichting (met batterijen erbij) gebruiken!

©Intratuin/Louis Lemaire/Rob van der Vet

10. Iets lekkers

Last but not least: iets lekkers! Houdt hij of zij van chocolade? Koop lekkere chocoladekerstkransjes om in de boom te hangen of op te eten. Je kunt ook zelf aan het bakken slaan! Een home made christmas cake bijvoorbeeld. Of lekkere kerstkoekjes. Een fles glühwein of een lekker kerstbiertje kan natuurlijk ook!

Bonustip: iets om aan te trekken

Een kerstpyjamabroek, een leuke foute kersttrui, kerstsokken; er zijn genoeg kerstgerelateerde mode-items waar je een Christmaholic hartstikke veel plezier mee doet. Bij de H&M en de Claires hangt een heel rek vol met kerstsieraden. Ook leuk om te geven en krijgen!

Er zijn vast nog veel meer cadeaus te bedenken waar je kerstfanaten helemaal happy mee kunt maken. Welk kerstgerelateerd kadootje staat er op jouw lijstje? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

  1. Super leuke tips! Voor die grappige kerstspulletjes kun je ook bij de Flying Tiger zijn, heb die balletjes & lampjes oplader daar in het foldertje gezien.

  2. Iets leuks voor het kerstdorp al is het intussen bijna een stadje. Houd in de gaten of men een bepaald thema aan het toevoegen is en zoek daar iets speciaals van