Kerst in Disneyland Parijs: dit kun je er allemaal zien & beleven!

0

Afgelopen weekend waren wij – mijn vrouw Christina en ik – op uitnodiging van Disney in Disneyland Parijs om de eerste kerstsfeer te proeven. Want in Disneyland Parijs begint de Kerst al vroeg! Meteen als Halloween achter de rug is, beginnen de cast members met het opzetten van de grote kerstboom, het versieren van Main Street USA en de voorbereidingen voor de diverse kerstshows & de grote kerstparade. Hieronder lees je ons verslag van Kerst in Disneyland Parijs!

Kerst in Disneyland Parijs 2017

Waar Kerst zich de voorgaande jaren vooral afspeelde in Disneyland Park, is er dit jaar ook vanalles te beleven in het Walt Disney Studios Park. Een extraatje, omdat Disneyland Parijs momenteel haar 25ste verjaardag viert. Het is dus dubbel feest wanneer je een bezoekje brengt aan Disneyland Parijs!

Disneyland Parijs - Kerst 2017Tip: Omdat er dus vanalles is te beleven in beide parken, heb je echt wel minimaal twee dagen nodig voor je bezoek. Op deze manier ben je er zeker van dat je alles kunt zien en meemaken. Gelukkig is het kerstprogramma in Disneyland Parijs goed verdeeld over de gehele dag, maar je wil natuurlijk niet hoeven rennen om overal bij aanwezig te kunnen zijn.

De kerstparade in Disneyland Parijs

Het paradepaardje elk jaar is toch wel de Kerstparade met de Kerstman. Twee keer per dag trekt deze parade langs de route. Uiteraard loopt Goofy als tambour-maître voorop. Hij wordt vergezeld door enkele notenkrakers. Snel volgt de eerste praalwagen met Mickey, Minnie, Donald en – let goed op want misschien mis je haar wel – ook Tinkelbel!

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - KerstparadeUiteraard horen bij Kerst allerlei lekkernijen, en de snoep-praalwagen van Knabbel, Babbel, Katrien en Clarice zorgt ervoor dat we geen zoetigheid tekort komen. Alle brieven aan de Kerstman moeten uiteraard bezorgd worden, daar zorgen Winnie de Poeh, Knorretje, Iejoor, Teigetje en Konijn voor.

Heel veel Disney-karakters en de kerstman!

Naast je favoriete Disney-vrienden, zijn er ook veel andere karakters te zien. Zo hebben Klarabella Koe, Karel Paardepoot en Max samen met Pluto hun eigen praalwagen. Donalds neefjes zijn weer goed vertegenwoordigd met de speelgoedfabriek-praalwagen die vorig jaar werd geïntroduceerd.

Buzz Lightyear, Woody en Jessie zorgen ervoor dat al het speelgoed op de juiste plek terecht komt. De afsluiter is uiteraard de Kerstman met zijn rendieren, die worden voorgegaan door dansende kerstbomen. In de slede wordt de kerstman vergezeld door twee elven en Duffy.

Behalve alle Disney-karakters zie je ook prachtige kostuums en de praalwagens. En ik weet zeker dat je snel zult meedansen en -zingen met het nieuwe liedje van deze kerstparade, gecomponeerd door Scott Erickson. Dit is de eerste keer dat hij een liedje schreef voor het park in Parijs. Andere Disney-parken hebben al vaker show of parade liedjes gehad van zijn hand.

Tip: De kerstparade loopt rond het middaguur langs de paraderoute, hou hier dus rekening mee als je hem op de dag van aankomst wilt zien. Main Street USA is een mooi plekje om te staan, want tijdens de parade sneeuwt het er namelijk!

Mickey’s Christmas Big Band

Nieuw dit jaar is Mickey’s Christmas Big Band. Deze show is meerdere malen per dag te zien in Videopolis in Discoveryland en zorgt ervoor dat je zeker weten niet stil kunt blijven zitten. Samen met een big band en geweldige dansers & zangers, brengen Mickey, Minnie, en Goofy een aantal jazzy kerstnummers ten gehore.

Disneyland Parijs Kerst 2017 - Mickey’s Christmas Big Band - GoofyWellicht heb je verleden jaar een soortgelijke show, Goofy’s Jingle Bell Band, gezien waarbij Goofy de Big Band dirigeerde. Mickey’s Christmas Big Band gaat veel verder en brengt nog meer pracht en praal op het podium. Wist trouwens je dat Mickey bijzonder goed is in drummen? En dat Goofy stiekem ook nog Kerstman is? Tijdens deze show krijg je dit allemaal te zien!

Tip: deze show is erg populair, je zult dus op tijd aanwezig moeten zijn wil je een plekje bemachtigen. Gelukkig is alles goed te zien vanaf iedere plek, en kun je dus zelfs meegenieten tijdens het nuttigen van een maaltijd die je bij Café Hyperion hebt gehaald.

Goofy’s Incredible Christmas

Sinds eerder dit jaar is het Hollywood Tower Hotel regelmatig het canvas van verschillende avondshows geweest, zo ook deze Kerst. Helemaal nieuw voor Walt Disney Studios Park is Goofy’s Incredible Christmas. Deze geweldige avondshow waarbij Mickey, Minnie en Goofy je meenemen op een reis naar verschillende kerstlandschappen geeft je het ultieme kerstgevoel.

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - Goofy’s Incredible ChristmasEr wordt gezongen en gedanst door Mickey, Minnie en Goofy in verschillende kerstoutfits. De projecties op het Tower Hotel en de omliggende gebouwen en het vuurwerk zorgen voor een geweldige show, waarbij zelfs de Kerstman nog even een kijkje komt nemen.

Tip: Ga niet te ver vooraan staan want dan zie je het vuurwerk en de projecties niet zo goed!

Merry Stitchmas

Terug in Disneyland Park vindt je op de Royal Castle Stage Merry Stitchmas. Deze nieuwe show zorgt voor veel hilariteit terwijl Mickey, Minnie, Goofy, Donald en Katrien uitleggen aan Stitch wat Kerst nu eigenlijk is. Het vele dansen door je favoriete Disney-vrienden maakt dit tot een zeer levendige en energieke show. En of Stitch echt weet wat Kerst inhoudt, daar kom je pas achter wanneer je deze show zelf hebt gezien.

Disneyland Parijs Kerst 2017 - Merry StitchmasTip: Deze show vindt enkele malen per dag plaats, waarvan één keer vlak voor Disney Stars on Parade, de parade voor de 25ste verjaardag van Disneyland Parijs. Als je na de show blijft staan, heb je gelijk een goed plekje voor deze verjaardagsparade.

Mickey’s Magical Christmas Lights

Twee keer per avond vindt op Town Square het aansteken van de lichtjes in de grote Kerstboom plaats, Mickey’s Magical Christmas Lights. Deze geweldige tree lighting ceremony is voor veel gasten het ultieme kerstmoment. Samen met Mickey, Minnie en verschillende carol singers komt de Kerstman de lichtjes aandoen. En uiteraard zorgt de Disney-magie er weer voor dat het precies op het juiste moment begint te sneeuwen.

Disneyland Parijs Kerst 2017 - Mickey’s Magical Christmas LightsTip: Aangezien deze show twee keer aan het begin van de avond plaatsvindt, kun je makkelijk na de eerste show naar voren schuiven en zo een goed plekje bemachtigen.

Sing me a Merry Christmas

Terug in Walt Disney Studios Park vindt op de Production Courtyard Sing me a Merry Christmas plaats. Deze show laat je direct vanaf het eerste moment meezingen. Op het grote scherm achter het podium verschijnt de songtekst waardoor je alles gemakkelijk kunt meezingen.

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - Siing me a Merry ChristmasHoewel het in eerste instantie lijkt alsof Mickey, Minnie en Goofy eerst alleen ‘digitaal’ aanwezig zijn, verschijnen ze gelukkig snel genoeg ten tonele om de liedjes mee te zingen. Deze show is net als Merry Stitchmas een hele leuke show voor kleine kinderen.

Tip: Op de Production Courtyard is voldoende plek, en je kunt alles heel goed zien, ongeacht waar je staat.

Holiday Layover voor It’s a Small World

In de Disney parken in de Verenigde Staten gebeurt dit al jaren, maar sinds kort vindt dit ook plaats in Parijs; een Holiday Layover voor It’s a Small World. It’s a Small World is een staple item in de Disney Parken. Overal ter wereld is deze vaste attractie te vinden, behalve in Shanghai Disneyland.

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - It's a Small WorldGedurende het jaar vaar je in een bootje langs de verschillende culturen en landen terwijl het welbekende deuntje te horen is. Tijdens de feestdagen vindt je bij verschillende scenes de lokale kerstman, of in het geval van Nederland natuurlijk Sinterklaas. Ook is het liedje aangepast en hoor je kinderstemmen verschillende kerstliedjes zingen.

Tip: Breng een bezoekje aan deze attractie tijdens bijvoorbeeld de ochtenduren of wanneer de parade plaatsvindt. Dan hoef je niet zo lang te wachten.

Frozen Sing-along

Wat is winter zonder Frozen? Weer terug in het Chaparral Theatre is de Frozen Sing-along. Een geweldige show voor wanneer jij of je kinderen groot fan zijn van Anna, Elsa, Sven en Kristoff. Deze interactieve show zorgt voor een grote lach op je gezicht en de rest van de dag neurie je nog de hele tijd… ‘Let It Go!’

Tip: Deze show is in het Engels of het Frans. Kijk voor de juiste tijden in het programma. Wanneer je het theater verlaat, is er ook een mogelijkheid om met Olaf en Sven op de foto te gaan. De fotolocatie vind je naast de Wandering Oaken’s Trading Post.

Ontmoet je favoriete Disney vrienden

Uiteraard is een bezoekje aan de Disney parken niet compleet zonder een foto met je favoriete Disney-figuur. Zo kun je in het Walt Disney Studios Park op de foto met Mickey, Minnie en Goofy. In het Disneyland Park vind je onder andere Jack Skellington als Sandy Claws, Oom Dagobert en ook de Kerstman zelf.

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - Meet 'n Greet Minnie MouseTip: Er staan erg vaak lange rijen om Disney-karakters te ontmoeten. De enige tip die ik je hier kan geven is, kijk naar de tijden op de borden en zorg dat je dan ongeveer 15 tot 20 minuten eerder aanwezig bent. Niet alle ontmoetplaatsen hebben een Photopass fotograaf, zorg dus dat je ook zelf een camera bij je hebt.

Kerstecoraties in Disneyland Parijs

In zowel Walt Disney Studios Park als Disneyland Park kun je genieten van de verschillende kerstdecoraties. Zo is Town Square in Disneyland Park omgetoverd tot een sneeuwlandschap met verschillende Disney-figuren als sneeuwpop. Uiteraard staat er een grote kerstboom aan het begin van Main Street USA, die je gewoon niet kunt missen.

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - sneeuwman MickeyIn Main Street USA zelf hangen de geweldige guirlandes op, met in het midden een Mickey en een geweldige kaars. De verschillende gebouwen langs Main Street USA, de lantaarns en bomen hebben ook hun eigen versiering. Speciaal voor de 25ste verjaardag is deze versiering in de verjaardagskleuren gehuld. Wanneer je op Main Street USA loopt, hoor je enkele malen met per uur de wind oppikken, de belletjes rinkelen en al snel begint het te sneeuwen. Een werkelijk magisch moment, vooral als je net het park inloopt.

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - Decoraties Main Street USABij de Market House Deli, maar ook de Cable Car Bake Shop en de Cookie Kitchen, kun je verschillende muffins en koekjes kopen die allemaal geïnspireerd zijn door Kerst. Ze zien er niet alleen feestelijk uit, ze smaken ook nog eens heel goed. Bij restaurants zoals Walt’s en The Lucky Nugget Saloon staat bovendien een door kerst geïnspireerd gerecht op het menu.

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - Main Street USATip: Zorg dat je net voor zonsondergang op Main Street USA bent. Dan komen de lichtjes en de rest van de kerstdecoratie goed tot zijn recht en kun je geweldige foto’s maken. Een extra tip, omdat het bijna Kerstmis is; na Disney’s Illuminations, de avondshow, blijft Main Street USA altijd nog even open. Blijf even hangen, en je kunt de mooiste foto’s maken zonder andere mensen die je eruit moet photoshoppen.

Kerstmarkt in Disney Village

Wat is Kerst zonder een kerstmarkt? In Disney Village vind je verschillende kraampjes waar je allerlei zoetigheden kunt kopen, Glühwein kunt nuttigen en zelfs een mooi glazen kerstornamentje kunt scoren. Een wandeling door Disney Village na een dag in de parken brengt heel wat rust, zodat je daarna goed kunt slapen.

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - Disney VillageTip: Combineer de kerstmarkt met een etentje in een van de restaurants in de Village. Je kunt dan een lekker toetje bij een van de kraampjes halen.

Hotels

Tijdens dit weekend verbleven wij in Disney’s Sequoia Lodge, en net zoals dit hotel zijn alle Disney hotels voor Kerst versierd. De Disney-magie stopt dus niet wanneer je de parken verlaat. In verschillende gedeeltes van de hotels vind je kerstbomen en andere geweldige decoraties. Ieder hotel heeft zo zijn eigen decoraties en kerstboom, dus het is zeker de moeite waard om even een rondje te lopen en overal te kijken. Bij Disney’s Hotel New York staat er zelfs een grote Kerstboom buiten op het plein waar je ook een schaatsbaan kunt vinden.

Disneyland Parijs - Kerst 2017 - Disney's Hotel New York met kerstboom en schaatsbaanTip: Ieder hotel heeft ook een restaurant. Wanneer je de drukte van de parken en Disney village even achter je wil laten, boek dan een tafel in een van deze restaurants. Onze favoriet is Yacht Club in Disney’s Newport Bay Club.

Kerst in Disneyland Parijs: een magische belevenis

Kerst in Disneyland Parijs is dit jaar driedubbel feest! Beide parken zijn helemaal ondergedompeld in magische kerstsferen, en dan kun je ook nog eens de 25ste verjaardag van Disneyland Park vieren. Dus wil je volop genieten van de kerstvoorpret, dan is een bezoekje aan Disneyland Parijs wat ons betreft een must! Je viert Kerst in Disneyland Parijs nog tot en met 7 januari.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Arvid Bux is gadgetfreak en Disney-fan. Op Christmaholic.nl schrijft hij over Disney, gadgets & apps rondom Kerstmis. Op Travel to the Magic deelt Arvid het laatste nieuws en inspiratie ondom de Disney-parken.

Reageer!