50+ leuke kerstcadeautjes voor mannen

5

Cadeautjes voor vrouwen kopen, daar heb ik nooit zo’n moeite mee. Maar op de één of andere manier is het voor mannen toch een stuk lastiger. Zit je met de handen in het haar? No worries! In deze blog geef ik je meer dan 50 leuke kerstcadeaus voor mannen. Er zit vast wel iets tofs voor jouw broer, vader, echtgenoot, vriend of (klein)zoon bij.

Kerstcadeaus voor mannen: pffffff, wat lastig!

Mannen. We zijn gek op ze, maar sjonge… cadeaus voor ze verzinnen kan een hele opgave zijn. Ze willen vaak alleen maar hele dure dingen, of hele praktische (en die vinden wij dan weer niet leuk om te geven). Of – nog erger – ze weten niet wat ze willen, want ze hebben toch alles al. En dan is er nog de optie ‘het maakt me niet uit, ik ben niet zo moeilijk, ik vind alles leuk’.

Ja heel fijn hoor, dat biedt inspiratie, not! Wij vrouwen willen de mannen in ons leven gewoon graag verrassen en een plezier doen. We willen ze cadeautjes geven die ze niet verwachten en waar ze écht blij mee zijn. Maar wat koop je dan voor zo’n ontzettend belangrijke man? Hopelijk brengen de suggesties hieronder je op ideeën!

Iets wat het kind in hem naar boven haalt

Voor de één zijn het Donald Ducks, voor de ander is het lego. Wat vond de man in jouw leven vroeger geweldig? Waar speelde hij altijd mee? Of wat kreeg hij als kind niet van Sinterklaas, terwijl hij het zó graag wilde? Koop iets waardoor hij weer even kind is. Iets ingewikkelds van lego bijvoorbeeld, van de Creator of Architecture serie. En wat dacht je van een gave trein (voor onder de kerstboom), of misschien wel een heel tof verzamelexemplaar van die strip die hij vroeger las?

Lego Architecture = lego voor volwassenen

Iets nerdigs voor in huis

“Iets leuks voor in huis”. De gemiddelde vrouw denkt bij die zin aan ‘kaarsjes, bloemen, fotolijstjes, kussentjes, leuk servies’ en dat soort spul. Uhm ja, allemaal niet echt iets om aan een kerel te geven. Ons advies? Go smart home! Geef van die slimme led-verlichting zoals van Philips Hue of de nieuwe van IKEA. Kun je met je telefoon aan- en uitzetten. En in bepaalde kleurstandjes doen. Of koop een sterkere router, een wifi-versterker, een Chromecast, Apple tv, nieuwe boxen voor de televisie, een slimme rookmelder, thermostaat of beveiligingscamera van Nest. Kortom: iets nerdigs voor in huis dus.

Slimme lampies van IKEA

Samen iets leuks gaan doen

Ervaringen zijn voor de meeste mensen veel belangrijker dan spullen, en dat geldt zeker ook voor de heren. Plan een leuke dag uit in de kerstvakantie of in het nieuwe jaar en maak er eventueel zelf een ‘tegoedbon’ voor. Ga naar een concert of naar een sportevenement. Doe iets spannends samen. Vindt-ie leuk, zeker weten. Via websites als Vakantieveilingen kun je vaak goedkoop uitjes scoren. Hieronder een heleboel suggesties:

 • Rondvlucht boven de stad (met helikopter of vliegtuig)
 • Naar Snowworld om te skiën of snowboarden
 • Luchtballonvaart
 • Zijn favoriete auto huren (bijvoorbeeld een Tesla of dikke Jaguar) om een dagje in rond te rijden
 • Voor in het voorjaar: dagje varen op een bootje
 • Bezoek aan een stoer museum (fotografiemuseum, oorlogsmuseum, treinmuseum etc.)
 • Whiskeyproeverij
 • Naar de sauna
 • Bezoek aan een brouwerij (zoals La Trappe bij Tilburg) met rondleiding en proeverij
 • High wine met lekkere hapjes
 • Indoor skydiven

Kleurrijke sokken (zonder gaten)

Sokken? Nee toch? Ja, toch wel! Mannen houden van praktische cadeaus, en sokken zijn gewoon super praktisch. De gemiddelde vent koopt zelf niet zo gauw nieuwe (en loopt overigens ook rustig door op sokken waar gaten in zitten). Bovendien zijn sokken tegenwoordig helemaal zo saai niet meer! Je hebt van die vrolijke happy socks bijvoorbeeld. Ze hebben zelfs leuke giftboxes met kerstsokken erin. Leuk om te geven en te krijgen.

Nieuwe boxers

En als we het dan toch over de cliché’s hebben: ja, ook boxershorts horen op deze lijst. Om dezelfde reden als die sokken hierboven. Boxers zijn praktisch, hoog nodig en zeker als je iets voor je man of vriend zoekt; voor ons is het ook wel leuk om hem eens in een andere onderbroek te zien, toch? 🙂 H&M heeft vaak leuke (ook kerstboxers overigens). Datzelfde geldt voor HEMA.

Iets voor zijn auto

Mannen & auto’s, ik snap persoonlijk niet zo goed wat ze er mee hebben. Toch is het een feit: veel kerels zijn dol op hun ‘vehicle’. Loopt er bij jou thuis ook zo-eentje rond die gek is op zijn auto, dan zijn autogerelateerde cadeautjes altijd een schot in de roos. Denk aan:

 • setje reservelampen
 • autoparfum (van Rituals bijvoorbeeld)
 • tegoedkaart voor wasstraat
 • gereedschapsetje
 • een winter/zomercheck van de auto
 • een schoonmaakbeurt voor de binnenkant(!) van de auto
 • een setje spul om de ruiten ijsvrij te maken (krabber + spray)
 • een nieuwe autoradio
 • cd’s met echte autorijd-muziek voor onderweg (nee, niet Chris Rea, die niet)

Iets dat met zijn lievelingssport te maken heeft

Houdt de man waar jij een cadeau voor zoekt van een bepaalde sport? Geef hem dan een sport-gerelateerd cadeau. Een abonnement op een voetbaltijdschrift, een miniatuur van de formule 1 auto van Max Verstappen. Een dvd met een jaaroverzicht of de hoogtepunten van zijn lievelingssport. Of nog leuker: kaartjes voor een wedstrijd in het nieuwe jaar.

Iets te eten of drinken

Wat eet en drinkt hij het liefste? Geef hem een set lekkere worstjes die je op de kerstmarkt koopt of hartige (pittige) pepernoten van de pepernotenfabriek (met sweet chili smaak bijvoorbeeld, of seroendeng). Ga voor speciale thee, of koop lekkere speciaalbiertjes. Die kun je individueel inpakken, dus weer extra volume voor onder de kerstboom! Of geef hem snoepgoed met zijn favoriete drankje erin. Wist je bijvoorbeeld dat er toffees zijn met Jack Daniels erin? De Bijenkorf is een goede plek om te gaan rondneuzen voor dit soort lekkers.

Theater- of bioscoopbon

Samen naar die nieuwe film van de Avengers, of die vette actiefilm. Vindt hij leuk, en jij ook toch? Geef hem een bioscoopbon om jou mee te nemen voor een gezellig filmavondje. Misschien kunnen jullie een keer zo’n VIP-ervaring doen bij de Pathé (met een uurtje onbeperkt eten en drinken erbij, is leuk!). Is hij meer een theatertype? Er zijn ook allerlei theaterbonnen die je bij de Bruna bijvoorbeeld kunt kopen. Kan hij zelf een leuke voorstelling uitkiezen.

Dat kledingstuk dat ie zelf te duur vindt

Ik ken maar weinig kerels die van shoppen houden. Soms zien ze ergens in een winkelruit of in een foldertje een leuke trui, spijkerbroek of gave schoenen, maar vinden ze het dan toch weer zonde van het geld. Of ze hebben geen zin om ervoor naar de winkel te gaan. Hoor je hem ergens gedurende het jaar roepen ‘leuke schoenen’ of iets in die richting? Take a mental note, en koop die hap. Wel handig als je het vlak voor kerst koopt zodat hij het nog kan ruilen als het niet past.

Iets om mee te klussen

Deze is alleen voor mannen die van klussen houden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hem klusspulletjes geeft als een soort van ‘hint’, in de hoop dat hij hiermee nu eindelijk eens die plintjes gaat plakken of dat schilderij ophangt. Haha! Tenzij jullie elkaar graag met dat soort dingen plagen, dan kan het uiteraard wel! Anyway; nieuwe boortjes voor zijn boormachine, een stoere nieuwe hamer, of gewoon een cadeaubon van de bouwmarkt zodat ie zelf iets leuks kan uitzoeken. Het ken allemaal!

Tijdschriften en boeken

Houdt hij van lezen? Voor iedere hobby, passie of interesse is wel een tijdschrift. Je kunt hem direct een jaarabonnement op een tijdschrift cadeau geven, maar met de nationale tijdschriftenbon kan ie zelf iets uitkiezen. Weet je zeker dat ie het leuk vindt! Een nieuw boek over zijn passie dat net uit is gekomen of een nieuw boek van zijn favoriete auteur is uiteraard ook heel leuk.

Iets voor in huis wat jullie steeds maar niet kopen

Last but not least: iets voor in huis dat je al langer nodig hebt. Deze is speciaal voor als je iets zoekt voor je partner. Koop iets wat jullie steeds maar niet aanschaffen, maar waar jullie het wel regelmatig over hebben. Nieuw beddengoed bijvoorbeeld. Of nieuwe handdoeken/washandjes voor in de badkamer, want die zijn toch echt aan vervanging toe. Nieuwe spotjes of hallogeentjes voor in de lampen (want die doen het al maanden niet). Een lekker praktisch cadeau; vindt hij niet erg en je hebt er zelf ook wat aan!

Kerstcadeaus voor mannen: nog een paar tips

Zo, dat was een hele waslijst met inspiratie! Ik hoop natuurlijk dat er iets voor je tussen zit. Heb je inspiratie opgedaan? Of weet je misschien zelf nog een heel gaaf kerstcadeau voor mannen dat hier nog niet tussen staat? Let me know in een reactie hieronder. Oh en om af te sluiten nog een paar handige tips als het om kerstcadeau-shoppen voor mannen gaat:

 • Vraag advies aan andere mannen, zijn vrienden of collega’s bijvoorbeeld. Zij komen soms met ideeën waar je als vrouw niet aan denkt of spullen waar hij het met jou nooit over heeft, maar met hen wel (omdat-ie denkt dat het jou toch niets interesseert haha).
 • Schrijf verder gedurende het jaar alles waarvan hij zegt ‘dat is leuk’ (of lekker, als het om eten of drinken gaat) op. Aan het einde heb je een lijstje vol inspiratie.
 • Realiseer je dat het mannen écht, écht vaak niet uitmaakt wat je ze geeft. Wij vrouwen willen ze graag verrassen en blij maken. Maar dat je zoveel moeite voor ze doet, vinden ze vaak überhaupt al geweldig. En dat is misschien soms lastig, maar ook wel heel erg lief en leuk van ze. Toch?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

 1. Will Langenberg op

  Wat een leuke ideeën voor de Kerstcadeautjes voor een man.
  Vind het altijd zo moeilijk iets te verzinnen.
  Hier heb ik wel iets aan, bedankt.

  • Nicolette van Spreuwel op

   Als je man koken ook maar een beetje leuk vindt is een kookworkshop ook leuk om cadeau te geven.. En als ie niet zo van het koken is, de meeste mannen vinden BBQen wél heel leuk en daar zijn ook hele leuke workshops voor.