Halve kerstkrans maken op een metalen ring

4

Traditionele kerstkransen zijn dik, vol en hebben een basis van oase of stro. Deze hippe, moderne kerstkransen zijn gemaakt op een simpele metalen ring en zijn juist slank en dun. En dan hebben we ook nog eens maar de helft van de krans met groen versierd. Halve kerstkransen zijn dit jaar helemaal in. Je ziet het veel in Scandivische landen, maar ook in Nederland.

Wat heb je nodig voor de ‘halve’ kerstkransen?

Zorg dat je in huis hebt:

  • Witte metalen ringen (ik kocht ze voor €0,97 per stuk bij Søstrene Grene)
  • Verschillende soorten kerstgroen, ik gebruikte Pinus, Nordmann, Eucalyptus, Eucalyptus-besjes en Conifeer)
  • Rood lint
  • Plakband
  • Binddraad
  • Schaar & groenschaar

De halve kerstkransen maken

1. Begin met het voorbereiden van de ring. Wikkel het lint rondom de helft van de ring en laat steeds wat wit over, zo krijg je een soort ‘candy cane’ effect. Plak het beginnetje en het einde vast met plakband. Het is niet erg als dit een beetje rommelig is, want dat zie je straks toch niet.

2. Knip wat takjes groen af met je groenschaar en maak een ‘ontwerp’. Leg de takjes aan één kant van de ring tot er een verdeling ontstaat waar je tevreden mee bent. Bind nu met binddraad (ik gebruikte zilveren katoendraad van Søstrene Grene van €1,94) de takjes vast aan de ring. Zorg dat je geen metaal meer ziet zitten. Maak het draad vast met een dubbele knoop (goed aantrekken zodat alles blijft zitten).

3. Klaar? Nu hoef je alleen nog maar een lintje door de krans te doen en je kunt hem ophangen! Je ziet op de foto’s in deze blog dat het lint een beetje ‘off center’ hangt vanwege het gewicht van het groen. Een beetje quirky dus, maar daar hou ik wel van.

Variatie-ideetjes voor de halve kerstkrans

Als je voor een meer cleane look wilt gaan, kun je het lint ook weglaten. Dan zie je het metaal. Søstrene Grene heeft ook zilveren metalen ringen en gouden, dus je kunt het aanpassen aan jouw smaak. Wil je geen halve ringen maken? Dan kun je ook ‘all the way’ gaan en je krans helemaal vol binden met kerstgroen. Heb je nog steeds een dunne kerstkrans, maar dan wel traditioneel!

Tot slot is het natuurlijk ook leuk om kerstlampjes in de krans te verwerken. Het is wel wat lastiger om de batterijtjes te verstoppen dan in een traditionele kerstkrans, omdat de krans zo dun is. Ik heb mijn kransen hierboven even op de buffetkast gehangen, daar zou je de batterijhouder makkelijk achter de deur kunnen ‘plakken’. Maar anders is het toch wat lastiger.

Ga jij een halve kerstkrans maken dit jaar?

En, is het iets voor jou… zo’n halve kerstkrans? Ga jij er eentje maken? Of blijf je toch bij de traditionele dikke, grote en goedgevulde kerstkransen? Laat het me weten in een reactie hieronder! En heb je nog vragen over de materialen die ik gebruikt heb of de werkwijze, stel ze dan ook gerust. Veel diy-plezier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Ik ga hem zelf niet maken maar wel een tip voor de kerstverlichting. Ik zag bij de bloemist hier in het dorp draadverlichting (meen 20 lampjes) met een hele platte batterijhouder. Zaten zo te zien 2 van die platte batterijen in. Die zou je wel makkelijker kunnen verstoppen!