Quiz! Weet jij echt álles over Kerst?

33

Hey jij daar, hoe zit het eigenlijk met jouw algemene kerstkennis? Vind je jezelf wel een kerstkenner of valt er voor jou nog wel wat bij te leren op kerstgebied? There is only one way to find out: door deze kerstvragenquiz te doen natuurlijk! Eens kijken hoe goed jij de blogjes hier op Christmaholic leest, muhahahaha… (grapje natuurlijk).

1. Welke kerstkleding wordt ieder jaar alsmaar gekker?

Correct! Wrong!

2. Hoeveel adventskaarsen steken mensen per jaar aan?

Correct! Wrong!

3. Hoe zeg je “Fijn kerstfeest” in het Spaans?

Correct! Wrong!

4. Welk rendier hoort niet in het rijtje thuis?

Correct! Wrong!

5. Op welke data vallen de ’12 days of Christmas’?

Correct! Wrong!

6. Welk groot bedrijf heeft ‘Santa’ zoals wij hem nu kennen, vormgegeven?

Correct! Wrong!

7. Wat wordt vaak gezien als de nummer 1 kersthit allertijden?

Correct! Wrong!

8. Op welke datum mag het eerste deurtje van een adventskalender geopend worden?

Correct! Wrong!

9. In welk land wordt kerst ieder jaar als eerste gevierd?

Correct! Wrong!

10. Vanaf wanneer kun je iedere dag minstens één kerstblog op Christmaholic.nl vinden?

Correct! Wrong!

Weet jij écht alles over kerst?
Geweldig!

Wauw! Jij weet werkelijk alles over Kerst! Deel jouw wijze kerstwoorden met ons in de comments hieronder, kerstkennert die je bent!
So close!

Jij hebt maar één foutje. Te gek! Welke had je mis? Of hadden wij het mis? Laat het ons weten in de reacties hieronder!
Oei....

Jouw kerstkennis is nog niet wat het zou kunnen zijn. Niet getreurd! Snuffel eens tussen onze blogs, wellicht leer je iets over over Kerstmis dat je nog niet wist!
Beginneling.

Hey, hoi beginneling! Jij hebt nog een weg te gaan, maar het begin is er! Snuffel nog wat rond op onze blogs om weer iets nieuws te leren. Welke kerstweetjes wist je wel al? Laat het ons weten in de comments.
Goed bezig!

Netjes! Jij bent goed bezig, een Christmaholic in de dop! Wat wist je nog niet? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Share your Results:

En, wat was jouw score? Hoeveel vragen had je fout (of goed)? Deel het in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Charlie groeide op in een echte Britse kerstfamilie. Haar liefde voor DIY-en komt tijdens de feestdagen goed van pas. Zo vind je haar meestal met een haakwerkje onder een warm deken. Check haar vertaal- en/of DIY projecten op haar instagram @Charlingual of op haar website.

Reageer!

33 reacties

  1. Alles goed. Leuke vragen. Het liedje kostte wat denkwerk
    kan niet wachten tot kerstavond familietraditie om dit samen te vieren met een lekker etentje met met mijn familie. 1e kerstdag met mijn eigen gezin en 2e kerstdag met de schoonfamilie.

  2. 9 goed ook ik had de twaalf dagen vraag fout! Ik dacht echt dat dat de dagen ervoor waren! Maar nu ik het liedje eens voor mezelf zing, begint de eerste zin met on the first day of christmas!! En dan komt er elke keer een dag bij. Logisch dus!

  3. De eerste vraag had ik (fout) maar dat zie ik anders 😀 daar ik de kersttruien super leuk vind, en de wanten en sokken ook.Enige wat ik echt fout vind zijn die haarbanden, ik kan dan echt niet stoppen met gille van de lach: geen gezicht.

  4. I got it ! Alhoewel over de song enige twijfel bestaat. de best verkochte kerstplaat zou White Christmas moeten zijn van Bing Crosby. En misschien komt Do They Know It’s Christmas Time van Band Aid ook mooi in de buurt.

  5. ik heb 0 uit 10 maar op het internet is alles gewoon goed dus maak je quiz beter!!!!!1 of zorg dat de uitslag klopt!!!!!!!!!!!

  6. Ik heb 0 vragen van de 10 juist ligt dit aan mij??? of is deze quiz echt pure onzin, waar vind je de antwoorden? ik heb echt niet zo een laag IQ. ik ben boos