Kerstcadeaulabels maken met Stampin’ Up!

0

Een mooi ingepakt kerstcadeau staat natuurlijk het allermooiste onder de kerstboom. Het inpakpapier gooi je meestal na het uitpakken weg, maar wat als er nu een leuk zelfgemaakt label aan zou zitten? Die kan de ontvanger prima nog bewaren en zelf weer opnieuw gebruiken voor een eigen kerstcadeautje! Zo is een cadeaulabel dus een klein cadeautje op zich! In deze blog gaan we vrolijke & feestelijke kerstcadeaulabels maken.

Cadeaulabels maken voor Kerst met Stampin’ Up!

Ik maak mijn labels zelf met de materialen van Stampin’ Up! en gebruik ze niet alleen voor kerstcadeaus, maar bijvoorbeeld ook als ik iemand een kleinigheidje wil geven zoals een doosje chocola of een bloemetje. Start met een vel stevig papier op het formaat A4, in dit geval gebruik ik Whisper White thick cardstock.

Hiervan snijd je met de Stampin’ Trimmer stroken van net iets smaller dan 5 cm. Dat gaat heel makkelijk met dit snij-apparaat dankzij het stootrandje. Daardoor ligt het papier altijd recht. Ruitjes met maataanduiding zowel in cm’s als inches maken het extra simpel. Met deze tool kun je naast snijden eveneens je papier rillen (maken van een vouwlijntje). De 6 stroken snijd je ook weer door midden op 10,5 cm. Hierdoor ontstaan er 12 kortere strookjes; de basis voor 12 kerstcadeaulabels.

12 cadeaulabels met geponste randjes

Vervolgens gebruik je de Scalloped tag topper pons om er een mooi randje aan te maken. Voordeel van deze pons van Stampin’ Up! is dat er ook direct een gaatje wordt geponst voor een lintje of touwtje. En de stroken van 5 cm passen er precies in. Omdat je door de onderkant van de alle Stampin’Up! ponsen kunt kijken, kun je altijd controleren of het papier er goed in zit voordat je hem indrukt. Dus nooit meer mislukte labels die je weg moet gooien, want dat is toch zonde van het papier!

De kerstcadeaulabels stempelen

Voor de labels uit het voorbeeld heb ik de stempelset Seasonal Chums gekozen. Deze is verkrijgbaar in de Clear variant (deze bevestig je op de herbruikbare acrylblokken en haal je er na gebruik weer vanaf) en de Wood variant. Bij de Wood variant krijg je er houten blokken bij om de rubber stempels er permanent op te bevestigen.

Ik kies zelf bijna altijd voor de Clear-variant omdat dit voordeliger is en minder ruimte in mijn kast kost. Nog een voordeel is dat je de clear variant ook kunt gebruiken in combinatie met een stempelhulp zoals de Stamparatus die binnenkort wordt gelanceerd. Hiermee wordt netjes stempelen en series dezelfde afdrukken maken nog gemakkelijker.

Seasonal Chums

Seasonal Chums is een vrolijke set die zowel bruikbaar is voor Kerst als voor Halloween. Ik heb voor deze labels de sneeuwman en Rudolf gestempeld met Memento zwarte inkt, omdat ik ze nog wilde inkleuren.

Omdat op 1 stempel zowel voor- en achterkant van de figuurtjes staan, heb ik het deel dat ik niet wil stempelen afgeplakt met een post it. Vervolgens inkt ik de stempel in, haal het post-it briefje er weer af en maak ik de afdruk op het label. Bij Rudolf heb ik gestempeld op een restje cardstock in de kleur Crumb Cake en dit langs de randen uitgeknipt.

De stempels inkleuren

Het inkleuren van de afbeeldingen heb ik gedaan met Stampin’ Blends. Dit zijn markers op alcoholbasis met zowel een dunne als dikke punt. Per kleur is er een lichte en donkere variant waardoor je de kleuren mooi kan laten blenden (overvloeien) en je een professioneel resultaat krijgt op een makkelijke manier. Echt iedereen kan mooi kleuren met deze markers! Wil je ergens een lichter vlekje of heb je een klein foutje gemaakt, dan hebben we in de serie van de Stampin’ Blends hiervoor ook nog de color lifter, super handig!

Ik heb 1 sneeuwman gekleurd met de volgende kleuren:

– lichte Soft Sky (sneeuwman en ondergrond)
– lichte en donkere Crumb Cake (hoed en konijntje)
– donkere en lichte Old Olive (handschoenen, sjaal en hulstblaadjes)
– donkere en lichte Cherry Cobbler (handschoenen, sjaal, hulstbesje en band om de hoed)

De sneeuwman zelf heb ik alleen aan de randen een klein beetje licht Soft Sky gegeven en uitgeblend met de Color Lifter om de harde randen weg te halen. Die techniek heb ik ook gebruikt op de ondergrond. Voor de monochrome sneeuwman heb ik de donkere en lichte Basic Gray blends gebruikt en Old Olive en Cherry Cobbler voor de hulst met besjes. Ik vond het wel een leuk effect hebben om deze er uit te laten springen. Voor de nodige bling heb ik nog wat Wink of Stella toegevoegd. Dat is een stift met doorzichtige glittervloeistof met penseelpunt. Deze droogt transparant op een laat een mooi glittereffect achter.

Omdat rudolf gestempeld is op Crumb Cake papier had die niet heel veel kleur meer nodig. Alleen wat donkere Crumb Cake, Cherry Cobbler en Daffodil Delight. De vlekjes en het staartje heb ik nog geaccentueerd met een Chalk marker (krijtstift).

De kerstcadeaulabels afmaken

De labels heb ik verder nog afgemaakt met wat plaksteentjes, glitter dots en lintjes. Rudolf heb ik met dimensionals (foam 3d plakkertjes) verhoogd opgeplakt. Bij dat label heb ik ook een extra laag toegevoegd door een stukje Design Papier uit te ponsen met de Starburst pons.

Je las eerder in deze blog dat de stempels met de figuurtjes zowel voor als achterkant op 1 stempel hebben, en wel met de bovenkanten tegen elkaar. Daar heeft Stampin’ Up! een goede reden voor. Met de bijbehorende Framelits (snijmallen) kun je namelijk de beide figuurtjes uitstansen als 1 geheel. Je hoeft ze nog maar dubbel te vouwen en je hebt een labeltje, compleet met oogje voor een touwtje eraan. Voor het gebruik van de framelits heb je echter wel een stansmachine zoals de BigShot nodig. Hieronder zie je nog een voorbeeld hoe dit er uit ziet.

Kerstcadeaulabels maken met Stampin’Up

En, wat vinden jullie van deze kerstcadeaulabels? Zijn ze leuk of niet? Dankzij de handige spulletjes en materialen kun je ze vrij snel en makkelijk maken. Met deze uitleg kun jij het ook! Heb jij al cadeaulabels gemaakt voor je kerstcadeautjes? Deel dan een foto hieronder in een reactie! Mocht je nog vragen hebben over de gebruikte materialen of over Stampin’Up!, stel ze dan gerust. Stempelgroetjes van Tante Janny!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Janny verstuurt ieder jaar nog een flinke stapel handgemaakte kerstkaarten. Als Stampin' Up! demonstratrice geeft ze hierin workshops aan groepen mensen, maar ook één op één. Ze vindt het prachtig om te zien hoe mensen iedere keer weer versteld zijn van wat ze zelf uit hun handen toveren met stempels, inkt en papier. Janny nodigt je daarom van harte uit om eens rond te kijken op haar blog, Instagram en Facebookpagina.

Reageer!