December aftelkalender voor de kleintjes

0

‘The most wonderful time of the year’ staat voor de deur! De decembermaand komt er weer aan, een maand vol fijne feestdagen, warmte en gezelligheid! Ook voor de kindjes is dit een feestelijke, maar ook heel drukke maand. Om te beginnen met de Sinterklaasviering, want daar kijken ze zo naar uit! En daarna volgen natuurlijk de kerstdagen. Met de December aftelkalender wordt de voorpret alleen nog maar groter.

Download gratis & knutsel er op los

Vorig jaar ontwierp ik al een Sinterklaas aftelkalender (die je trouwens nog steeds gratis kunt downloaden). Dit jaar heb ik een ander leuk DIY-project voor jou en je kinderen ontworpen; de ‘December aftelkalender’ (ha, dat rijmt!)

Om het voor de kids overzichtelijk te houden wanneer de feestdagen plaatsvinden, heb ik een leuke December aftelkalender ontworpen, waarmee ze uit kunnen kijken en aftellen naar de Kerstdagen! Je kunt de kalender hier downloaden en zelf uitprinten. Let er met het uitprinten op dat je het document ‘passend maakt op de pagina’. Zo schaalt jouw printer de download in de juiste afdrukinstellingen. Voordat je start met knutselen, dit zijn je benodigdheden:

 • Pinter, perforator
 • Schaar, lijm
 • Touw of lint
 • Potlood/stiften
 • Eventueel versiering, zoals glitters of kraaltjes of gekleurd (glitter)papier

Hoe maak je een feestelijke kerstslinger van de aftelkalender?

Hoe tof is het om deze aftelkalender te gebruiken als een soort adventskalender? Nee, geen cadeautjes, maar iedere dag een cirkel uitknippen, knutselen en aan de slinger toevoegen. Het is super leuk om iedere dag creatief bezig te zijn met je kleintjes én zo heb je met de Kerstdagen je kerstslinger helemaal af. Hoe maak je de feestelijke slinger van deze aftelkalender? Ik geef je wat tips!

Stappenplan en een paar handige tips

Hieronder volgen de stappen én de tips:

 • Knip de cirkels uit. Plak ze, voor een nog feestelijker effect, op gekleurd (glitter)papier of versier de achterkant ook.
 • Maak met een perforator gaatjes in de cirkels, op het zwarte puntje bovenin, waar je ze straks aan een touwtje vast kunt maken en kan ophangen.
 • Versier de afbeeldingen. Teken ze met potlood of viltstift (let dan wel op dat je niet te vaak over de zwarte printer-inkt gaat), of gebruik verf en glitters, super feestelijk!
 • Je kunt je slinger nog verder versieren met bijvoorbeeld leuke kraaltjes.
 • De ronde hangers kun je vastmaken aan een lintje/touw en zo iedere dag een hanger met lintje aan de slinger knopen. Met Kerstmis is je slinger af! Een heerlijk creatief project om met de kids te doen.
 • TIP: Maak een leuk pakketje voor iemand die je lief is en van creatief doen houdt! Neem een (goodie)tasje, stop daar de uitgeprinte aftelkalender in,  gekleurd papier, wat versiering en touw. Geef dit cadeau. Zo hebben ze een leuk DIY pakketje voor de decembermaand!

Ga jij met de December aftelkalender aan de slag?

Ga jij aan de knutsel met deze december aftelkalender en heb je een foto gemaakt van het heerlijke geknutsel samen of misschien zelfs van het eindresultaat? Dan vind ik het superleuk als je die met ons deelt in een reactie hieronder. Heel veel knutsel- en kerstplezier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Liseth Blitz van Blitz Ontwerpt is grafisch ontwerper en illustrator. Ze ontwerp voor zowel particulieren als bedrijven en je kunt bij haar terecht voor een persoonlijk en origineel ontwerp. Liseth maakt ook toffe kerstkaarten.

Reageer!