5 tips om goedkoop je kerstkaarten te versturen

1

Samenwerking – Met nog minder dan een maand tot de kerst, zijn veel Nederlanders al aan het oriënteren voor cadeaus, kerstkaarten, het kerstmenu en de bijbehorende uitnodigingen. Leuke dagen, maar natuurlijk ook een prijzige periode. Voor de kerstvierder die iets minder te besteden heeft, zetten we een aantal tips bij elkaar om voordelig uit te zijn bij het versturen van kerstkaarten. Dat hoeft je namelijk helemaal niet zoveel te kosten.

1. Bewaar je oude kerstkaarten

Stuur je iedereen die in je adressenboekje staat ieder jaar een kaartje? Leuk, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Veel Nederlanders vinden een kaartje helemaal niet zo belangrijk. Je kunt daarom natuurlijk ook alleen een kerstkaartje sturen naar degenen die jou trouw een kerstkaart (terug)sturen.

Bewaar de kerstkaarten die je ontvangt, zodat je weet wie je het jaar erop allemaal een kaartje gaat sturen. Je kunt natuurlijk ook opschrijven van wie je een kaartje hebt gehad. Met de handige kerstkaartenpagina in de kerst planner van Christmaholic wordt dat een eitje!

2. Kies voor een goedkoop kerstkaartje

Een kerstkaart hoeft helemaal niet veel te kosten. Zo kun je een gratis e-card sturen, maar je kunt bijvoorbeeld ook terecht bij een prijsvechter, zoals de kerstkaarten van Kaartenhuis. De prijzen van kerstkaarten bij Kaartenhuis zijn een stuk lager dan bij andere online kaartenwinkels.

3. Bezorg de kaarten niet per post

Postzegels zijn een grote kostenpost als het gaat om het versturen van kaarten. Waarom dus niet gewoon ouderwets even langslopen bij de buren of de kaarten persoonlijk overhandigen aan familie en vrienden? Bij online kaartenwinkels kun je de kaarten ook als een pakketje thuis laten bezorgen. Je betaalt dan wel voor een ‘pakketje’, maar zo bespaar je alsnog veel op postzegels door ze vervolgens zelf uit te delen.

4. Toch per post? Gebruik de Decemberzegels

Wil je toch de kaarten via de post versturen? Dan zijn de decemberzegels voordeliger (het scheelt je €0,10 per postzegel). Daarnaast zien ze er natuurlijk extra feestelijk uit dankzij de vrolijke ontwerpen!

5. Koop een serie kaarten

Het uitkiezen van losse kaarten is leuk, maar tegelijkertijd een aanslag op je portemonnee. Het best kun je kiezen voor een serie kaarten bij één aanbieder. Dit is goedkoper omdat je dan korting krijgt, waardoor de prijs per kaart dan snel daalt. Bij het eerder genoemde Kaartenhuis betaal je per stuk €0,79. Kies je echter voor 25 kaartjes, dan kosten ze per stuk nog maar €0,39.

Heb jij zelf nog een andere gouden tip om geld te besparen op het versturen van je kerstkaarten? Deel hem dan in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!

1 reactie

  1. SANDD heeft dit jaar een eigen kerstzegel voor particulieren, te koop bij de Blokker, waar je ook je kerstkaarten kwijt kunt. Scheelt aanzienlijk in vergelijking met PostNL…