Vlogmas #3: Christmaholic Kerstdag & Thanksgiving

2

Week drie van Vlogmas! Deze week stond volledig in het teken van de Christmaholic Kerstdag op zaterdag 25 november. Deze ‘eerste’ Kerstdag vond plaats bij de Watermolen van Opwetten in het Brabantse Nuenen en was – vond ik zelf – echt wel een succes! In de video hierboven zie je onder andere wat van de voorbereidingen voor deze grote dag, de Kerstdag zelf en onze Thanksgiving-viering bij Arvid en Christina!

Een kapotte camera…

Het vloggen was deze week toch wel wat lastiger omdat mijn camera was gevallen. De lens was compleet ingedeukt en de camera is echt helemaal kapot, total loss. Dat betekende dat ik een stuk minder heb kunnen vastleggen dan ik eigenlijk wilde. Maar gelukkig heb ik weer een nieuwe!! Kost wat (dik 500 euro en een hoop stress – iets met PostNL die er een potje van maakte), maar ik kan gewoon niet meer zonder!

De ‘eerste’ Kerstdag

Wat was het leuk tijdens de Kerstdag! Met zo’n 30 dames (en twee heren) hebben we een dag lang gekneuterd en gekerst. In de gezellige oude ‘schuur’ (de Oliemolen) startten we met drie creatieve kerstworkshops. Daarna volgden een kerstcadeautjesloterij en een heerlijke Brabantse lunch.

We eindigden deze fijne dag in de prachtige kerstshow van Tuincentrum Coppelmans, waar de dames allemaal met 20% korting kerstinkopen konden doen! De wagentjes werden flink volgeladen, en ik mocht hier en daar nog wat trend- en shopadvies geven. Hieronder een paar fotootjes. In mijn dagboekblog binnenkort volgen nog veeeel meer foto’s! 🙂

Thanksgiving

We sluiten af met de Thanksgiving-viering met Arvid & Christina en Arvid’s ouders. We vieren sinds 3 jaar ieder jaar dit Amerikaanse feest samen, omdat Christina uit de Verenigde Staten komt. En iedere reden om lekker te eten en feest te vieren met mensen die je lief zijn, is een goede reden, toch?! In ’t filmpje hierboven legt Christina uit wat Thanksgiving precies is en wat we vieren. Op de foto’s hieronder zie je wat we allemaal voor lekkers hebben gegeten. Vooral de candied yams (zoete aardappel met marshmallows) is mijn favoriet!

turkey thanksgiving 2017Thanksgiving 2017Wat zie je volgende week in Vlogmas?

Volgende week ben ik jarig!! En daarom gaan Robert en ik samen een weekendje weg naar Edinburgh om de kerstsfeer te proeven, whiskey te drinken en gewoon samen te genieten. Ook gaan we volgende week onze kerstboom thuis opzetten, en ik denk dat ik dat ook maar eens ga filmen. Mits het allemaal mooi wordt haha! Ik zie jullie heel graag volgende week weer.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Zo zo zo leuk! Wat vind ik het enorm jammer dat ik niet bij de kerstdag kon zijn! Een weekendje Brussel is natuurlijk ook leuk maar de kerstsfeer daar was een beetje zoek.
    Volgend jaar weer? Ander weekend dan