Kerstboompjes maken van Conifeer

4

Mocht je het nog niet weten, 2017 is het jaar van de botanische Kerst! Groen is dé kerstkleur van het jaar en natuurlijke elementen mogen eigenlijk niet ontbreken in je kerstinterieur. Deze mini kerstboompjes van Conifeer doen het super als botanische kerstdecoratie. Ik vind ze vooral heel leuk om de kersttafel mee te versieren. En het allermooiste is nog: je hebt ze in minder dan 5 minuten gemaakt.

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • Een tak Conifeer
  • Een schilmesje
  • Boomstamschijfjes

Ik had de boomstamschijfjes nog liggen van onze bruiloft, toen deden ze dienst als naamkaarthouders tijdens ons wedding dinner. Ik kocht ze via What a Wonderful Christmas (€5,99 voor zes stuks). Dankzij het handige gleufje dat erin zit, kun je er ook allerlei andere dingen tussen steken. Zoals deze ‘boompjes’ van Conifeer bijvoorbeeld! Easy peasy & fool proof. Als je Conifeer in de tuin hebt, dan heb je mazzel! Anders koop je voor ongeveer een euro een takje bij het tuincentrum of de bloemist.

Uiteraard kun je ook bij het tuincentrum boomstamschijfjes kopen zonder gleufje, die zijn nog een stuk voordeliger ook. Met een mini-boortje zou je er een gaatje in kunnen maken, of je kunt er – als je heel handig bent – zelf een gleufje in zagen. Het voordeel van de boomstamschijfjes die ik gebruikt heb, is dat het gleufje er al in zit. Bovendien kun je ze ook gebruiken waar ze voor bedoeld zijn met Kerst: naamkaartjes erin doen! Dubbel plezier dus.

De kerstboompjes van Conifeer maken

Het maken van deze kerstboompjes van Conifeer is echt mega makkelijk. Zoek een takje uit dat een mooie kerstboomachtige vorm heeft. Snijd de onderste takjes indien nodig weg. Snijd nu met een schilmesje de voor- en achterzijde van het ‘stammetje’ een stuk dunner, totdat het takje in het boomschamschijfje past. En tadaaa je mini-kerstboompje is af! Vijf minuten later heb je zo 10 kerstboompjes gemaakt.

De mini-kerstboompjes van Conifeer gebruiken

De Conifeerboompjes zjin super veelzijdig. Je kunt ze los op tafel zetten, of onder een stolp (eventueel met wat lampjes) als botanische kerstdecoratie. Maar het allerleukste vind ik ze persoonlijk als tafeldecoratie. Zet ze verspreid over de tafel voor een botanisch effect en een feestelijk versierde kerstdis. Ook leuk: zet er op ieder bord eentje. Dat ziet er super gezellig uit, kijk maar naar de foto’s hieronder.

Ga jij deze mini kerstboompjes maken?

Schattig zijn ze hè, deze mini kerstboompjes? Je kunt ze ook met ander kerstgroen maken, maar dat vond ik zelf toch minder mooi (heb het geprobeerd met Nordmann-takken). Conifeertakken hebben de vorm van een boompje, dat maakt ze zo geschikt voor deze DIY! Ik hoor zoals altijd heel graag in een reactie hieronder wat je van deze DIY vindt. Ga jij de mini kerstboompjes van Conifeer zelf maken? Let me know! En je weet het hè? Spread the X-mas Love!!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties