Servetten vouwen voor het kerstdiner: stijlvolle bestekzakjes

1

Tijd om het kerstdiner voor te bereiden! Natuurlijk wil je de kersttafel feestelijk dekken. Wist je dat je met de kleinste aanpassingen al een groots effect kunt bereiken? Zoals met de servetjes! In deze blog laat ik je twee manieren zien om een soort ‘zakjes’ te vouwen van je servetten, waar het bestek en zelfs een menukaart in past. Servetten vouwen voor het kerstdiner in 3, 2, 1… go!

Bestekzakjes vouwen van servetten

Deze eerste methode is echt super simpel. Je kunt deze ‘pocket’ vouwen met een stoffen, maar ook met een papieren kerstservet. Net wat je in huis hebt! Mijn voorkeur gaat altijd uit naar de stoffen variant, omdat de textuur extra sfeer brengt op tafel.

Ik heb ervoor gekozen om zelf geen instructiefilmpje of instructiefoto’s te maken, want het internet staat er al vol mee! Via deze link vind je een video met instructies voor het vouwen van een simpele pocket. Natuurlijk heb ik de pocket wel zelf gevouwen, en dat zie je op de foto’s in deze blog.

servetten vouwen voor het kerstdinerAlleen de servet is natuurlijk hartstikke leuk. Maar je kunt de servet nog verder ‘afstylen’ met bijvoobeeld wat decoratie in de vorm van houten sterretjes. Ook leuk: een label met touw om het zakje binden. Op het label kun je uiteraard de naam van de dinergasten schrijven.

Als je pocket breed genoeg is, kun je er bestek in doen voor meerdere ‘gangen’. En je kunt er zelfs een menukaart bij steken. Variatiemogelijkheden te over!

Servet vouwen met één schuine lijn

Van een rechte lijn, gaan we naar een schuine lijn! Hier vind je de vouwhandleiding. Het handige van deze bestekzak is dat je hem ook kunt vouwen met servetten die niet vierkant zijn. Dat heb ik zelf dus ook gedaan (zie de foto hieronder). Je moet wel een beetje friemelen, maar na een beetje oefenen lukt het zeker!

servet vouwen voor kerstBestekzakje vouwen met drie schuine lijnen

Deze derde en laatste variant van het bestekzakje is nog wat stijlvoller. Het zakje is wel wat smaller, dat betekent dat je er minder bestek in kunt doen (alleen voor de eerste gang bijvoorbeeld). Je kunt er een leuke prikker of bijvoorbeeld een takje kerstgroen bij steken om het geheel af te maken. In deze video vind je 7 manieren om servetten te vouwen, de eerste variant is het exemplaar op de foto hieronder!

Servetten vouwen voor het kerstdiner: iets voor jou?

Natuurlijk ben ik weer heel nieuwsgierig naar jullie reacties. Vind je het leuk, deze servettenvouw-ideetjes? Als je het zelf ook hebt geprobeerd, plaats dan zeker even een foto in de comments hieronder (die kun je bij je reactie uploaden). En mocht je nog vragen hebben over servetten vouwen voor het kerstdiner, stel ze dan ook gerust hieronder. Tot de volgende blog!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Een ideetje om ze mooi gevouwen neer te zetten, zou ik leuk vinden.
    Altijd leuk om ideeën op te doen voor de gedekte tafel.