Dagboek van een Christmaholic: hoofdstuk #6

1

Ik heb even getwijfeld of ik nog een dagboekblogje zou schrijven. Nu ik iedere week een weekvlog maak, weten jullie toch al wat ik de afgelopen maand allemaal heb uitgevroten en meegemaakt. Maar ik wil toch nog wel wat meer vertellen & laten zien over de Christmaholic Kerstdag! En ik heb nog een paar nieuwtjes die niet in video’s zijn langsgekomen. So here we go…

De Eerste Kerstdag

Whaaaa, I did it! Mijn allereerste evenement voor lezeressen. En wat was het gaaf!! De eerste Christmaholic Kerstdag vond plaats bij de prachtige Watermolen van Opwetten. We startten met creatieve kerstworkshops; de deelnemers leerden kerstcadeaus inpakken, kerstcupcakes decoreren en kerstkaarten maken met Stampin’ Up! Iedereen was gekleed volgens de dresscode ‘Cozy Christmas’ en de kerstmuziek klonk gezellig op de achtergrond.

Foto door Caroline Piek van Piek & Pie

Na de workshops volgde een grappige kerstcadeautjesloterij (ik vond het heel grappig, kijk maar naar de foto hieronder haha). Maar liefst 9 gelukkigen gingen met een tof kerstcadeau naar huis. Natuurlijk was er ook voor de mensen die niet wonnen een presentje; iedereen mocht een houten ster voor in de boom meenemen. Na een groepsfoto buiten (die nog best wat voeten in de aarde had) gingen we naar Tuincentrum Coppelmans voor een rondleiding over de kerstshow.

Foto door Kirsten Huiting Fotografie

Foto door Kirsten Huiting Fotografie

Kerstshoppen met korting

Voor de deur van het tuincentrum vertelde ik kort wat over de show. Eenmaal binnen bleek het toch wel lastig met zo’n grote groep mensen. De paadjes zijn er vrij smal en de groep viel al gauw uit elkaar. Dat vond ik wel jammer. Toch wisten veel bezoekers me nog wel te vinden voor een praatje en hier en daar wat trend- en shopadvies! Ik heb veel volgeladen mandjes en wagentjes gezien. Die 20% korting tikte toch lekker aan, ik heb zelf ook nog uitgebreid geshopt :).

Foto door Kirsten Huiting Fotografie

Al met al was het een fantastische dag, en zeker voor een eerste keer heel erg geslaagd! De eerste reacties op de enquête die ik heb verzonden naar alle gasten zijn ook super positief. Natuurlijk zijn er dingetjes die beter kunnen, het middagprogramma bijvoorbeeld, maar dat kan ik mooi meenemen als ik besluit volgend jaar een vervolg te geven aan de Kerstdag. Of ik dat ga doen, weet ik nog niet zeker. Maar als het gaat gebeuren doop ik het event sowieso Tweede Kerstdag, haha!

Foto door Kirsten Huiting Fotografie

In deze blog heb je al wat fotootjes van de Eerste Kerstdag langs zien komen. Hieronder vind je daarnaast nog een video-impressie. Deze Vlogmas video is eigenlijk een stuk langer, hij begint met de voorbereidingen van enzo, maar ik heb hem zo ingesteld dat hij meteen begint bij de Kerstdag zelf als je op play klikt. Zo hoef je het hele verhaal ervoor niet te kijken :).

Christmaholic in de media

Ieder jaar weer weten de kranten, magazines en tv-programma’s me te vinden. Zo leuk is dat! Vroeger vond ik het vreselijk (en doodeng!) om op tv te komen, maar inmiddels ben ik wel aan die spanning gewend. Als je iets verkeerds zegt, dan kun je het altijd even opnieuw doen. Zo fijn is dat! Live uitzendingen of studio-interviews heb ik nog niet aangedurfd overigens. Maar mocht Koffietijd ooit bellen, dan zeg ik geen nee meer! Denk ik…. 🙂

Ook redacties van tijdschriften hangen regelmatig aan de bel. Over de kersttrends, en tips voor het dekken van de kersttafel bijvoorbeeld. De meeste bladen waarvoor ik geïnterviewd ben dit jaar verschijnen pas later in December, maar de 100% NL kerst- en cadeauspecial is als het goed is nu al te krijgen! Er staat een twee pagina’s tellend interview in. Super tof toch!?

Afgelopen week was ik daarnaast te zien in een uitzending van EditieNL. Het item ging over ‘vroeg je huis versieren voor Kerst’. Want kan dat eigenlijk wel, nog voor Sinterklaas je huis in kerstsferen brengen? Ha, moet jij eens drie keer raden wat mijn antwoord op die vraag was  ;-). Gemist? Hier kijk je het hele fragment nog eens terug!

15% adventskorting op de Kerstplanner

Om af te sluiten, nog even een leuke korting! Vanaf nu krijg je –  tot aan de Kerst – ruim 15% korting op de Kerst Planner als je de code ADVENT gebruikt. De printbare kerstplanner heeft een handige kerstkaartenplanner, gourmetplanner, kerstdinerplanner, versieringplanner en nog veel meer leuks om optimaal van je kerstvoorpret te genieten! De planner is in A4 en A5 formaat te koop via mijn Etsy shop. Je hoeft hem alleen nog even zelf te printen.

kerst planner 2017Vlogmas of dagboekblogs?

Dat was ‘m weer! Ik weet niet zeker of er nog een dagboekblogje zal volgen… Én al die weekvideo’s en dan ook nog iedere maand zo’n blog is misschien iets te veel van het goede. Wat vind jij leuker? De maandelijkse blogs of de wekelijkse Vlogmas video’s met steeds een klein blogje erbij? Laat je het weten in een reactie hieronder? Dan kan ik een weloverwogen keuze maken! Alvast heel erg bedankt lieve Christmaholics :).

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie