Hoe kies je het beste kerstboomkleed voor jouw boom?

0

Samenwerking – Wat doe jij eigenlijk om de voet van je boom? Laat je hem onbedekt? Leg je er een doek omheen? Kies je voor een rieten mand? Of heb je een heus kerstboomkleed in huis? Kerstboomkleden (in het Engels heten ze tree skirts) zijn al jaren ontzettend populair in de VS. Sinds kort zien we ze ook steeds meer in Nederland en België verschijnen! Maar hoe kies je nou het ideale kleed voor jouw kerstboom?

Zo kies je het ideale kerstboomkleed

Stel; je overweegt zo’n kerstboomkleed aan te schaffen: waar moet je op letten? En hoe zorg je dat je kleedje mooi aansluit bij de rest van de versiering in de boom? Samen met Henny van Infingo – de Nederlandse specialiste op het gebied van kerstboomkleden – heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet! Over hoe je de goede maat uitkiest, de goede kleur, stijl en kwaliteit.

Tip 1. Een goede maat is essentieel!

De belangrijkste tip die we je kunnen geven is: kies de goede maat uit! Veel kerstboomkleden in de winkel zijn te klein voor de grote kerstbomen die wij tegenwoordig graag in huis halen. Je kerstboomkleed moet altijd wat verder uitsteken dan de onderste takken van je boom. Anders valt je kleed helemaal weg! Dat is niet alleen zonde, want dan heb je zo’n mooi kleedje en dan zie je hem niet. Maar het zorgt er ook voor dat de hele vorm van je prachtig versierde kerstboom uit verhouding is.

Bij een grote kerstboom hoort een groot kerstboomkleed

In tuincentra zie je meestal kerstboomkleden van 1 meter doorsnede liggen. Alleen als je boompje maximaal 1.40m hoog is, is dat groot genoeg. Infingo verkoopt twee grotere maten kerstboomkleden in de webshop. De meeste kleden zijn er in de maten 1.20m en 1.40m.

Voor een kerstboom die kleiner is dan 1.70m is het kleinere maatje prima. Ga je voor een grote kerstboom (van 1.70 – 2.20m) dan kun je het beste de grote maat kiezen! Op Wikihow krijg je  trouwens nog meer handige tips over de grootte van je kerstkleed.

Tip 2. Match je kleed met je decoraties

Natuurlijk wil je dat je kerstboomkleed mooi matcht bij de rest van de versieringen in je kerstboom en je interieur. Het spreekt voor zich: maar zorg ervoor dat de boom en ook de stijl van de versieringen in je boom matchen met het kleed. Neem het kleed mee naar het tuincentrum als je kerstballen gaat kopen. Infingo verkoopt ook een aantal mooie decoraties voor in je boom die perfect matchen met de kerstboomkleden uit de collectie. Zo maak je er helemaal één geheel van.

Een neutrale kleur past bij alle kersttrends

Een kerstboomkleed gebruik je waarschijnlijk meerdere jaren achter elkaar. Zeker als je zo’n prachtig exclusief exemplaar koopt. Het is immers een flinke investering! Als je het leuk vindt om regelmatig van kerstversiering en kleuren te wisselen, kun je het beste kiezen voor een kerstkleed in een neutrale kleur, zoals crème met wit of goud. Dat past immers bijna bij iedere trendkleur.

Leg je kerstcadeautjes op het kleed onder de boom, zorg dan dat je ze inpakt in papier dat mooi bij het kleed past. Je wil natuurlijk voorkomen dat de kerstcadeaus vloeken bij je prachtige kleed en dat het geheel onrustig wordt.

Tip 3. Ga voor kwaliteit

Natuurlijk zijn er goedkope en duurdere opties als het om kerstboomkleden gaat. Het is net als bij spijkerbroeken; die heb je zowel van 20 euro als van 200 euro. Het is maar net wat je er zelf aan uit wil geven! Als je een beetje handig bent met de naaimachine, kun je je kerstboomkleed natuurlijk zelf maken. Er staan voldoende leuke ideeën voor op Pinterest. Kies je ervoor om een kleed te kopen dat je meerdere jaren wil gebruiken, ga dan wel voor kwaliteit. Een gevoerd kleed ligt veel mooier om je kerstboom dan een eendimensionaal ‘plat’ kleed. En luxe stoffen horen natuurlijk bij de feestmaand!

De kerstboomkleden van Infingo worden van luxe materialen met de hand vervaardigd en versierd door ambachtslieden in India. Het zijn echte kunstwerkjes. Hier lees je meer over hoe het kerstboomkleed precies gemaakt wordt, heel leuk om te zien! Er zit wel 6 tot soms 12 uur handwerk in het maken van een kleed! Al die noeste arbeid betekent dat de luxe kleden wat duurder zijn dan de kleedjes die je in de tuincentra ziet. Maar daar krijg je dan ook echt een prachtig, exclusief familiestuk voor terug.

Deel een foto van jouw kerstboom met kerstboomkleed!

Een goed kerstboomkleed gaat decennialang mee en kun je weer doorgeven aan je kinderen en zij op hun beurt aan hun kinderen. Zo wordt het kleed onderdeel van de tradities in je familie en zorgt het ieder jaar weer voor dat nostalgische kerstgevoel. Heb jij al een mooi kerstboomkleed in huis? Deel een foto in een reactie hieronder! Wij zijn heel benieuwd naar hoe jouw kerstboom mét kleed eruit ziet.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo