Kerstshoppen in Delft: dit zijn de hotspots

0

Welke stad kies jij dit jaar om je kerstinkopen te doen? Mijn favoriet is Delft. Het is een gezellige stad en perfect voor mensen die niet van grote massa’s maar juist van kleinschaligheid houden. In deze blog lees je wat t als je van kleinschalig houdt. Ga jij kerstshoppen in Delft? Hierna volgen wat tips over winkels die je beslist even moet bezoeken!

De Winkel

By far mijn meest favoriete winkel in Delft is De Winkel. Niet zomaar een cadeaushop, maar eentje waar je heel lang kunt rondsnuffelen. Ze hebben er artikelen van nu, maar een even zo grote collectie vintage. Zoals op hun website te lezen valt”De Winkel is een waar paradijs voor creatievelingen en paperlovers”.

Altijd fijn klanten die willen poseren! #lint #kant #fournituren #oppimpen #indebuurtdelft #indelft #igersdelft

A post shared by De Winkel (@dewinkeldelft) on

Ze hebben een grote collectie (oude) knopen, band, lint, papier, notebooks, ansichtkaarten, poëzieplaatjes en nog veel meer. Hier heb ik mijn eerste vintage wenskaarten gekocht die mij inspiratie gaven om mijn eigen webshop te beginnen.

Locatie? Vrouwjuttenland 39

Zinderin

Voor een prachtig handgemaakt cadeau ben je bij Zinderin (geweldige naam trouwens) op het juiste adres. De producten worden gemaakt door mensen met een beperking in het atelier achterin de winkel. De verschillende soorten kaarsen zijn afgestemd op het seizoen en ’t zijn ware kunstwerkjes. De egeltjes en vosjes zijn zo schattig! Verder vind je in dit winkeltje tassen, keukenschorten en prachtige vazen.

Locatie? Choorstraat 47

Pleck

In conceptstore Pleck kun je zowel shoppen als eten & drinken. Stop hier even voor een heerlijke lunch of koffie met een stukje taart. In de winkel vind je modern design, trendy cactussen, kleding, tassen, kussens, kaarsen en lampen allemaal prachtig gestyled opgesteld. Voor een cadeautje voor een trendvolger slaag je hier vast en zeker!

Locatie? Voldersgracht 17A

House of Vermeer

House of Vermeer; de naam van deze winkel is gekozen, omdat de schilder Johannes Vermeer jarenlang in dit pand heeft gewoond. Voor een echt Delftsblauwe kerstbal heeft deze winkel keuze genoeg. Ze verkopen er ook Hollandse gadgets zoals Cow Parade en My-Gifts Kerstballen.

De ECOZZ shopping bags, voorzien van een ritssluiting en gemaakt van 100% gerecyclede PET flessen zijn bedrukt met schilderijen van beroemde schilders: een origineel cadeau voor een leuke prijs: € 9,95. En opgevouwen zijn ze lekker handzaam (3cm x 7cm x 11cm).

Locatie? Markt 52

Cheese and more

Een beetje toeristisch, maar de kazen smaken goed bij Cheese and more. Wat dacht je van de kleurrijke blauwe lavendelkaas of de rode of groene pesto? Ze zijn in de verpakking lang houdbaar, dus je kunt een kaasliefhebber er mee verblijden. Je mag altijd proeven en ze verkopen er ook kaasdips, mosterd, chutney, confitures en traditioneel bereide nougat.

Locatie? Markt 43

Groene Vingers

Zo’n leuke winkel is Groene Vingers, je komt er ogen te kort! Het is een plantenshop met toffe plantenhangers, trendy planten, mooie potten en vazen, krukjes, tafeltjes, stolpen, kerstspulletjes en bijzondere kerstkaarten. Zeker even binnenwandelen als je gaat kerstshoppen in Delft!

Locatie? Burgwal 23

Stads-Koffyhuis

Na een dagje shoppen is het goed toeven in het Stads-Koffyhuis. Wij aten er een pannenkoek en, waar ik zelf zo dol op ben, een flammkuche! Het restaurant is doordeweeks van 9.00 tot 19.00 uur open, op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zon- en feestdagen zijn ze gesloten.

Locatie? Oude Delft 133

Kerstevenementen in Delft

Naast kerstshoppen in Delft zijn er natuurlijk ook genoeg leuke kerstsevenementen die het vermelden waard zijn. Er is een lichtjesavond, een kerstmarkt, een schaatsbaan en nog veel meer winterpret.

Lichtjesavond Delft 2017

Het oude stadshart van Delft wordt tijdens de Lichtjesavond 2017 sfeervol verlicht met duizenden lampjes in de tijd voor Kerstmis. Je vindt er kraampjes met mooie spulletjes en lekkernijen. Geniet van de vuurkorven, verlichte grachten en grachtenpanden! Zang, muziek en dans staan ook op het programma. Uiteraard kun je er ook lekker eten en drinken. Lichtjesavond Delft vindt plaats op dinsdag 12 december 2017. De start van Lichtjesavond Delft is om 16.00 uur ’s middags. Het evenement is weer afgelopen rond 22.00 uur.

Donkere dagen van Delft

De Donkere Dagen van Delft is de verzamelnaam voor tientallen kerst- en winterevents die plaatsvinden in de periode december 2017 en januari 2018. Zo is er bijvoorbeeld een schaatsbaan, zijn er speciale shopping nights, is er de Kerstmarkt in Delft, muzikale optredens, enzovoorts. Het moge duidelijk zijn dat je tijdens de feestdagen uitstekend terecht kan in het sfeervolle Delft. Meer weten over de activiteiten en evenementen? Check de website van de Donkere Dagen van Delft.

Ga jij kerstshoppen in Delft dit jaar?

Ik vind het heerlijk om in deze stad vol grachtjes en oude panden te dwalen op zoek naar ouderwetse gezelligheid en shops die je ergens anders niet vindt. Natuurlijk zijn ook de grote ketens ruimschoots vertegenwoordigd in deze stad. Ga jij ook kerstshoppen in Delft dit jaar? Laat het weten hieronder! En mis je nog parels van winkels in dit lijstje? Dan horen we het ook graag van je. Alvast een hele fijne Decembermaand!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!