Kerstkaarten: dit zijn de trends voor 2017!

2

Samenwerking – Kerstkaarten versturen, het blijft een mooie kersttraditie, vind je niet? Natuurlijk is iedere kerstkaart die je krijgt en verstuurt mooi, want het gaat om de gedachte erachter. Maar wist je dat kerstkaartjes ook aan trends onderhevig zijn? De ontwerpers van kaartenwebsite Kaartje2go volgen de laatste trends in de mode, wonen en Kerst en passen daar de ontwerpen voor de kerstkaarten op aan. Net als vorig jaar vroeg ik ze het hemd van het lijf! In deze blog laten we je graag de 5 kerstkaarten trends van 2017 zien.

Industrieel & Scandinavisch

Om de industriële kersttrend kunnen we al een aantal jaar niet meer heen. Dit kerstkaartenthema combineert het stoere en populaire industriële (denk draadstaal, zwart-wit, goud, koper) met warmere Scandinavische illustraties en patronen. Van rendieren bijvoorbeeld! Deze stijl is warm en strak tegelijk. Op de afbeelding hieronder zie je een paar mooie kerstkaartjes die bij deze trend passen.

Botanisch: groen & planten

Botanisch is dé kersttrend van 2017 en ook in de interieurs is de ‘urban jungle’ onwijs populair. De kerstkaartjes van dit jaar omarmen het motto ‘groen, groener, groenst’ ook! Voor deze lijn kerstkaarten hebben de ontwerpers vooral veel inspiratie geput uit de natuur. Naast groen zien we ook okergeel en details van goud. Prachtig, toch?

Winterse pastels

In deze derde, winterse kerstkaartentrend, staan pastelkleurtjes centraal. Deze kerstkaarten zijn wat meer romantisch van ontwerp. Zachtroze, mintgroen, accentjes van goud en illustraties van waterverf passen perfect in dit thema. Als je van romantiek en vrouwelijkheid houdt, dan vind je deze kerstkaartentrend vast mooi!

Klassieke Kerst

Natuurlijk mogen traditionele kerstkaarten niet ontbreken. De klassieke kerst, met veel rood & groen, blijft gewoon altijd in. Ook dit jaar weer is traditioneel enorm populair. In deze kerstkaarten zien we hulst, kersttakjes, dennenappels, accenten van notenkrakers en glittersneeuw!

Petrol & Oker

Deze kleurcombinatie is in de woonwereld super hip, en ook in de kerstkaartenwereld komt dat naar boven. Het blauwgroene petrol (of turquoise) combineert simpelweg prachtig met het donkere geel. Het is extra mooi in combinatie met donkerbruin, zwart, en goudkleurige patronen.

Langwerpige kerstkaarten

Ik zei dat we er maar 5 hadden, maar ik heb nog een bonustrend voor je! Deze trend heeft niet zoveel te maken met kleur en stijl, maar meer met de vorm van de kerstkaarten. Stijlvolle langwerpige kaarten zijn namelijk flink in opkomst. Dit nieuwe formaat ziet Kaartje2go steeds vaker opduiken. En het leuke is: het is zowel erg geschikt voor stijlvolle persoonlijke kerstkaarten met een foto, als zakelijke kaarten gedrukt op een dikke, luxe papiersoort.

Welke kerstkaarten trends voor 2017 vind jij het mooiste?

Zo, dat was me een partij kerstkaarteninspiratie, nietwaar? Natuurlijk ben ik nieuwsgierig of je wat moois gezien hebt. Welke kerstkaarten trends voor 2017 vind jij het mooiste? Laat het weten in een reactie hieronder! Mocht je trouwens nog inspiratie zoeken voor de tekst om óp je kerstkaart te schrijven, hier vind je allerlei mooie voorbeelden van kerstwensen en kerstteksten voor op je kaartjes.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Karin de Goede op

    Vorig jaar zelf kaarten gemaakt, zie bijlage .
    Dit jaar maar weer gewoon kopen, ik hou zelf heel erg van traditionele kaarten, geïllustreerde kaarten met beertjes en zo en van kaarten met honden en katten.
    Ik heb zelf drie katten en het allerliefst zou ik een mooie foto van hen samen op een kaart willen zetten, maar helaas zijn het niet zulke hele beste maatjes…

  2. Persoonlijk hou ik niet van digitaal gemaakte/ontworpen en geprinte kerstkaarten. Als ik dan al zou besluiten om bijv. een foto van m’n kerstboom te nemen, zal ik die gewoon laten afdrukken en dan deze op een zelfgemaakte/versierde kaart plakken of toevoegen. Voor diegenen die daar wel van houden of niet anders kunnen door wat dan ook, is dit zeker een uitkomst. Uiteindelijk krijgt de ontvanger dan in ieder geval nog een tastbare kaart toegestuurd i.p.v. een app-je of mail. Dit jaar heb ik zelfgemaakte kerstkaarten verstuurd. Heerlijk freubelen, knippen, plakken etc. .