Welk kersttype ben jij? Doe de test!

47

Kerstmis… iedereen beleeft het op een andere manier. De één houdt van uitbundig, de ander van ingetogen. Sommige mensen hangen ieder jaar wat anders in de boom, voor anderen draait het er juist om eens per jaar die zorgvuldig opgebouwde verzameling kerstdecoraties op te hangen. Wat voor kersttype ben jij eigenlijk? Doe de test en je komt erachter! Een kleine tip: denk goed na, want als je je antwoord eenmaal hebt gekozen, kun je hem niet meer veranderen…

In welk van de onderstaande stellingen herken je jezelf het meest?

Wat eet je met Kerst?

Wat vind je van de stijl op deze foto?

Wat vind je van de botanische kersttrend?

Gebruik je kooktijdschriften om inspiratie op te doen voor het kerstdiner?

Wat prijkt er bovenaan jouw kerstboom?

Hoe ver ga je met versieren?

Wat vind je van de stijl op deze foto's?

House Doctor

Wat denk je van deze stelling: "zonder rood, is het geen Kerstmis"

Waar draait Kerst vooral om voor jou?

Welk kersttype ben jij?
Traditioneel kersttype

Jij bent een traditioneel kersttype! Je houdt van typische kerstkleuren als rood, zilver en goud. Zonder deze kleuren, is het voor jou geen Kerst! Kerstmis draait voor jou om een stukje nostalgie. Ieder jaar dezelfde kerstballen in de boom, dat vind jij niet erg. Sterker nog: ze roepen juist dat heerlijke, nostalgische kerstgevoel in je op. Ook qua eten kies je jaar op jaar voor de klassiekers. Waarom iets nieuws doen als het oude juist zo lekker is en goed werkt?
Trendgevoelig kersttype

Jij bent een trendgevoelig kersttype. Ieder jaar hetzelfde kleurtje in de kerstboom? Jij moet er niet aan denken. Je houdt ervan om de kersttrends te volgen en past je versiering ieder jaar een beetje aan. Misschien combineer je je bestaande decoraties wel met een nieuwe kleur. Juist die variatie houdt het leuk! Ook qua eten durf je ieder jaar wel wat nieuws uit te proberen. Natuurlijk is er niets mis met de echte kerstklassiekers, maar het moet zeker niet saai worden!
Minimalistisch kersttype

Je bent een minimalistisch kersttype. Kerstversiering hoeft niet uitbundig en kleurrijk te zijn van jou. Sterker nog: je houdt van ingetogen en stijlvol. De Scandinavische en nordic woonstijlen spreken jou heel erg aan en daar laat je je ook door inspireren als het om kerstdecoratie gaat. Qua eten hou je ook van less is more. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Kerst draait om gezelligheid, liefde, familie en vrienden. Samen maak je er een fantastisch feest van!
Geen kersttype

Jij bent helemaal geen kersttype. Waarom heb je eigenlijk meegedaan aan deze test? Je houdt helemaal niet van kerst, haha! Wat doe je hier? Kerst hoeft van jou helemaal niet. De boom opzetten, dat doe je misschien nog net. Omdat het moet. En diezelfde paar ballen erin als vorig jaar misschien ook. Maar daar houdt het ook op hoor. Jij bent blij als dat hele gedoe weer voorbij is...
Vrolijk kersttype

Jij bent een vrolijk kersttype. Alle kleuren van de regenboog bij elkaar in één boom? Why not! Lekker vrolijk toch juist? Kerstdecoratie hoeft niet één thema te hebben en perfect bij elkaar te passen, als het maar gezellig is. Kerst komt voor jou zoals het komt. Uren nadenken en plannen maken, dat is aan jou niet besteed. Je bent een tikkie ongeorganiseerd, spontaan en geniet van het kerstmoment.

Share your Results:

En wat kwam er bij jou uit? Wat voor kersttype ben jij? Ben je het eens met de uitslag of klopt er werkelijk geen snars van? Ik hoor het graag in de reacties hieronder! Je kunt het plaatje ook delen via Facebook bijvoorbeeld, dan kunnen je vrienden de test ook invullen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

47 reacties

  1. Ingrid Durivou op

    Leuk om uiteindelijk toch te lezen dat ik hou van een traditionele kerst!! Dat wist ik zelf al! Heerlijk vind ik deze tijd van het jaar!!! Vijf kerstmarkten bezocht dit jaar en natuurlijk ook weer wat gekocht! Bij mij is het huis versierd tot en met de trap naar boven! Groetjes Ingrid.

  2. Klopt helemaal! Ik vind de kleuren rood, groen goud en zilver steeds opnieuw weer mooi.. past bij Kerstmis!! Nu nog een dik pak sneeuw en het plaatje is compleet. .

  3. Ja,hoor,hou van de echte nostalgische kerst.bin crosby met zijn enige echte white christmas geschenkjes,kaarsjes de kerststal
    De kerstboom met rode bollen en gekleurde lichtjes.
    Denken aan mijn overleden ouders,die ik erg mis.traantjes die vloeien van eenzaamheid en toch van kerstsfeer.vooral de kerstsfeer in de straten en muziek,word ik nostalgisch,kerstgevoelig.zou kerst nooit willen missen.wam en gezellig die periode,laat maar algauw december zijn.lieve kerstgroetjes