Dit zijn de kersttrends voor 2018!

13

Wat worden de kersttrends dit jaar? Welke kerstkleuren en stijlen kunnen we verwachten? Als je – net als ik – gek bent op Kerstmis, dan ben je vast al vroeg nieuwsgierig naar wat we de komende kerst in de winkels zullen vinden. En daarom is het tijd voor een sneak preview! In deze blog en video licht ik alvast een tipje van de sluier over de kersttrends 2018…

Kersttrends 2018 spotten in Duitsland & Aalten

De kersttrends worden altijd bepaald en beïnvloed door de mode en de trends op het gebied van woondecoratie. Mode en woondeco zijn er in allerlei stijlen en smaken; en daarom is er ook nooit één grote kersttrend. Voor Kerst 2018 hebben we er weer heel wat gespot.

De kersttrends spotten doe ik altijd op twee locaties. In januari was weer ik op de gigagrote kerstbeurs in Frankfurt. Dat is dé plek waar kerstdecoratieleveranciers van over de hele wereld hun collecties laten zien. Een paar weken geleden was ik daarnaast in de showroom van de allerleukste leverancier; Kaemingk in Aalten.

Prachtige kerstdecoratie van Kaemingk

Veel Nederlandse tuincentra en andere winkeliers volgen – net als ik – de thema’s & trends van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Dat doen ze, omdat deze thema’s heel goed aansluiten op de wensen van kerstliefhebbers. En omdat ze super mooi zijn, natuurlijk.

Arvid en ik maakten in de showroom een hele hoop foto’s en schoten alvast wat kersttrendvideo’s. Het filmpje hierboven laat heeeel kort en vluchtig alvast een klein voorproefje zien van wat je dit najaar kunt verwachten. Voor de uitgebreide blogs & video’s per kersttrend, moet je helaas nog even geduld hebben.

Vanaf september vind je hier op Christmaholic.nl iedere week weer een nieuwe kersttrend in de spotlights. Met lekker veel foto’s, inspiratie en tips. Maar hieronder deel ik alvast een kleine sneak preview; een paar foto’s & een beetje informatie over de belangrijkste kersttrends voor 2018!

Kersttrend #1. Groen

Dit jaar is groen nog altijd onverminderd populair, en daar ben ik heel blij mee. Als je Christmaholic al wat langer volgt, dan weet je dat ik vorig jaar helemaal voor groen ben gegaan in huis. En dat gaan we dit jaar dus zeker weer doen. Ik hoop dat we dit jaar nog wel meer groen gaan zien dan in 2017!

trends kerstversiering 2018Wat ik heel gaaf vind aan deze kersttrend voor 2018, is dat er twee kleuren groen centraal staan. Niet alleen ‘pine green’, kerstgroen, maar ook een wat warmere emerald green. En die kleur is schitterend. Op de foto hierboven zie je ‘m in twee ballen en in de strik rechtsboven terugkomen. Al dat groen combineer je met wolwit en met ‘brass gold’, een soort geelkoperkleur. Oh en vergeet vooral de ‘eetbare’ details niet. Love it! Wil je meer lezen over deze trend? Check dan de uitgebreide blog met foto’s die ik erover schreef. Of bekijk de video hieronder!

Kersttrend #2. Winters wit met blauw & bruin

Winters wit gaat nóóit uit de mode, en ook dit jaar kun je het weer volop in de winkels kopen. Combineer winterse decoraties in 2018 met fris blauw en kasjmierbruin voor een moderne uitstraling. Deze trend is geïnspireerd op een winterse ochtendwandeling. Denk aan een kalm, besneeuwd landschap. Gehuld in ochtenddauw en witte nevel. Dit kleurenpalet vormt een rustig en mistig geheel, dat comfortabel, warm én gezellig is. Meer zien? Bekijk hier de blog én uitgebreide trendvideo bij deze trend!

kersttrends 2018Kersttrend #3. Moderne Kerst

Dit is écht kerst, toch? Maar dan wel op een frisse, moderne manier. Deze trend – die Kaemingk ‘Waiting for Santa’ heeft gedoopt – vinden veel mensen mooi. En daarom zien we ook ieder jaar wel een variatie op deze stijl terugkomen. Klassiek kerstrood wordt gecombineerd met fris wit, zilver en twee prachtige kleuren groen: eucalyptus en emerald green. Diezelfde kleur als bij het groene thema dus. Ik loop hier persoonlijk helemaal warm voor, jij ook? Bekijk hieronder de video die ik maakte over deze kersttrend! Wil je meer weten over deze stijl? Hier lees je het complete blogartikel + foto’s over de moderne traditionele kersttrend voor 2018.

Kersttrend #4. Blauw & Bruin

Ook deze stijl voor kerst 2018 vind ik prachtig. Roestbruin en chocoladebruin worden gecombineerd met nachtblauw en staalblauw. Wolwit maakt de kleurenmix af. Deze stijl is geïnspireerd op het winterse outdoorgevoel. Op het terras van een chalet misschien wel, of gezellig buiten bij een winterbarbeque. Deze trend voor kerst 2018 is stoer en comfortabel. Hij heeft iets mannelijks en rustieks vind ik. Maar tegelijkertijd is het súper stijlvol. Leuk detail; oranje en/of geel combineren heel tof met dit thema. Meer foto’s en een filmpje bekijken van deze kersttrend, doe je hier!

trends kerstversiering 2018 Kersttrend #5. Klassieke Kerst

Ook klassieker dan klassiek mag dit jaar! Dat typisch Britse, of Amerikaanse. De typische kerstkleuren – kerstrood en kerstgroen – worden in dit traditionele thema gecombineerd met blush roze, ossenbloedrood en parelmoer. Lichtgoud mag ook niet ontbreken. Deze kersttrend is perfect voor de liefhebbers van nostalgische kerstdecoratie. Vernieuwend vind ik de combinatie van het klassieke & traditionele in dit thema met een vleugje romantiek. Meer weten over deze klassieke stijl? Hier lees je het complete artikel & bekijk je de bijbehorende video.

Kersttrend #6. Grijs & roze

Hou je van roze? Dan is deze laatste kersttrend misschien wel helemaal jouw ding. Dit thema is vooral een woonthema, vind ik. De combinatie van steengrijs met een wat hardere kleur roze met linnengrijs en wolwit is prachtig. Niet alleen voor kerstmis, maar voor altijd wel.

Deze kerststijl is simpel, maar wel luxueus. Het heeft iets Scandinavisch en minimalistisch en combineert heel mooi met licht hout. In tafelpoten, kerstboomvormen en woonkettingen bijvoorbeeld. Deze trend heeft ook iets warms en comfortabels. Textiel speelt een belangrijke rol.

Wat vind jij van de kersttrends 2018?

Dat waren ze… de kersttrends voor 2018! Misschien denk je wel… er is eigenlijk niet zo veel ‘anders’ of ‘nieuw’ in vergelijking met vorig jaar. Dat kan kloppen! Dit doen leveranciers bewust, omdat mensen echt even tijd nodig hebben om aan nieuwe kleuren en stijlen te wennen. ‘Kersttrends’ is misschien dan ook niet het beste woord, want decoratiestijlen ontwikkelen zich best langzaam.

En dat is eigenlijk ook wel zo fijn! Het betekent immers dat de kerstspulletjes die je dit jaar koopt, nog wel een paar jaar in de mode zullen blijven. Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van de kersttrends 2018? Welk van de stijlen hierboven is jouw favoriet? Laat je het weten in een reactie hieronder? Dat vind ik – zoals altijd – super leuk om te lezen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

13 reacties

 1. Ondanks dat ze niet passen in ons huis, vind ik kersttrends 2 en 4 erg mooi. Ik neig altijd naar klassiek goud en rood dus dat hangt al jaren bij ons, maar we zijn op zoek naar een koophuis. Mochten we dit jaar verhuizen, ga ik waarschijnlijk kersttrend 4 volgen. En jouw blog natuurlijk voor tips en tricks, want ik wil niet dat het een bij elkaar geraapt zootje wordt. Daar ben ik heel goed in, het overdrijven en dan is het niet meer subtiel mooi. Ik wist niet dat er in Duitsland nu al dit soort beurzen zijn, wat tof!

 2. Wat is het allemaal weer mooi.Elke trend heeft wel iets,al zou ik persoonlijk gaan voor nr:3 en 5.Bedankt voor deze leuke blog!!

 3. ik denk dat ik voor de winter wit en blauw ga,maar dan zonder bruin,ik vind de modern een de rode ook leuk maar dat past niet in mijn huis! maar tegen die tijd kan mijn mening wel weer veranderen.

 4. Vorig jaar heb ik verschillende combinaties gemaakt en dit jaar zal niet anders zijn. Traditioneel 5 wordt gecombineerd met kerstgroen 1 en het bruin van 4 en winters wit van 2. Ik ben altijd op zoek naar iets aparts in mijn boom en vorig jaar ben ik goed geslaagd met alle trends. Dit jaar zal niet anders zijn dus ik zal me een klein beetje in moeten houden.

 5. Groen en klassiek! Pfff, dat was wel een hele korte, snelle preview hoor, grinnik. Maar het is zo weer september, kan niet wachten! Moet nu heel geduldig zijn, want ik zie verder niks meer van Christmaholic voorbij komen (heb namelijk FB en Insta verwijderd, hihi). Tot september!

 6. Ik sta op het punt te verhuizen, dus zit alles ingepakt in dozen in de opslag
  Maar weet nu al zeker dat ik voor bruin/.blauw zal gaan
  Met wat oranje enzo
  Wat je al zegt, lekker robuust mannelijk en outdoor gevoel, helemaal waar ik voor ga dit jaar
  Kan al haast niet meer wachten

 7. Nou die sneakpreview, super mooi….daar begint mijn hartje alweer sneller van te kloppen. Ik mag het alleen aan niemand vertellen want dan verklaren ze mij voor gek. Dan weet ik.al wat ze gaan zeggen….ik heb ze lekker de nieuwe trends doorgestuurd. Super leuke blog, verheug me ieder jaar maar kan me nog beheersen tot…..september….succes met alles

 8. Ik volg nooit de kersttrend… Maar ik hou ontzettend van #5, elk jaar maak ik kleine veranderingen en maak ik keuzes. Dit jaar heb ik weer een guirlande rondom de open haard met authentieke notenkrakers, appels en glazen candy canes. En dan mijn boom van bijna 3 meter… Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik een behoorlijke collectie ornamenten heb opgespaard uit alle hoeken van de wereld en dat kost jaren… Een enorme bonte verzameling van Inge Glas, Old World Christmas en Christopher Radko. De échte American Style ballen uit Polen en Duitsland. Voor mij is kerst dit gevoel en daarom voor mij niet gerelateerd aan een woontrend. Ik moet daarnaast wel even zeggen dat ik de groene stijl wel heel mooi vind hoor! Fijne kerst allemaal! 😀