Kerstboompjes van watermeloen maken

2

Mmmmm… die kerstboompjes zien er yummie uit! En ik kan je verklappen, dat zijn ze ook. Deze kerstboompjes van watermeloen zijn perfect voor een warme zomerdag. Of gewoon, voor als je zin hebt in iets verfrissends én kerstigs tegelijk. Dit kersthapje is altijd lekker!

Smakelijke verkoeling, christmas style!

Heb jij het ook zo warm? Dat kan bijna niet anders! De afgelopen weken is het bijna continu bloedje heet geweest in Nederland & België. Ik snák naar de herfst. Kortere dagen, lagere temperaturen en ’s avonds weer lekker de kaarsjes aan. Maar dat duurt nog wel even. In de tussentijd grijp ik iedere kans op verkoeling met beide handen aan.

kerstboompjes van watermeloenEn als deze kerstboompjes van watermeloen één ding doen, dan is het wel verkoeling brengen. En dan ook nog eens op een fantastisch feestelijke, kerstige manier. Ze zijn al superleuk als ze ‘kaal’ zijn, zonder enige versiering erop. Maar ik kon het niet laten om ze wat extra opsmuk te geven. Hoe je ze maakt, lees je hieronder.

Wat heb je nodig voor deze verfrissende snack?

Haal twee dingen in huis:

  • Watermeloen
    Je hebt geen hele meloen nodig. Van een kwart watermeloen kun je al een stuk of 10 boompjes maken. Hoe groter de meloen, hoe groter je boompjes worden.
  • Eetbare decoratie
    Ik gebruikte de decoratiestiften van dr. Oetker, maar gesmolten chocolade kan natuurlijk ook! Deze breng je dan met een satéprikker of met een spuitzak aan op de meloen. Natuurlijk kun je ook los gaan met mini marshmallows, gesuikerde sterretjes etc. Whatever you like :).

Hoe maak je de kerstboompjes van watermeloen?

1) Heb je een hele meloen? Snijd de watermeloen dan eerst door midden. Snijd hem vervolgens in plakken. Laat de schil eraan zitten. Snijd iedere plak weer in vieren. Nu heb je de basis van je boom al! Snij nu met een klein mesje de stammetjes uit de schil. Je kunt natuurlijk ook een koekjes-uitsteker gebruiken in de vorm van een boompje, als je die hebt. Dan is het alleen een kwestie van uitsteken en klaar is Kees.

kerstboompjes van watermeloen decoreren2) Nu hoef je de kerstboompjes alleen nog maar te versieren. Ik gebruikte, zoals ik hierboven al zei, de decoratiestiften van dr. Oetker (#nospon). Die vind je in bijna iedere supermarkt. De decoratiestiften heb je in diverse kleuren en smaken. Je moet ze eerst even warm en los maken.

Masseer de tubes een minuutje tussen je handen. Vervolgens kun je de decoratie heel makkelijk aanbrengen op je kerstboompjes van watermeloen! Stipjes, sterretjes, bolletjes, of streepjes. Leef je uit! Heb je nog wat gesuikerde sterretjes? Die doen het natuurlijk extra goed als ‘piek’.

3) Ready? Dan peuzel de kerstboompjes lekker op! Of bewaar ze tot gebruik in de koelkast of vriezer (voor een extra verfrissende snack).

Maak de kerstboompjes van watermeloen kort vantevoren

Let wel; omdat de watermeloen nat is, gaat de decoratie snel een beetje uitlopen. Ik maakte deze foto’s op een super hete dag (het was 28 graden in de kamer) en de decoratie & chocolade smolt helaas vrij snel. Dat zie je ook wel hier en daar. Maar gelukkig smaakten ze er niet minder om. Anyway, maak de meloenboompjes dus niet te lang van tevoren!

Gezondere variant

Zin in een gezondere kerstsnack? In plaats van de decoratiestiften of gesmolten chocolade, zou je bijvoorbeeld ook yoghurt kunnen gebruiken. Kies dikke yoghurt, die blijft beter zitten. Doe de yoghurt in een spuitzak met een superdun spuitmondje om de kerstboompjes van watermeloen te versieren. Leg de kerstboompjes vervolgens minimaal een uur in de vriezer, of in ieder geval totdat de yoghurt bevroren is.

Ga jij kerstboompjes van watermeloen maken?

Heb jij deze kerstboompjes van watermeloen gemaakt? Dan ben ik super benieuwd naar jouw eindresultaat! Waren ze lekker? Laat het me in een reactie hieronder weten. Oh, en upload er ook zeker een foto bij, als je die hebt. Hier vind je trouwens nog meer lekkere kersthapjes.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Dat ziet er echt super gezellig uit! Wat leuk dat je nu al begonnen bent met bloggen 😀 Ik ben ook hélemaal klaar met die hitte!! Gelukkig al lekker druk met de kerstshop, dan koel ik toch digitaal nog een beetje af 😉 Van mij van het kerstseizoen beginnen, hoor!