IKEA kerstcollectie 2018: warm, donker en mysterieus

5

De IKEA kerstcollectie 2018, officieel de ‘WINTER’ collectie genoemd, is dit jaar verrassend warm en vooral; heeeel donker. Ik was echt verbaasd toen ik de foto’s zag. Niet alleen zitten er super gave beelden bij met gekke gespiegelde effecten. De sfeer op de overige foto’s is mysterieus, sprookjesachtig en – zoals gezegd – best wel donker. Ik krijg er een licht circusgevoel van door de ruitjes, spiegelingen en andere vormen. Maar het doet me vooral heel erg denken aan het sprookje Alice in Wonderland.

Een seizoen vol voorbereidingen & feestelijkheden

Het lijkt wel alsof IKEA een complete ommezwaai heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar, toen de kerstcollectie toch vooral licht, fris en wit was. Altijd leuk als grote merken je ergens mee verrassen, vind je ook niet?

IKEA kerst 2018Het kerstseizoen staat ieder jaar volledig in het teken van voorbereidingen, gevolgd door heel veel feest! De nieuwe WINTER collectie bestaat uit allerlei producten om je op jouw manier voor te bereiden op dat heerlijke winterseizoen – van cadeauverpakkingen, prachtige linten, kerstdecoraties, serviezen tot kaarsen en kerstbomen. Voor een huis waar iedereen zich de hele winter – en kerstperiode – welkom voelt.

IKEA kerst 2018De kersttafel dekken

We beginnen met het dekken van de tafel. Zoals jullie ongetwijfeld weten, blijft dat één van mijn favoriete bezigheden in het winterseizoen. De donkergekleurde WINTER serviezen en servetten zorgen voor een warme, sfeervolle kersttafel.

Onwijs gaaf zijn de borden met klokken erop, perfect voor Oud & Nieuw. Voor kerst is het servies met een gouden ster natuurlijk perfect. Het meest origineel vind ik het servies in de vorm van een eikel (de schaal en het potje op de derde foto hieronder). Haha, als je dat zo zegt, klinkt het wel heel grappig.

IKEA kerstcollectie 2018Kerstbakken & van Zweedse spullen smullen

Sla je aan het bakken in de aanloop naar kerst? Ik wel, en ik kan er echt naar uitkijken. Bakken is zo’n heerlijke bezigheid tijdens koude winterdagen. Met de deegroller en bakvormen met hartjes, sterren en sneeuwvlokken van IKEA voor kerst 2018 zet je feestelijke toetjes op tafel. En wil je proeven hoe een Zweeds kerstdiner smaakt? Je kunt uiteraard in de Swedish Food Market terecht voor onder andere zalm, gemberkoekhuisjes en knäckebröd.

IKEA kerstcollectie 2018 Kerstverlichting voor een mooi contrast

Als IKEA ergens goed in is, dan is het wel verlichting. De STRÅLA lampen vormen een mooi contrast tegen al die donkere kleuren uit de IKEA kerstcollectie 2018. De lampen kun je ophangen of neerzetten en zijn verkrijgbaar in allerlei vormen – van harten en vogels tot sterren en eekhoorns. De groene en witte ‘kerstkrans’ zijn mijn favorieten. De STRÅLA LED-lichtjes hang je in de kerstboom of aan de muur of zet je in een glazen stolp op tafel. Super sfeervol, vind je ook niet? De witte haas op de foto hieronder, deed me ook weer aan Alice in Wonderland denken!

Sfeervolle woonkamers & slaapkamers

Als je tijdens de donkere, koude maanden graag de warmte opzoekt, dan zijn de donker gekleurde kussens, dekens en bedtextiel natuurlijk ideaal. Kleurrijke bloemen en planten in blauwe glazen vazen of op een gouden dienblad geven het huis een feestelijk gevoel.

Ik moet nog wel even wennen aan al die kunstbloemen, het is niet helemaal mijn ding. Het stilleven hieronder zou zo op een schilderij van één van de Hollandse meesters passen, vind je ook niet? Ik ben benieuwd; wat vind jij ervan?

Kunstkerstbomen & kerstballen

De kunstkerstboom en de kunstige groene kerstkransen uit de WINTER collectie zorgen voor extra sfeer in huis – zeker met de kerstballen in goud, zilver, glas, rood en blauw erbij. Stiekem vind ik het jammer dat er geen groene ballen in de collectie zitten, die had ik wel kunnen gebruiken voor het versieren van mijn kerstboom dit jaar. De kransen en guirlandes van IKEA zijn trouwens echt prachtig altijd. Als je iets van kunstgroen zoekt, zou ik daar echt eens bij gaan kijken.

IKEA kerstcollectie 2018 De IKEA inpakspulletjes voor kerst 2018

We sluiten af met mijn favoriete onderdeel van de IKEA kerstcollectie 2018. En dat móet natuurlijk wel de collectie cadeauverpakkingen zijn. De diverse soorten inpakpapier, cadeauverpakkingen, strikken en linten trekken mij ieder najaar de kerstafdeling in het IKEA-magazijn in. I want it aaaaalll! Het goud-witte papier met bijbehorend lint en ook het dieprode lijken me heel erg mooi. Op naar de IKEA!

Wanneer is de IKEA kerstcollectie 2018 te koop in de winkels?

Heb je iets leuks gespot op de foto’s in deze blog? Dan ben je vast heel erg benieuwd naar wanneer de IKEA kerstcollectie 2018 in de winkels te vinden is. Volgens het persbericht, is de WINTER-collectie 2018 vanaf oktober verkrijgbaar. Ik weet uit ervaring dat niet iedere vestiging even snel is met het openen van de kerstafdeling. WIl je zeker weten dat de kerstspulletjes er zijn in de winkel bij jou in de buurt? Bel de vestiging dan even op en vraag het na voordat je gaat. Ik ga in ieder geval zeker even een kijkje nemen bij de IKEA in Eindhoven in oktober. Jij?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. Ik denk Amsterdam of Amersfoort. Maar wat een leuke spulletjes. Vindt vooral de witte krans met vogels heel gaaf en die bordjes met bijna 12u geweldig die moet ik echt hebben

  2. Eindelijk de eerste blog! Gaaf die donkere/warmere kleuren. Ben benieuwd of andere ook met zo’n verassende ommezwaai komen.