House Doctor: dark Nordic ♥ glitter & goud

11

Liefhebbers van Scandinavische interieurs opgelet! Ik kan je vandaag House Doctor’s nieuwe kerstcollectie laten zien. And I’m telling ya, er zitten weer een paar pareltjes van kerstdecoraties tussen. Scroll gauw door voor stoere kerstballen, prachtig inpakpapier en een super sfeervol gedekte kersttafel, vol donkere tinten. Dit is de collectie van House Doctor voor Kerst 2018!

Glamourous dark Nordic

Dit seizoen combineert het Deense merk nordic, down-to-earth tinten en materialen zoals suede en papier, met glinsterend glitter en gouden details. De combinatie zou, volgens House Doctor, een sfeer moeten creëren die ‘perfectly imperfect is’. En daarnaast heel persoonlijk. Je bepaalt immers zelf hoe stoer of chique en feestelijk je jouw kerstinterieur wil maken.

House Doctor Kerst 2018

Voor mij als blogger is het ieder jaar weer een grote uitdaging om een verhaaltje te typen over de House Doctor kerstcollectie. Hoewel ik tientallen foto’s heb om jullie te laten zien, ontbreekt het aan informatie over de collectie. Het enige wat ik daarom kan doen; is vertellen wat ik zie op de prachtige beelden van het merk. En daarnaast natuurlijk wat ik ervan vind! En ik kan je alvast verklappen; ik vind het heel mooi.

Bijzondere kerstballen

Mijn favoriete items uit de House Doctor kerstcollectie 2018 zijn dit jaar de kerstballen. Met name omdat ze zo stoer en uniek zijn. Er zitten genoeg exemplaren tussen die je niet zo snel in een tuincentrum zult vinden. Hoe gaaf zijn bijvoorbeeld de bal met marble look op de foto hieronder? Als je verder naar beneden gaat, zie je ook prachtige ‘velvet’ groene ballen (die wil ik!) en grote kerstballen met gouden lovertjes. De kerstdecoraties in zacht grijze en roze poedertintjes passen er prachtig bij.

House Doctor kerst 2018Allemaal kerstboompjes

Erg leuk vind ik de uitgebreide collectie mini-kerstboompjes. Ze zijn er in diverse stijlen. Redelijk natuurgetrouw, in diverse kleuren. Maar ook echt helemaal anders! De super originele metalen ‘boompjes’ in goud en zilverkleur zijn weinig natuurgetrouw, maar juist industrieel, strak en toch chique en feestelijk. De exemplaren met horizontale takjes zouden ook perfect dienst kunnen doen als standaard voor je oorbellen, denk je niet?

De kersttafel dekken met House Doctor

Kerstmis draait, volgens House Doctor, allemaal om het creëren van speciale momenten en gelukkige herinneringen. Ain’t that the truth! Eén van mijn favoriete kerstmomenten – waar ik de allermooiste herinneringen aan heb – is het samen eten. Aan een feestelijk gedekte kersttafel natuurlijk! Met vanzelfsprekend lekker veel kaarsjes, kerstgroen en prachtig servies.

House Doctor kerst 2018House Doctor laat op de foto’s hieronder zien dat een donkere, warme en tegelijkertijd ingetogen sfeer op én boven de kersttafel echt heel mooi kan zijn. Waren de ‘puntzakjes’ je trouwens al opgevallen? Het Deense woonmerk gebruikt ze onder andere als kersthangers voor in de boom & boven de tafel, maar ook als bestek- en servethouders op de kersttafel. Heel origineel! Al weet ik nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden, haha…

House Doctor kerst 2018Kerstcadeautjes inpakken

Ik heb nú al weer zin om de kerstcadeautjes in te pakken. Persoonlijk houd ik niet zo van traditioneel kerstinpakpapier met de typische kerstillustraties. Geef mij maar wat stoerder, moderner inpakspul. Het donkergrijze papier met de goudkleurige ‘takken’ vind ik bijvoorbeeld erg mooi. En zie je dat velvet doosje in gebroken wit? Superleuk idee om zo’n doosje als verpakking te gebruiken.

House Doctor Kerst 2018: waar koop je de collectie?

Er is helaas geen enkele winkel in Nederland die de volledige kerstcollectie van House Doctor verkoopt. Ik zou het geweldig vinden als er echte House Doctor winkels waren, of als het merk een eigen webshop voor consumenten had. Maar dat is helaas niet het geval.

Er zijn gelukkig wel flink wat webshops & fysieke winkels die een deel van de kerstcollectie zullen verkopen. Denk aan Bol.com, de Bijenkorf, VTwonen.nl, Sissy Boy, Wehkamp en Fonq. Wanneer de kerst items te koop zullen zijn en welke decoraties je waar kunt vinden, dat weet ik helaas niet. Dat wordt goed opletten en zoeken!

Wat vind jij van de House Doctor kerstcollectie 2018?

Mijn mening over de House Doctor kerstcollectie 2018 heb je zo tussen de regels door wel gelezen denk ik. Maar ik ben ook erg benieuwd naar wat jij ervan vindt! Vind je het mooi en kun je niet wáchten om deze items te shoppen? Is het jou echt iets te strak en modern? Of vind je het wel bijzonder, maar is het meer iets voor bij iemand anders in huis? Laat je het weten in een reactie? Daar doe je me een groot plezier mee!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

11 reacties

  1. Saskia, mooi verslag met mooie foto’s. Inderdaad de kerstballen zijn erg mooi. Maar het is verder niet mijn smaak. Het winters wit is wel erg mooi. Dit is mij te donker en strak. Ik vind het wel bijzonder en kan het ook waarderen, maar bij iemand anders in huis. Ik ben meer van landelijk en romantiek.

  2. Met kerstdecoratie’s e.a wil ik het toch in het echt zien, online shoppen van kerstdecoratie’s doe ik niet. Ik ben wel weg van de boompjes trouwens, en de sfeer vind ik prachtig.

  3. Ik vind de collectie wel heel mooi om te zien, maar zou het zelf niet zo snel kopen denk ik. Het inpakpapier vind ik dan wel weer helemaal geweldig. En tja… die puntzakjes… ik vind ze maar vreemd..

  4. Oeh best een moeilijke vraag. Ik vind het heel mooi op de foto’s maar of ik het hier in huis vind passen? Ik weet het niet. Ik ga me nog even vergapen aan de foto’s.

  5. DIT IS PRACHTIG! Echt helemaal mijn stijl jammer dat ze geen winkel hebben hier dus ik ga zeker eens online kijken want wauw! In love!