Pompoenen van fluweel & twijgje maken

4

Deze DIY voor pompoenen van fluweel spotte ik laatst via Instagram. Iemand die ik volg had ze gemaakt en wees me op de supersimpele video van HG TV. En ik dacht meteen; dát is leuk voor Christmaholic. Een echte herfstknutsel, om zelf óf samen met je kinderen te maken. Waar je geen naaimachine voor nodig hebt en waarmee je al die oude (enkele) sokken in je la eindelijk eens nuttig kunt gebruiken. Let’s get creative!

Pompoenen van fluweel maken

Het was je vast nog niet ontgaan; velvet is sinds een jaar of twee super populair. Ik kocht een paar restpartijen fluweel op de markt (voor 5 euro) om deze pompoentjes mee te maken. Zal ik een geheimpje verklappen? Ik had hiervoor nog nooit in m’n leven een lap stof gekocht. Best wel een mijlpaal dus, haha. Voelde me helemaal huismutserig.

Ik wilde eigenlijk pompoenen van gebroken wit fluweel maken, maar dat kon ik nergens vinden. Daarom ben ik voor groen en een goudbruine kleur gegaan. Deze DIY is lekker simpel. Geen verrassing voor de mensen die mij al wat langer volgen; ik hou nu eenmaal niet van ingewikkelde knutsels. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, maar het moet niet te lastig zijn. Want eerlijk is eerlijk, ik ben best wel ongeduldig en onhandig. Gelukkig heb je in 10 minuten 3 pompoenen gemaakt. Easy peasy!

Pompoenen van fluweel - velvet pumpkinsWat heb je nodig voor deze pompoenen van fluweel?

Je hebt niet veel nodig om de pompoenen van fluweel te maken. Zorg dat je in huis hebt & klaar hebt liggen:

  • Stukjes fluweel
  • Een stofschaar
  • Oude sokken
  • Een dinerbord en/of ontbijtbordje
  • Een lijmpistool + patronen
  • Twijgjes

Hoe maak je fluwelen pompoenen?

Stap 1. It all starts with a sock! Knip het uiteinde van de sok (bij de teen) eraf. Doe dat zo dicht mogelijk bij het uiteinde. Begin vervolgens aan de teenkant van de sok met oprollen. Rol de opengeknipte sok helemaal op, totdat je een soort donut overhoudt. Dan ben je klaar voor de volgende stap.

Stap 2. Knip het stukje fluweel op maat. Dit doe je heel makkelijk door een bord op de stof te leggen en er een rondje omheen te knippen. Hou circa 1 a 2 cm afstand van het bord. Gebruik voor een dikke, grotere sok het dinerbord. Voor een kleinere, dunne sok kun je beter een ontbijtbordje gebruiken. Knip rond en laat de stof met de ‘verkeerde’ kant naar boven liggen.

 

Stap 3. Doe nu wat lijm (met je lijmpistool) in het midden van de sok en leg de sok op de stof (deze moet nog steeds met de goede kant naar beneden liggen). Vouw vervolgens de fluwelen stof stukje bij beetje naar binnen. Duw de stof goed, strak aan voor het mooiste resultaat. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is wat extra lijm in het midden doen om de boel vast te plakken, en nog een beetje lijm om het twijgje erin vast te lijmen. And you’re done!

Pompoenen van fluweel - velvet pumpkinsWat vind jij van deze fluwelen pompoenen?

Zo simpel is het om pompoenen van fluweel te maken. Je kunt uitgebreid variëren met kleur. En natuurlijk ook met stof; want als je niet van fluweel houdt of er niet aan kunt komen, dan kun je natuurlijk ook jute of een andere stof gebruiken. Ze zijn nu al leuk, in de herfst. Maar je kunt ze ook prima de hele winter (en kerstperiode) laten liggen!

Ik ben natuurlijk weer benieuwd naar wat jij van deze DIY vindt. Superleuk om in de herfstvakantie met je (klein)kinderen te maken toch? Als je heel handig bent met vouwen en pielen, kun je de pompoenen trouwens ook zonder lijm maken. En met naald en draad kun je eventueel ook een heel eind komen (daar ben ik juist weer minder handig in). Upload zeker even een foto hieronder van jouw creatie als je deze fluwelen pompoenen zelf gemaakt hebt! En mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust. Veel knutselplezier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties