Dit zijn de nieuwe kersttrends van Intratuin!

29

September is kersttrends-maand! Woohoo. Iedere week verschijnt er een uitgebreide blog met bijbehorende video online over één van de algemene kersttrends voor dit jaar. Maar er is meer! In deze blog mag ik je uitgebreid vertellen over de nieuwe kerstcollectie van Intratuin. Die is, zoals ieder jaar, lekker divers. Er is voor ieder wat wils. Benieuwd naar de Intratuin kersttrends 2018? Lees en kijk dan gauw verder.

Intratuin kerstcollectie 2018

De kerstcollectie van Intratuin voor 2018 is verdeeld over een aantal stijlthema’s. Van stoer tot vrouwelijk en van traditioneel tot modern; voor iedere interieurliefhebber is er wel een kersttrend. Ik ben heel benieuwd welke van de onderstaande thema’s jij het mooiste vindt! Laat je het me weten in de reacties helemaal onderaan deze blog? Oké, without further ado, hier zijn ze: de Intratuin kersttrends 2018!

Frost Delight

Het eerste thema dat ik je graag wil laten zien, heet Frost Delight. Deze stijl is geïnspireerd op een sereen, bevroren ochtendlandschap. Je ziet de rijp op de struiken en de pastelkleurige ochtendlucht, zoals die er alleen uitziet in de winter. Je wandelt rustig verder en ziet hier en daar afdrukken van vogelpootjes in de knisperend verse witte sneeuw. Voel je ‘m al?

Bij deze trend horen, naast veel wit, zachte, lichte en vergrijsde tinten voor een kalme sfeer in huis. Denk aan spargroen, zacht oranje, warm grijs, taupe en zilver. De materialen in deze stijl zijn ook heel natuurlijk. Zo zien we o.a terracotta, zacht geruwd katoen en washed linnen terugkomen. Intratuin combineert graag echte planten bij de kersttrends. In deze stijl passen bijvoorbeeld zeegras, asparagus, witte besjes (Senecio) en licht gekleurde pompoenen perfect. Gaaf hè?

Happy Retro

De tweede trend is hip, happy & humoristisch. Deze vrolijke stijl past perfect bij retro interieurs, die moderne items met vintage pareltjes combineren. Uit de jaren ’60 bijvoorbeeld. Nostalgie dus, maar dan in een nieuw jasje. De hoofdkleuren zijn blush roze, sneeuwwit, zacht oranje en goud. Ook zien we veel (oker)geel terug in de kleurmix. Geometrische vormen, zoals driehoeken en diamanten, passen er perfect bij.

Planten zijn in de Happy Retro kersttrend denk ik wel het allerbelangrijkst. En dan met name planten die vroeger super hip waren, in de jaren ’60 en ’70. En die nu weer helemaal booming! Denk aan de populaire pannenkoekenplant, maar ook de Sanseveria, Begonia en die superleuke gele bolletjes; Craspedia. Ik ben heel benieuwd wie van jullie deze trend het leukste vindt.

Denim Blues

De stoerste van alle Intratuin kersttrends 2018 is Denim Blues. Met dit kerstthema zet je een ruige, robuuste en haast wilde sfeer neer. Prachtige vachten en kleden, kussens van spijkerstof en schitterend cognackleurig leer. Deze stijl laat zich overigens perfect combineren met minimalistische, Scandinavische en met wat meer Industriële kerst- en woondecoraties. Een ster van twijgjes bijvoorbeeld. Of een enkele tak in een stoere vaas.

De belangrijkste kleuren zijn donkerblauw, ijsblauw, aardsbruin, wolkenwit en zacht oranje. Goud past er trouwens ook goed bij. Qua materialen zien we natuurlijk denim (spijkerstof), maar ook mat en glans aardewerk, kurk, terracotta, steen, beton en katoen.

Floral Deluxe

Overdaad & luxe! Dat zijn de woorden die in me opkomen als ik naar deze Intratuin kersttrend 2018 kijk. In de kamer staan een royale bank van leer en luxe velvet fauteuils. Op de sfeervol gedekte eettafel zie je een groot boeket dat prachtig afsteekt tegen een donkerpaarse muur. Gecombineerd met vintage servies, kristallen karaffen en kussens met pailletten is deze stijl weelderig, luxueus en romantisch.

In deze stijl spelen bloemen een hoofdrol, de stijl heet niet voor niets Floral Deluxe natuurlijk. Dat zie je o.a. terug in bloemenprints en prachtige grote kunstbloemen in de kerstboom. Bijna niet van echt te onderscheiden! De kleuren die centraal staan zijn aubergine, pioenroze, turkoois, goud en warm grijs. Ik was trouwens aanwezig op de set toen een aantal beelden voor deze trend gemaakt werden. Zo gaaf om mee te maken! Hier lees je er wat meer over.

Coming Home

We sluiten af met de crowd pleaser; het traditionele thema, dat nooit mag ontbreken. Thuiskomen is het heerlijkste wat er is in de kerstperiode. Toch? De open haard knettert, de tafel is feestelijk gedekt en ook de tuin wordt niet overgeslagen. Op de bank liggen kerstrode kussentjes met een Scandinavisch patroon. Op tafel staan kaarsjes in glazen votives. De sfeer is behaaglijk, comfortabel en nodigt uit tot samenkomen. Deze trend is er voor mensen die van het klassieke kerstgevoel houden.

Het is een kersttrend vol warmte, traditie, klassieke elementen en veel gezelligheid. Het kleurschema bestaat uit kerstrood, ossenbloedrood, zwart, taupe, zilver, sneeuwwit en goud. Maar ook dennengroen hoort erbij. In de boom hangen niet alleen nieuwe decoraties, maar ook versieringen die je al jaren lang hebt. Vintage items die al jaren in de familie zitten. Echte kerstherinneringen dus. En natuurlijk hangt er een prachtig groene kerstkrans op de voordeur. Misschien staan er zelfs wat kleine kerstboompjes met lichtjes op batterijen bij. Prachtig!

Intratuin kersttrends 2018: welke is jouw favoriet?

Dat waren ze weer; de Intratuin kersttrends 2018. Zit er een stijl voor je bij? Laat me hieronder zeker even weten welke van de trends jouw favoriet is. Ben je benieuwd vanaf wanneer je deze stijlen kunt gaan bewonderen in de diverse Intratuin-vestigingen? In dit blogje heb ik de startdata van de kerstshow bij een aantal vestigingen opgenomen. De meeste gaan open rond de herfstvakantie. Ik wens je alvast suuuper veel plezier met het bezoeken van de kerstafdeling in jouw lokale Intratuin-vestiging. Merry X-mas!

Fotocredits: ©Intratuin/Louis Lemaire/Rob van der Vet

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

29 reacties

 1. Zeker weten de coming home trend Ik kijk er echt zo naar uit om al deze trends te gaan bewonderen in de tuincentra maar gewoon de traditionele boom ik toch echt wel mijn ding.

 2. Het begint alweer traditie te worden, bij het opstaan met een mok koffie even de blogs checken op Christmaholic. Weet niet hoeveel jaren ik nu al geniet hiervan, ga dat is even zoeken hier 🙂
  En het leuke van alle trends: je ziet altijd wel iets wat bij die van jezelf past, en dan ben je een ware christmaholic toch.

  Fijn begin van de week, Arja

 3. Marja Gräper-Zweers op

  Voor mij is de kersttrent van 2019 Floral deluxe, is namelijk prima aan te passen met wat ik nu al heb aan kerstspullen. Heb er zin in !! 🙂

 4. Na jaren zoeken en struinen werd kerst vorig jaar al wat stoerder, maar is het dit jaar echt smullen van alle chique donkere kleuren gecombineerd met stoer en industrieel en botanisch!
  Dat wordt extra budget zoeken… 🙂

 5. De Frost Delight vind ik erg mooi en sfeervol! Maar de tegenhanger Denim Blues vind ik ook geweldig!
  Heb gisteren al een heel klein glimpje opgevangen van de kerstetage bij de Intratuin! Moet nog eventjes geduld hebben, Moeilijk, moeilijk! haha.

  Bedankt voor deze blog!

 6. Monique Peters op

  Dat is voor mij dan toch de Coming Home trend. Beetje rood, beetje goud en dan dat wit. Ja dat blijft mijn favoriet. En mét jute, dat wel.
  De andere trends staan net te ver van me af….

 7. Heel mooi allemaal maar ik blijf bij traditioneel! Zo gezellig, ik verheug me nu al! Op een van de eerste foto’s vind ik trouwens het raam zo mooi aangekleed met die houten ronde landschapjes

 8. Leuk om te zien welke trendkleuren er bij de Intratuin komen…
  Kan er niets aan doen… geef altijd mijn eigen draai aan een trend, zo zou ik nu de grijszwarte met witte ballen die in de boom hangen van Frost Delight combineren met de Denim versiering…

 9. Angelique Rooijakkers op

  Hallo Saskia..blij je weer te zien met al je enthousiastme..heerlijk die warme uitstraling..en ideeën..Dank voor je energie..en alle moois..lieve groet Angelique

 10. Jacqueline Bellia-Huijsmans op

  Floral deluxe past bij mij ook omdat ik er al veel van heb en met deze ideeën kan ik het uitbouwen. Heerlijke tijd komt er weer aan en heerlijk om deze blog weer te volgen.

 11. Ik ga weer voor traditioneel. Coming home, warm en cosy. Echte boom in rood/zilver. Groen rood en zilver geven mij toch steeds weer het echte, warme kerstgevoel.

 12. Wat prachtig weer allemaal, ging eerst voor de rustige witte tinten, het blauwe vond ik ook prachtig wat ik niet verwacht had.. maar denk dat mijn favoriet toch het tradionele blijft.
  Heb wel een vraagje elk jaar komt er zoveel uit. Wanneer je elke keer een nieuwe stijl of kleur neemt wat doe je dan met de oude spullen bewaren wordt op een gegeven moment denk ik ook geen oplossing of je moet riant wonen.

 13. De coming home is prachtig Da word mijne stijl lekker warme rode kleuren en ne warme chocomelk onder een rood fleecedekentje mhhhh genieten

 14. Ingrid Biesbrouck op

  Ik heb net de email ontvangen en geniet van alle nieuwe foto’s … de bovenste foto op de email, daar staat een roze en gele keramiek kerstboompje, van welke winkel zijn die?

  p.s. vorig jaar heb ik allerleukste spullen gekocht bij Long Island Living!

 15. Karin de Goede op

  Elke trend heeft wel iets wat ik mooi vind. Maar ik houd mijn boom klassiek met zilveren ballen, een beetje goud, sneeuw en wit. Dat heb ik van huis uit meegekregen. En al vind ik de bonte, gekleurde bomen prachtig, ik denk dat dat niet bij me past.
  Ik heb mijn hele huiskamer volstaan met kerst, met de overige versieringen gebruik ik veel andere kleuren en daarom houd ik m’n boom rustig.
  Maar ik kan niet wachten tot de tuincentra de kerstafgedeling weer opent! 13 oktober de eerste, aftellen maar!!!

 16. Ik vind de denim look erg mooi, maar hou weer niet van de gerafelde strikken. De strikken zou ik van kobaltblauw lint maken.
  Hierbij een combinatie van goud/brons kleuren en warm wit licht

 17. Ik zou de Denim stijl graag willen voor mijn dochter(15). Dat zou een opsteker voor haar zijn. Zij is ziek sinds eind augustus.
  Zij is het liefst bezig met interieurs, styling, cactussen enz.
  We komen regelmatig bij Intratuin en doen dan tips op.
  We leven toe naar de warme en gezellige dagen voor Kerst.