De 15 allerleukste kerstfilms op Netflix (inclusief 3 nieuwe!)

18

Je las laatst al welke kerstfilms er binnenkort in de bioscoop te zien zijn. Maar natuurlijk komt er ook allerlei leuks op Netflix te staan. Sowieso vind je het hele jaar door te gekke kerstfilms op Netflix (hieronder lees je welke de allerleukste zijn). Dit najaar komen er maar liefst drie volledig nieuwe Netflix Original kerstfilms (plus een nieuwe animatiefilm) bij! En de eerste twee kun je deze week al kijken. In deze blog lees je meer over de leukste kerstfilms op Netflix.

The Holiday Calendar

Later deze week (om precies te zijn op 2 november) komt de allereerste gloednieuwe kerstfilm al op Netflix te staan. The Holiday Calendar gaat over een antieke adventskalender die Abby krijgt van haar opa. Achter ieder deurtje zit een figuurtje. En die figuurtjes blijken veel meer invloed te hebben op haar leven dan je zou denken. Als Abby bijvoorbeeld een klein paar laarzen vindt in de kalender, krijgt ze vlak daar na een écht paar laarzen. En een kleine kerstboom, betekent dezelfde dag een grote kerstboom bovenop haar auto. Is die adventskalender magisch of hoe zit dat? Vanaf 2 november te bekijken via deze link. 

The Christmas Chronicles

De tweede kerstfilm die Netflix dit jaar uitbrengt, heet The Christmas Chronicles. Een kerstfilm gemaakt door de mensen achter Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. Dat kan alleen maar geweldig zijn, toch? De film vertelt over Teddy en zijn zus Kate. Hun plan is om de kerstman te filmen, maar dat loopt allemaal heel anders dan verwacht.  Ze staan op wacht om de kerstman te zien arriveren.

Vervolgens sneaken ze in zijn slee en… zorgen ze ervoor dat die keihard crasht. Woops, wat nu? Terwijl de nacht zich ontvouwt, werken Kate en Teddy samen met de kerstman – zoals je hem nog nooit gezien hebt – en zijn elfjes om Kerst te redden. Voordat het te laat is! Deze kerstfilm is waarschijnlijk vanaf 22 november 2018 te zien op Netflix via deze link.

A Christmas Prince 2: The Royal Wedding

Netflix komt tot slot met een vervolg op A Christmas Prince. Mocht je deze nog niet gezien hebben, gauw kijken, hij staat er nog op! In dit tweede deel zien we Amber en Richard een jaar later. Het paar staat op het punt om te gaan trouwen, maar hun plannen dreigen in het water te vallen. Ten eerste door Ambers twijfels. Ze vraagt zich continu af of ze wel geschikt is om koningin te zijn.

En on top of that krijgt Richard te maken met een politieke crisis die niet alleen het kerstseizoen op z’n kop lijkt te zetten, maar zelfs de toekomst van zijn koningschap. Hieronder zie je alvast een kleine teaser (terwijl het stel naar de wedding van Harry en Meghan zit te kijken). Ik hoop wél dat de kerstdecoratie iets mooier is in het vervolg, want veel van de bomen en kransen in deel 1 deden om eerlijk te zijn pijn aan mijn ogen, haha. Deel twee is vanaf 30 november 2018 op Netflix te zien en te bekijken via deze link.

Angela’s Christmas

En dan is er nóg een kerstfilm die op Netflix in première gaat. Het is een Ierse animatiefilm die zich afspeelt in het begin van de 20ste eeuw. De film vertelt over het jonge meisje Angela. Tijdens een bezoek aan de kerk, samen met haar familie, ziet Angela het kindje Jezus (een poppetje) in de kribbe liggen. Maar het is zó koud in de kerk. Angela heeft medelijden met Jezus en besluit er iets aan doen. Deze korte animatiefilm van een half uur, is vanaf 1 november (bijna al dus!) te zien op Netflix via deze link.

De mooiste kerstfilms op Netflix

En natuuurlijk staan er nog veel meer te gekke, nostalgische, cheesy kerstfilms op Netflix die je echt eens moet kijken. Als je van kerstfilms houdt hè. En dat lijkt me wel, anders had je dit blogje niet helemaal tot hier gelezen lijkt me zo. Haha!

The Spirit of Christmas

Een traantje gelaten heb ik tijdens het kijken van The Spirit of Christmas. Vlak voor Kerst gaat advocate Kate Jordan naar Vermont om de verkoop te regelen van een charmant hotelletje. Maar dat loopt even helemaal anders dan verwacht. Ze wordt er verliefd op een knappe, maar vervloekte man. Hoe zou dat aflopen?

A Christmas Inheritance

A Christmas Inheritance gaat over de rijke en verwende Ellen Langford. Haar vader stuurt haar naar Snow Falls, om te bewijzen dat ze er klaar voor is het familiebedrijf van hem over te nemen. Door een sneeuwstorm zit ze vast in de plaatselijke herberg, waar ze haar echte identiteit verborgen houdt. En daar vindt ze, surprise surprise, liefde én waardering voor Kerstmis.

A Christmas Prince

Het eerste deel van de Christmas Prince serie gaat over een jonge, beginnende journaliste die naar het buitenland wordt gestuurd voor een primeur over een knappe prins die binnenkort koning wordt. En wat er dan gebeurt… sja je kunt het eigenlijk wel raden. Een kerstfilm die zó cheesy en zo plakkerig romantisch is, dat het weer leuk wordt. Aaaah, daar kijken we ze voor. Toch?

Nog meer leuke kerstfilms op Netflix 2018

Verder nog erg leuk om te kijken zijn de kerstfilms hieronder (klik op de titel om direct naar de film op Netflix te gaan):

 • Office Christmas Party – een hele flauwe, komische kerstfilm met o.a. Jennifer Anniston
 • You can’t fight Christmas – een geldbeluste zakenman wil een familiehotel nieuw leven inblazen, maar krijgt ruzie met de kerstliefhebbende interieurontwerpster van het hotel.
 • I’ll be Home for Christmas – een familiefilm over een vrouw die kerst wil vieren met haar dochter. Maar haar plannen vallen in duigen als haar ex-man ineens opduikt.
 • A dogwalkers Christmas Tale – een kappe jongen vraagt zijn verwende vriendin om hem te helpen een hondenpark te redden. Maar gaat ze dat doen?
 • Jingle All the Way – een wanhopige vader (Arnold Schwarzenegger) moet de strijd aan gaan met een armoedige kerstman, overspannen postbode en vele ouders om een populair stuk speelgoed te kunnen kopen)
 • Deck the Halls – Steve wil een rustig leventje leiden, maar zijn buurman heeft andere plannen. Vooral als het gaat om Kerstmis.
 • Pak van mijn Hart – Nederlandse feel good kerstfilm
 • Miracle on 34 Street – remake (1994) van de klassieke kerstfilm. Dorey Walker en haar dochtertje Susan raken bevriend met een kerstman in een warenhuis die beweert de échte kerstman te zijn.
 • Merry Kissmas – Kayla heeft twijfels over haar verloving met een beroemde choreograaf. En dat wordt alleen maar erger als ze een kus krijgt van een vreemde.

Leukste kerstfilms op Netflix

En, heb je een leuke nieuwe of oudere kerstfilm gezien die je op Netflix wil gaan kijken? Let me know in een reactie hieronder! Ik ben ook erg benieuwd naar wat jouw favo kerstfilm is. Van welke hoop je dat hij ooit op Netflix komt te staan? Ik verklaar de comments hieronder voor geopend!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

 1. Super altijd mooi nieuwe kerstfims.
  Ik zie er naar uit. De rest heb ik al een aantal keren gezien maar blijven leuk.

  Liefs anita

 2. Hoi Saskia,

  Angels in the snow is ook een leuke kerstfilm op Netlfix, met een mooie boodschap in de film.
  Zeker de moeite waard om eens te kijken op een saaie grijze dag als deze.

  Groetjes Jessica.

 3. Marloes van der Graaf op

  Mn Netflixlijstje staat vol hoor 😉 Kids en ikzelf zijn echt dol op de Polar Express.
  Heb je misschien ook een Spotify playlist met de leukste kerstnummers?

 4. Deze nieuwe staan zeker op mijn lijstje, de rest vorig jaar al gezien, hihi. Maar er komen nog 2 kerstfilms op Netflix! Christmas in the wild en The princess switch 🙂

 5. Ik ga ze allemaal kijken, en heb miracle on 34 street en deck the halls al gekeken.
  En yes, ik ga zo om 14:00 the christmas prince kijken, gewoon omdat het kan.

 6. Ja tofff! The spirit of christmas is ook zo leuk!! <3

  Die met de advent kalender heb ik gister helaas na een half uurtje afgezet, vond het écht zo onwijs slecht geacteerd. Daarna Christmas with a view gekeken, mis ik nog in het rijtje. Ook een hele leuke!

  I'll be home for christmas klopt alleen niet helemaal. De beschrijving bedoel ik (ook die van Netflix niet). Haar ex-man komt niet thuis voor Kerstmis maar haar vader :)! Die is er vandoor gegaan na de dood van haar moeder. Het gaat juist om het herstellen van de familieband én er komt natuurlijk een leuke man in voor!

 7. O jee, ik ga binnenkort alvast maar beginnen met kijken anders dan kan ik ze niet allemaal kijken. Wat een heerlijke verzameling is het.

 8. Miracle on 34th street, met sir Richard Attenborough als die lieve Kriss Kringle, zo’n geweldige Kerstfilm. Maar vergeet niet het origineel uit 1947 (ook op Netflix) met Maureen o’Hara als Doreen Walker en Natalie Wood (Ja echt!!) als haar dochtertje Susan. Vooral voor Nederlanders heeft deze film een heel bijzondere scène: wanneer de Kerstman in het warenhuis zit om massa’s kinderen-met-ouders te ontvangen, komt er een moeder bij hem met een klein, triest kijkend meisje. Ze legt uit dat het een oorlogsweesje is uit Nederland. Op dat moment begint de Kerstman Nederlands tegen haar te spreken. Het meisje straalt helemaal en zegt: oh Sinterklaas, ik wist wel dat u bestond!! En dan zingen ze samen “Sinterklaas kapoentje”. Is dat niet bijzonder? Kijken dus.

 9. Jolanda Valkenburg - Gijzen op

  You can’t fight Christmas
  Miracle on 34 Street
  The Christmas Chronicles
  The Holiday Calendar

  Allemaal super films echt genieten.